SJM stelt aan u voor : Jen Minkman

frontWie is Jen Minkman?
Jen Minkman zag het levenslicht in 1978 in Alphen aan den Rijn, en verhuisde op haar negentiende naar Den Haag voor een studie aan de Haagse Hogeschool. Ze werd lerares Engels op een school in Voorburg, en leest het liefst zo’n honderd boeken per jaar. In 2012 kwam haar eerste boek bij Uitgeverij Ellessey, dat de titel  Back To School! draagt, uit. In 2013 schreef ze  Schaduw van de tijd. Haar genres zijn clicklits en paranormal romances. In haar vrije tijd speelt ze piano, viool of gitaar, en vind ze het heerlijk om de muziek op de juiste toon te zetten. Ze vind dat de muziek een grote rol speelt bij haar creativiteit, en maakt daarom een soundtrack bij elk boek dat ze schrijft.
In februari 2014 is ze een blog gestart met twee andere schrijvers dat Doors 2 Dreams heet.
Medio april 2016 is ze haar eigen uitgeverij begonnen: Dutch Venture Publishing. Hier zullen we uiteraard nog veel van horen.

SJM stelt aan u voor : Jen Minkman

In november 2013 kreeg Saskia Boree (SJM) een exemplaar van  Schaduw van de tijd toegestuurd om te mogen recenseren voor Boekenblog. Het genre paranormal clicklit sprak haar aan, omdat ze zich daar nog niet echt een voorstelling van kon maken. Hierdoor werd haar nieuwsgierigheid geprikkeld, met als resultaat een boek van Jen Minkman onder haar pen. Natuurlijk had ze wel gehoord van het genre clicklit, maar volgens Saskia mag je best je horizon verbreden als het om genres gaat. Via Facebook heeft Saskia dan ook contact gezocht met Jen, en zo is er een pagina van Jen Minkman op SJM Schrijft ontstaan.

 

 

————————————————————————————————————————

1939898_709703082426275_1216299061_nDerde boek van Jen Minkman verschijnt waarschijnlijk begin mei

Van SJM Schrijft Journaliste Saskia Boree – Op de avond van donderdag 27 maart 2014 maakte schrijfster Jen Minkman via haar Facebookpagina bekend dat haar derde boek waarschijnlijk begin mei dit jaar uitkomt.

Jen gaat zaterdag 29 maart met haar tweede uitgever, Young Adults om de tafel voor de exacte datum van de publicatie. Het boek zal de titel De jongen uit het woud dragen, en heeft zelfs al een prachtige voorkant.

‘Ik ben al een tijdje stil geweest, maar nu wil ik graag een nieuwtje met jullie delen: aanstaande zaterdag ga ik langs bij mijn tweede uitgever (young-adults.nl, die zich meer richt op de Young Adult markt) om te bespreken wanneer precies mijn derde boek uitkomt. Waarschijnlijk begin mei’, aldus de schrijfster van paranormale clicklits.

Het boek zal mettertijd in de webshop van young-adults.nl verschijnen.

 

 

————————————————————————————————————————

Het+EilandHet Eiland één van de winnende novelles Young Adults Dystopia wedstrijd

Van SJM Schrijft Journaliste Saskia Boree – Op 9 januari 2014 werd al bekend gemaakt, dat Het Eiland van schrijfster Jen Minkman één van de winnende verhalen van de Young Adults Dystopia wedstrijd is. Deze wedstrijd werd in juni vorig jaar gehouden, waar wel een heel opvallend genre is gekozen. “Het verhaal moet over een denkbeeldige plaats of gemeenschap gaan, waar alles verkeerd, vreselijk en beangstigend is,” aldus Young Adults in hun post van 9 juni 2013.

Er zijn veel goede verhalen gesignaleerd, en de jury was trots op het schrijf talent dat ons koude kikkerlandje stiekem heeft. Er werd op schrijfstijl, originaliteit, verhaallijn, spanningsopbouw en personages gelet. De drie winnende verhalen die worden gebundeld zijn De Rode Boodschapper, van Marieke V., Het Eiland van Jen M. en Het Tribunaal van Olga H.

Omdat het verhaal straks samen met nog twee andere dystopische novelles in een bundel gaat verschijnen bij young-adults.nl, is Het Eiland in e-boekvorm slechts tijdelijk verkrijgbaar – over een paar weken is ‘ie weer weg,” aldus Minkman op 23 januari 2014 in haar nieuwsbrief. Het Eiland is op dit moment als e-boek verkrijgbaar via Kobo, Smashwords en iTunes Store. Wanneer de dystopische bundel uitkomt, is nog niet bekend.

————————————————————————————————————————