SJM’s Biografie

 Saskia Johanna Maria Boree (SJM) is geboren op 2 mei 1984 te Delft. Schrijven doet zij al sinds haar achtste jaar. Als kind had ze als haar grote schrijvers voorbeeld Paul van Loon en Eddy C. Bertin. Haar persoonlijke leesvoorkeur ging uit naar griezelverhalen. Meestal zonderde ze zich dan af om de schriften van school die ze over had, vol te schrijven met simpele en korte verhalen. Tegenwoordig leest ze alle genres, hoewel ze natuurlijk een aantal persoonlijke favorieten heeft: Horror, Thriller, Fantasy, Steampunk en Sci-fi. Favoriete schrijvers: Stephen King, Preston&Child, Dean Koontz, Christopher Paolini en vrij recent ontdekt: Sallie Bissell en Joe Hill.


In 2001, op haar zeventiende, trachtte ze haar eerste manuscript, onder de titel “Amber” uit te geven. Dit eerste manuscript was een indianen verhaal, want in die tijd las ze altijd de boeken van De Prehistorie Van De Nieuwe Tijd, van Michael Gear en O’Neal Gear. Dit eerste manuscript werd zwijgzaam afgewezen door de desbetreffende uitgever. In datzelfde jaar kocht ze haar eerste boek van Stephen King, en tot op heden verzamelt ze nog steeds boeken van Stephen King.

Aan het begin van het jaar 2003 deed Saskia haar tweede poging om een boek van haar hand te publiceren, dit keer betrof het een thriller, genaamd “De Tuinschaar”. Wederom kreeg ze een afwijzing, maar ditmaal kreeg zij nuttige argumenten, en de tip eerst eens een schrijvers cursus te volgen, wat zij in datzelfde jaar ook heeft gedaan.


In juni 2004 kreeg Saskia een dochter, genaamd Margje. Vanaf dat moment besloot ze voornamelijk voor kinderen te gaan schrijven, en startte ze een kinderverhaal voor kinderen van 5- 6 jaar, onder de titel “Familie Rups Wordt Beroemd”. In die tijd ontdekte ze haar eerste printing- on- demand uitgever via het internet. Ze stuurde haar verhaal over de rupsen- familie toe, maar het werd snel genoeg afgewezen, omdat het verhaal te volwassen scheen te zijn voor de doelgroep.
Na Saskia’s derde poging tot het realiseren van haar boek, bleef het schrijven een tijdje stilliggen. In de periode 2006- 2008 schreef ze het merendeel Engelse gedichten, die ze lyrics noemde. Ze noemde deze bezigheid songwriten. Deze lyrics begon ze te schrijven in het jaar 2001, en deze hobby naast het verhalen schrijven liep dan ook aardig uit de hand.


Halverwege 2008 begon het verhalen schrijven weer enorm te kriebelen, en ze besloot een nieuw verhaal te schrijven. Vanaf dat moment is Saskia gaan graven in haar schrijf verleden, en daar kwam ze een verhaal tegen met de titel “Schimmen en Schaduwen”. Het verhaal zat echter vol spelfouten en onlogische dingen, dat ze besloot het idee en de titel van dat verhaal mee te nemen in haar nieuwe versie, en er zo nodig dingen aan toe te voegen. Deze vorm van herschrijven ging zo goed, dat ze besloot datzelfde te doen met een manuscript dat alleen nog maar in pen versie was geschreven. Dat verhaal droeg de titel “De Verborgen Ruimte”


Op 26 juni 2009 was “Schimmen en Schaduwen”  een feit. Op dit moment heeft ze het herschrijven van “Schimmen&Schaduwen” gestaakt. Het is een onderdeel geworden van Één snavel, acht poten, zes snorharen. Voorheen schreef ze aan “Niets Dan Duisternis” (herschreven van “De Verborgen Ruimte”) en “Zwarte Schemering”, maar heeft het roer met Carmina in de hoofdrol in zijn geheel omgegooid en “Schimmen&Schaduwen” daar zelfs voor uit de verkoop gehaald. Ze ziet “186” nu als een leerzame schrijfoefening, zo met het oog op het vele commentaar dat ze van haar proeflezers kreeg.


Verder werkt ze hard aan haar  carrière als Freelance Journalist. In 2012 maakte ze voor het eerst kennis met de journalistiek als concertverslaggever bij 3Voor12, en in 2013 behaalde ze haar certificaat voor Journalistiek&Nieuwe Media. Datzelfde jaar is ze ook gestart met het schrijven voor Puppievriendje, een magazine dat vier keer per jaar verschijnt en onderdeel is van Stichting Pup In Nood. Naast dat ze journalistieke klussen deed voor een aantal blogs van Patricia De Ryck, is ze ook Roos Boum Representative van collega auteur Roos Boum.


Medio 2014 is Saskia gestart met het freelance recenseren voor SJM : Freelance Recensent, hier op SJM Schrijft. Op 9 juni 2014 maakte ze haar radio debuut als nieuwslezeres in de Croissandershow met Sander Hoogendoorn op 3FM, als kandidaat voor So You Wanna Be A Newslezer. Ze is niet verkozen tot stand- in nieuwslezeres. Dit is haar eerste stap in de richting van de radio journalistiek.
Ook startte ze op 7 november 2014 met het schrijven van een nieuw verhaal dat als werktitel “Thee bij volle maan” kreeg en sinds 15 maart 2016 definitief “Zijdelings” is geworden. Op 5 mei 2016, vlak voor het compleet maken van “Zijdelings” op 7 mei 2016, startte ze een verhaal in het paranormale genre.


In februari – maart 2016 is ze begonnen met het recenseren van boeken voor De Gele Culturele. Een maand later, in april van datzelfde jaar is ze ook begonnen als Vrijwillig Nieuws Redacteur voor 112Fryslan.nl.


 

Ook deed ze in 2016 mee aan een schrijfwedstrijd en schreef ze daarvoor het verhaal “De Verzamelaar“, een kort verhaal en eerste knipoog naar “Zijdelings“. Ze viel hiervoor niet in de prijzen.

In 2017 deed ze mee aan de enge verhalenwedstrijd van Heel Nederland Schrijft en daarmee werd “Tijdsdreiging“, een kort verhaal en tweede knipoog naar “Zijdelings“, opgenomen in de Enge Verhalenbundel


Saskia Boree werkt momenteel veel samen met de volgende uitgeverijen:

Saskia Boree werkt momenteel samen met de volgende blogs/ sites: