Blogtour 21 t/m 28 februari 2020 – Mystiek en onderhuidse spanning in het vervolg op Momentum: Gebroken minder pakkende verhaallijn, wel meer diepgang personages (Shelena Shorts)

Ook het tweede boek in de Momentum– serie heeft Dutch Venture Publishing inmiddels uitgebracht. Gebroken is het vervolg op Momentum en werd vertaald van The broken lake.
Shelena Shorts studeerde af aan de George Mason University met een diploma in Engels en onderwijs. Haar passie bracht haar ertoe om Amerikaanse literatuur te onderwijzen in zowel traditionele als online klaslokalen. Als ze niet leest of lesgeeft, schrijft ze romans gericht op jongvolwassenen. Eerder werd The pace vertaald als Momentum en schreef ze nog minstens twee boeken in deze serie: The Iron Quill en The hour of dreams.

Gebroken (Synopsis via Hebban)
Na de bloedstollende gebeurtenissen in het najaar proberen Sophie en Wes het gewone leven weer op te pakken – voor zover hun leven gewoon is, natuurlijk. Door alles wat er gebeurd is, is nog maar eens duidelijk geworden hoe kostbaar hun tijd samen is. Ze zetten dan ook alles op alles om er het beste uit te halen.

Helaas wordt hun kortstondige geluk al snel verstoord door een mysterieuze reeks gebeurtenissen. Sophie wil Wes beschermen, maar hoe bescherm je een geheim als je zelf nog niet eens de hele waarheid kent en het bestaan van degene van wie je houdt ernstig bedreigd wordt?

Bevindingen
In het eerste hoofdstuk van Gebroken het tweede boek in de Momentum– serie wordt de lezer eerst nog even herinnerd aan wat er vooraf is gebeurd en fungeert dus als een soort van samenvatting van het eerste boek. Dit blijkt al snel nodig te zijn omdat er in dit vervolg dieper wordt ingegaan op de experimentele kant van bloedmonsters en serums. Dit lijkt in de eerste plaats het verhaal te vertragen, hoewel de manier van schrijven niet een groot probleem vormt. Het is niet te raadselachtig of onsamenhangend. Het een en ander is er wel duidelijker op geworden.
De mystiek houdt nu ook weer de lezers in zijn greep. De gebeurtenissen wekken een onderhuidse spanning op ondanks dat het op een gegeven moment wel heel gemoedelijk wordt. Het voelt zelfs als een serene leeservaring en het blijft boeiend genoeg om het uit te willen lezen.
Tegen de tijd dat de lezer het einde nadert, is een bepaalde spanning en mystiek voelbaar. Tegelijkertijd blijft het trage tot de laatste bladzijde hangen. Dit wordt allemaal door die ene, kalme wending in gang gezet en lezers zullen op dit punt kunnen raden hoe het in het derde boek verder zal gaan. Shorts laat je wederom met een nagelbijtende cliffhanger achter.

Op Bol.com (SJMschrijft)

“De Momentum– serie werd onlangs door Dutch Venture Publishing uitgebreid en het tweede boek draagt de titel Gebroken. In het eerste hoofdstuk krijgt de lezer een soort van samenvatting van het eerste boek en dat is nodig om dieper op het onderwerp en de gebeurtenissen in te kunnen gaan. De experimentele kant van het verhaal kan het verhaal doen vertragen en geeft het tegelijkertijd een serene leeservaring. De mystiek zorgt ervoor dat de lezer niets liever wil doorlezen en een onderhuidse spanning groeit naarmate het einde nadert. Uit de cliffhanger waar Shelena Shorts handig gebruik van heeft gemaakt, mogen we dan ook opmaken dat een derde boek in deze serie niet lang op zich zal laten wachten. Hoewel deze verhaallijn iets minder pakkend lijkt te zijn, heeft de auteur de personages wel meer diepgang gegeven en daarmee is dit deel van de serie absoluut aan te raden.” – 19 februari 2020

Op Hebban (Saskia Boree)

“Daar waar Momentum is geëindigd, zal Gebroken het stokje in de serie van Shelena Shorts over nemen. Hoewel de verhaallijn niet helemaal pakkend werd bevonden, zijn de personages verder uitgewerkt en hebben ze de nodige diepgang gekregen. Het eerste hoofdstuk is een korte terugblik op het eerste deel, zodat de lezer weer helemaal bij is. Dit is nodig zodat er ook dieper op de experimentele kant van het verhaal kan worden ingegaan. Mystiek en de opbouwende onderhuidse spanning zorgen ervoor dat de lezer gretig wil doorlezen. De druk wordt nog eens opgevoerd naarmate het plot nadert en laten lezers op het puntje van de stoel zitten. De auteur maakt handig gebruikt van een cliffhanger, waaruit we kunnen opmaken dat het einde van deze paranormale serie nog lang niet in zicht is. Dit deel is zeker aan te raden voor als je echt wilt weten waar het in deze serie nou echt naartoe zal gaan.” – 27 februari 2020

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.