SJM’s Boekrecensies In Samenwerking Met Maven Publishing

trioQgtUSaskia Boree is boekenrecensent voor Maven Publishing. Ze schrijft liefst recensies voor boeken uit de genres fantasy, thriller, horror en sci-fi, maar eigenlijk is ze van alle genres thuis. Op deze pagina komen alle links naar de recensies die ze voor deze uitgever schrijft. Deze pagina zal dan ook nog regelmatig ge updated worden.

Leerzame boeken waar je wat aan hebt


LR-RGB-Ariely-Ariely-weet-raad
Gedragspsycholoog Dan Ariely :  “Ik probeerde de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden…”

5687-1000-800
Jamie Bartlett (Dark Net): “Ik vond de mensen uit de digitale onderwereld in werkelijkheid sympathieker.”

LR-RGB-Dit-is-het-mooiste-ooit1
Nederland in Ideeën 2016: “Schoonheid is nooit objectief.”

9200000052023962
Zo werkt aandacht: “Niet te missen in ieders boekenkast. Tenzij alle boeken dezelfde kleur hebben.”

timthumb
Daniel Coyle over Ontwikkel je talenten: “Talent is niet zozeer afhankelijk van geboren aanleg.”

VP-Stalen-zenuwen-def
Stalen zenuwen: “Wil je beter presteren? Denk als een topsporter.” (Ger Post)

moeilijk

Hoe moeilijk kan het zijn: “Als ergens stickers en briefjes op hangen, is het niet goed ontworpen.” (Jasper van Kuijk)

eat-that-frog-brian-tracy-boek-cover-9789492493071

Brain Tracy over Eat that frog: “De enige manier om de baas te blijven over je tijd en je leven is dat je anders leert denken.”

9200000059295549

Nederland in Ideeën 20017: “Boosheid kan daadwerkelijk leiden tot positieve verandering.”

timthumb

Het energiemanagement van Altijd scherp: “We staan onder hoogspanning en staan op het punt van doorbranden.”

Wetenschappelijke parels, een naslagwerk dat prikkelt: “Wetenschap is een groot verhaal geworden, zo niet het grootste. Het is nieuws dat nieuws blijft.”

Adam Alter over Supererslavend: “We zijn allemaal maar een product of ervaring verwijderd van het ontwikkelen van onze eigen verslaving.”

Jancee Dunn over Liefde in tijden van luiers: “Een groot onderzoek wees uit dat de helft van de moeders meer stress kreeg van hun man dan van hun kinderen.”

Dan Ariely & Jeff Kreisler in Geld en Gedrag: “We richten ons op nieuws dat onze vooringenomen ideeën bekrachtigt.”

Lilian Stolk over Het zonderwoorden-boek: “Als je de volgende keer een bericht met emoji verstuurt, zul je symbolen op een heel andere manier bekijken.”

Marc Andrews, Rick van Baaren en Matthijs van Leeuwen over Seks, humor en het Beloofde Land: “Na het lezen van dit boek zal je kijk op reclame voorgoed veranderd zijn.” 

David Christian over Big History: “Alle schoonheid die we om ons heen zien, is het resultaat van een creatieve samenwerking tussen chaos en noodzaak.”

“De Pomodoro-techniek helpt je voortdurend met jezelf in gesprek te gaan, jezelf te observeren en jezelf niet voor de gek te houden.” (Francesco Cirillo)

Asha ten Broeke in Calm.The.F***.Down: “Steeds dapper moeten zijn is vreselijk vermoeiend.”

Stefan van der Stigchel in Concentratie: “Door het vele multitasken en de vele prikkels concentreren  velen van ons zich niet optimaal.”

“Wat de redacteuren van Quest uniek maakt, is dat ze goed zijn in het vertalen van complexe wetenschappelijke materie tot toegankelijke, inhoudelijke artikelen.” (Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur Quest)

Martijn Bond over de afvalpuzzel: “Je hebt meer nodig dan het simpele idee dat het een kwestie is van minder eten en meer bewegen.”

“Het grootste gezwel van deze tijd is het idee dat alles maakbaar is, dat we ons leven volledig naar onze hand kunnen zetten,” aldus Wouter de Jong over Mindgym: Work-outs

“Reclame is de spam van het dagelijkse leven. Commerciële praatjes die we, als het even kan, ontwijken als hondendrollen op de stoep.” (Jaap Toorenaar in Hoe verzinnen ze het?)

“Mijn bewondering voor Wrights precisie wordt slechts overtroffen door mijn bewondering voor zijn moed en vastberadenheid,” aldus Judea Pearl in Het boek waarom

Punkrock technoloog Rob Spectre: “Het type mens dat programmeur wordt, selecteert zichzelf uit de mensen die deze ellende kunnen verdragen. Je moet een beetje gestoord zijn om dit te doen.” (uit: De Coders – Clive Thompson) 

Koert van Mensvoort in Next Nature: “Wij mensen zijn van nature technologisch. We zijn geneigd te onderschatten hoe intiem ons bestaan met technologie verweven is, en wat het ons heeft gebracht.”

“Omdat je strubbelingen van anderen niet ziet ben je al snel geneigd te denken: ik zal wel de enige zijn met dit probleem,” aldus Jasper van Kuijk in Ligt het nou aan mij? “Zolang je een béétje blijft nadenken, ligt het hoogstwaarschijnlijk niet aan jou.”

Stephen Fry over The Four Horsemen: “Vier mannen die heel goed hebben nagedacht, fel strijd hebben geleverd, toch geestig zijn gebleven en hun gevoel voor humor en potentie niet zijn kwijtgeraakt.”

“Ergens komt er een punt waarop gezonde scepsis overgaat in cynisme, en geloven mensen niks meer,” aldus Joris Luyendijk in Hoop. “Mensen die niks meer geloven kun je juist alles wijsmaken.” 

“Ongeacht onze formele taakomschrijving zijn we allemaal motivators,” aldus Dan Ariely in Motivatie. “Dit boek gaat over waarom we enthousiast zijn over wat we doen.”

“In feite bestaat elke illusie alleen in het hoofd van de toeschouwer,” aldus Victor Mids en Oscar Verpoort in Mindf*ck Next level. “Zonder toeschouwer is een illusie slechts een serie geheime handelingen die het onmogelijke nabootsen.”

Jeroen Smits over Loonshots: “Voor Safi Bahcall is gedrag grotendeels voorspelbaar en daarmee gedeeltelijk te besturen. Volgens hem gaat het bij het creëren van de juiste mentaliteit meer over structuur dan over cultuur.”

“Aandacht is niet onuitputtelijk en daarom moeten we heel bewust kiezen waar we het aan schenken,” aldus Stefan van der Stigchel in Grip op je aandacht. “Je kunt heel makkelijk overprikkeld raken door alle signalen die de hele dag door binnenkomen.”

————————————————-
————————————————-


Kids

“Als je leven een game is, dan is je hoofd een controller,” aldus Wouter de Jong in Superkrachten voor je hoofd: Mindgym voor kinderen

—————————————————–
—————————————————–