Blogtour 16 t/m 20 december 2019 – Goede research voor Stilte in de storm: Jen Minkman deelt kennis over Hopi-indianen en betrekt lezers bij mysterieuze cultuur

Jen Minkman brengt deze winter haar nieuwe boek Stilte in de storm uit en haar uitgeverij Dutch Venture Publishing organiseert een blogtour rondom het boek. Eerder schreef ze Schaduw van de tijd, het verhaal dat vooraf ging aan Stilte in de storm, Het boek van voorheen, De jongen uit het woud en nog veel meer prachtige verhalen.

Stilte in de storm (Synopsis via Dutch Venture Publishing)
Tijdens een vakantie in Arizona bezoekt Ivy het reservaat van de Hopi-indianen. Samen met haar beste vriendin Grace werkt ze twee weken lang aan een maatschappelijk project in het eeuwenoude dorp Walpi. Daar ontmoet ze Tyler, een jonge Hopi die met een taakstraf is opgezadeld. Zijn vader is zes jaar geleden na een ruzie verdwenen en sindsdien neemt Tyler het niet meer zo nauw met de regels. Erg toeschietelijk is hij ook niet.
Al snel leert Ivy hem echter beter kennen en beseft ze dat Tyler een geheim met zich meedraagt dat te maken heeft met een griezelige katsina: een natuurgeest. Ivy valt bovendien ten prooi aan verontrustende dromen, net zoals haar buurmeisje Hannah die tijdens de vorige vakantie geplaagd werd door nachtmerries. Waarom heeft ze steeds visioenen waarin Tyler voorkomt? Kan haar vriend Josh, de jonge medicijnman uit Navajo Nation, Ivy en Tyler helpen met de bovennatuurlijke gebeurtenissen die zich opstapelen?

Soms hebben de geesten een boodschap voor je, zelfs als je liever niet luistert.

Bevindingen
Jen Minkman weet haar lezers van Stilte in de storm meteen te boeien door een aantal interessante weetjes over de Hopi-indianen te delen. Hieruit blijkt dat ze wederom een meesterlijke verhalenvertelster is en haar personages zijn dan ook weer goed uitgewerkt. Een aantal eerdere personages uit Schaduw van de tijd zijn hiervoor teruggekomen. Voor wie de auteur een beetje kent, zullen bepaalde passages heel herkenbaar zijn, omdat de schrijfster haar reizen met haar volgers deelt. Lezers merken snel dat ze er een goede research op na heeft gehouden.
Daarnaast wordt er laten zien hoe jongeren ook betrokken kunnen worden bij het milieu en klimaat. Hoewel het verhaal heel serieus omspringt met de onderwerpen zoals milieu, cultuur, respect en familie eer blijft het een heel intrigerend verhaal waarin ook een stukje religie en houvast naar voren zijn gekomen. Het is een fascinerend verhaal waarin een oud geloof met de bijbehorende gebruiken centraal staat. Hierbij leert de lezer een beetje over de katsina’s binnen deze mysterieuze cultuur en wat het is om in contact te komen met de sluierwereld.
Stilte in de storm laat zien dat alles in het leven met een reden gebeurt. Zo ook een onverwachte actie die het volgende slachtoffer in de lijn ten uitvoer brengt en voor een spannende wending zorgt. Het is een boek dat vooral gaat over cirkels doorbreken, maar vooral over hoe eenzelfde cirkel ook weer naadloos kan sluiten. Origineel en knap geschreven.

Op Bol.com (SJMschrijft)

“Interessante weetjes over Hopi-indianen, goed uitgewerkte personages, boeiende onderwerpen, het gebeurt allemaal in Stilte in de storm. In dit vervolg op Schaduw van de tijd komen eerdere personages terug, samen met een nieuwe, spirituele missie. Hierbij heeft Jen Minkman een goede research erop na gehouden, waardoor lezers daadwerkelijk nog wat van leren. De mysterieuze cultuur die de auteur heeft aangesneden, maken het extra spannend en intrigerend. Het gaat in dit verhaal dan ook vooral om cirkels doorbreken en ook hoe men deze cirkels weer sluitende kan krijgen. Een mooie opvolger en misschien ook wel een goede afsluiter van haar eerdere werk rondom dit onderwerp.” – 12 december 2019

Op Hebban (Saskia Boree)

“Jen Minkman weet elke keer weer een interessant en leerzaam thema aan te snijden. Deze keer deelt ze haar kennis over de Hopi-indianen, welke een intrigerende levensstijl en religie erop nahouden. Stilte in de storm is het vervolg op Schaduw van de tijd en daarom komen er een aantal eerdere personages terug. Zoals altijd weet de schrijfster deze personages goed neer te zetten en dat is ook deze keer niet anders. Ze heeft er een goede research op na gehouden. Daarnaast wordt er laten zien dat jongen ook prima bij de klimaatkwestie betrokken kunnen worden en leert de lezer daadwerkelijk iets over de mysterieuze cultuur en de gebruiken binnen de religie van de Hopi-indianen. De missie wordt ook deze keer netjes afgesloten. Lezers worden door Stilte in de storm wederom aan het denken gezet.” – 16 december 2019

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.