Paddie de Paddenstoel verovert zowel jonge lezertjes als volwassenen: Anya van der Gracht óók getalenteerd tekenares

Onlangs schreef en tekende Anya van der Gracht (1957) het kinderboek Paddie de Paddenstoel, welke bij Uitgeverij Ambilicious verscheen. Opmerkelijk, want de schrijfster kennen we van ronduit serieuze verhalen met uitgesproken thema’s.
Eerder debuteerde de schrijfster met Achter tralies beland in 2017, welke in 2020 een herdruk krijgt. Ook schreef ze Toen was je weg, haar tweede boek in 2019, opgevolgd door 3 oktober, “ik zal je krijgen”. Ze schrijft het liefst op waarheid gebaseerde romans. Positiviteit, doorzettingsvermogen en humor vormen de rode draad in haar aangrijpende verhalen.

Paddie de Paddestoel (Synopsis via Uitgeverij Ambilicious)
Paddie is nieuw in het bos.
Hoe ze er geraakt is, weet ze niet.
Sunny en Jantje wonen vlakbij en willen haar helpen.
Zal het lukken om gelukkig te worden?

Bevindingen
Paddie de Paddenstoel is een lief prentenboekje met tekeningen van Anya van der Gracht zelf. Het is een boekje dat meteen knus aanvoelt en het doet denken aan alle opa’s en oma’s die hun kleinkinderen vanaf twee jaar graag voorlezen. En ook een leuke touch: kinderen kunnen hun naam voor in het boekje schrijven.
Het taalgebruik is heel eenvoudig en dus zeer geschikt voor het jonge publiek. De stukjes tekst worden afgewisseld met de mooie aanvullende prenten. De gebeurtenissen zijn heel herkenbaar, waardoor kinderen al dan niet onbewust nog hele leerzame dingen zullen oppikken. Daarnaast is dit verhaal ongetwijfeld ook een genot voor de volwassenen die het mogen voorlezen.
Heel opmerkelijk dat de schrijfster voor een luchtig kinderboek heeft gekozen. Ze heeft met Paddie bewezen dat ze beslist kan tekenen. Het is qua lengte precies voldoende om de aandacht vast te blijven houden. Iedereen kan niets anders doen dan ervan houden en is daarom een grote aanrader voor de jonge lezertjes onder ons. ~ ♥♥♥♥♥

Tekst: Saskia Boree

 

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.