Blogtour 8 t/m 14 februari 2020 – Blijf bij mij beklemmend sfeertje en meer diepgang door nog beter uitgewerkte personages (Emma Anna)

Dutch Venture Publishing brengt in februari ook het vervolg op Kom naar huis van Emma Anna uit. Het nieuwe boek van deze auteur draagt de titel Blijf bij mij.
In 2018 publiceerde ze Vecht voor jou en later in 2019, nog voor de boeken over personage Hannah bij Dutch Venture Publishing verschenen, werd Mijn hele leven lang gepubliceerd.

Blijf bij mij (Synopsis via Hebban)
Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.

Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo?

Wat is er nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Bevindingen
Feilloos weet Emma Anna met Blijf bij mij, het vervolg op Kom naar huis, de lezers terug in het verhaal van Hannah te trekken. De vlotte manier van schrijven heeft hier ook een aandeel in. Met de personages krijgen lezers dan ook weer snel een klik en voor boekenliefhebbers is dat helemaal geen probleem, gezien de affectie die Hannah voor boeken heeft. Hoewel het verhaal op de vertellende manier vanuit twee perspectieven wordt verteld, blijft het goed te volgen en blijft het boeiend genoeg. In dit vervolg worden de personages nog verder uitgewerkt en dit zorgt voor nog meer diepgang.
Lezers zullen op een gegeven moment kunnen aan voelen dat er nog iets staat te gebeuren met een van de bij personages naar mate het einde meer en meer in zicht komt. Er hangt namelijk een beklemmende sfeer dat door het hele verhaal zit en ook niet weg wil. Hoewel het even dreigt in te zakken, blijft de lezer toch geboeid. Daarnaast laat de schrijfster zien dat er heel wat moet gebeuren voordat bepaalde zaken serieus worden genomen en dat geeft het boek een duister plot. Ook in dit verhaal wordt het weer goed afgewikkeld en hierbij is de kleine knipoog op het einde een goed uitgedachte toevoeging. Ook Blijf bij mij is zeer zeker de moeite van het lezen waard bevonden.

Op Bol.com (SJMschrijft)

“Het vervolg van Kom naar huis van Emma Anna wordt vanuit twee perspectieven laten zien. In Blijf bij mij zullen lezers ook nu weer snel een klik met de personages hebben en op een gegeven moment is er een bepaalde spanning voelbaar van iets dat nog in de verhaallijn te gebeuren staat. De personages worden nog meer onder de loep genomen en hierdoor is meer diepgang ontstaan. Hoewel het even lijkt in te zakken, houdt de beklemmende sfeer aan het einde het toch boeiend genoeg om de afsluiting te zoeken. Een duister plot en een goed uitgedachte toevoeging zorgen ervoor dat het lezen van dit boek ook weer de moeite waard is bevonden. ” – 5 februari 2020

Op Hebban (Saskia Boree)

“Emma Anna heeft met Blijf bij mij een waardig vervolg op Kom naar huis weten te schrijven. De vlotte schrijfstijl laat de lezer opnieuw in het verhaal van Hannah trekken en omdat de personages nog beter zijn uitgediept, is de diepgang ook een niveau omhooggeschoten. De verhaallijn wordt vanuit twee verschillende perspectieven verteld en dit maakt het weer een interessante beleving. Met name aan het einde hangt een beklemmende sfeer en deze zal de lezer dan ook voelen. Het duistere plot en de goed uitgedachte toevoeging maakt ook dit deel zeer zeker de moeite van het lezen waard, ondanks dat het even dreigde in te zakken. Een goed afgewikkeld verhaal met een onderwerp dat heel serieus wordt genomen.” – 13 februari 2020

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.