Proeflezen voor SJM?

cropped-quill-and-parchmentWat leuk dat je interesse hebt om voor Saskia Boree te komen proeflezen.  Indien je graag eens een stuk van een manuscript kritisch wilt komen beoordelen, stuur dan een mailtje naar sjmschrijft@live.nl. Vermeld duidelijk bij het onderwerp voor welk verhaal je wilt komen proeflezen. Dan stuurt de auteur je een PDFje.


Als proeflezer 

* Let je op taal. Lopen de zinnen wel lekker? Typefouten? Alles wel in dezelfde tijd? (Verleden tijd, tegenwoordige tijd)
* Kijk je naar de schrijfstijl. Synoniemengebruik? Vloeiend genoeg? Geen onnodige mooimakerij?
* Wijs je op details. Het kan natuurlijk zijn dat de auteur een detail over het hoofd heeft gezien, of iets tegenspreekt. Graag heeft de auteur daar notie van.
* Kijk je naar het totaal plaatje. Logische reacties van het personage op bepaalde gebeurtenissen? Zit het allemaal logisch in elkaar? En vooral, is dit lezenswaardig?


En nu…

Momenteel zoekt auteur Saskia Boree voor de volgende manuscripten proeflezers.  Ik heb plek voor maximaal vijf serieuze mensen per titel. Het is geen tijdgebonden bezigheid, er is dus geen sprake van een verplichte deadline. Je kunt ieder moment besluiten te stoppen. In dat geval zal er dan een plekje vrij komen. De auteur verwacht dat je zo nu en dan communiceert over het proef te lezen verhaal.

Zijdelings – ± 103.000 woorden/ ± 42 hoofdstukken (237 A4’tjes, regelafstand 1,5, Times New Roman lettergrootte 12)


Saskia Boree is ook bereid om andere auteurs te helpen met proeflezen. Hiervoor mag je ook mailen, mits je een proeflezer tussen 2 januari en 15 oktober nodig hebt.


 

Advertenties