Tien jaar SJM Schrijft…

Op 27 oktober 2009 postte ik mijn allereerste blogpost hier op SJM Schrijft. Nu exact tien jaar later schrijf ik mijn 328ste blogpost, deze post. Voor enkelen zal dit aantal niet veel lijken. Laten we het er maar op houden dat het dan ook geen wedstrijd is wie de meeste posts schrijft. 🙂
Door de jaren zijn er nogal wat items bijgekomen. Waar SJM Schrijft eerst als een- zoals de titel doet vermoeden- schrijversblog voor mijn verhalen begon, is er over time heel wat bijgekomen.

Eerst had ik een veel minder serieuze blog op weblog, dat de naam SJM-productions droeg. (Anno 2007-2009) Toen Weblog met WordPress ging fuseren, besloot ik dat minder serieuze blog te laten voor wat het was en ben ik een gloednieuw blog begonnen. SJM Schrijft sudderde al een tijdje in mijn hoofd.

Op 26 juni 2009 kwam Schimmen&Schaduwen, een eerste boek van mijn hand uit en dat was de grootste reden om SJM Schrijft dan eindelijk op het Wereld Wijde Web te gooien. Het was dus toen al een blog om mijn vorderingen rondom mijn schrijfsels bij te houden. Anno nu houd ik deze nog steeds bij door middel van boekpagina’s en blogposts over mijn personages die je in mijn verhalen vindt. Schimmen&Schaduwen werd in 2015 uit de verkoop gehaald, omdat ik het wilde herschrijven. Nu zie ik het als een mooi proces waarvan ik veel heb geleerd over het schrijven en de boekenwereld. Uiteraard blijf ik mijn tijd en energie in nieuwe verhalen stoppen, zoals de korte verhalen die ik voor Foto Fictie schrijf en natuurlijk Zijdelings, mijn tijdskindje dat sinds november 2014 mijn hoofdje nog weleens breekt.
Daarnaast is het een platform voor enkele van mijn oude gedichten. Op SJM-productions postte ik al eens het item De Definitie Van… en deze “columns” zijn dus meeverhuisd naar SJM Schrijft. In die tijd deed ik ook een aantal boekrecensies voor Info.nu en heb ik een zeer korte carrière als concertreporter bij 3Voor12 gehad.

Pas in 2013 ging ik echt boeken recenseren. Ik moest nog wel veel leren en dat kon ik onder andere bij Boekenblog doen. Een synopsis (her) schrijven doe ik bijvoorbeeld allang niet meer, want, zo leerde ik, dat was niet de taak van een recensent. Er kwamen pagina’s bij, onder andere voor een samenwerking met Patricia De Ryck (oud- eigenaresse van Boekenblog, Twijfelmoeder, e.d. en auteur van De Twijfelmoeder). Zoals Hebban het mooi verwoordde, werd dit blog een landingsplatform voor recensies. Daarnaast begon ik sporadisch te schrijven voor Puppievriendje, een magazine van Pup In Nood.

SJM Schrijft op Hebban vanwege het Boekbloggers Overzicht van 2018

Toen Boekenblog een andere eigenaar kreeg, ben ik de recensies naast alle bekende boekenplatforms zoals Hebban, het blauwe mannetje en heel soms ook op Goodreads direct op SJM Schrijft gaan delen. Sinds kort post ik ook af en toe op Instagram. Het is je vast niet ontgaan dat ik voornamelijk voor Maven Publishing (hands down mijn favoriete uitgeverij), Dutch Venture Publishing, Tinteling Romance en WillowTreez recenseer. Dat komt omdat ik bij een aantal van deze uitgeverijen in een supertof streetteam vertoef. Sinds kort zit ik ook in de Secret bookclub voor booklovers van Imagine Uitgeverij.
Ik mocht samenwerken met onder andere De Gele Culturele en werd Roos Boum Representative. Er was een periode dat ik ook meer (boeken) nieuws wilde schrijven (zie nieuwsarchief), dit niet altijd even consequent heb gedaan en uiteindelijk in 2016 bij 112Fryslân als nieuwsredacteur belandde.

Saskia met De Kennisbewaarder van Roos Boum

SJM Schrijft heeft er al een lange reis opzitten en ik hoop dat dit blog nog lang mag blijven bestaan. Zonder de uitgeverijen, de auteurs en selfpubbers was ik niet gekomen op de plek waar ik nu sta. Ik wil ieder van jullie die me op wat voor manier in vertrouwen hebben genomen uit het diepste van mijn hart bedanken, dus DANK JULLIE WEL! Of je nou een e-pub, papieren boek, manuscript of PDF-je hebt gestuurd, ik koester ze allemaal.

Een klein deel van de boeken die ik door de tijd heb gerecenseerd. Foto’s via Instagram:
@saskiaboree_sjmschrijft

Uiteraard wil ik ook jou bedanken, lieve lezer en collega blogger van SJM Schrijft. Dank je wel voor de tijd die je hebt genomen om de recensies, de verhalen en misschien zelfs wel mijn overige geblabber te lezen.

∞ Saskia Boree ~ SJM Schrijft ∞
Leeuwarden, september/ oktober 2019


“Honorable mentions”

~ The Person Behind The Blog Book Tag

~ Saskia Boree in de King Things van oktober 2018 (Luckey Quarter)

~ In 2017 deed Saskia Boree mee met een schrijfwedstrijd van Heel Nederland Schrijft en werd kort verhaal “Tijdsdreiging” opgenomen in de Enge Verhalenbundel (Niet meer verkrijgbaar). Verder deed ze nog met een andere schrijfwedstrijd mee en hieruit ontstond kort verhaal “De Verzamelaar”.  Beide verhalen zijn knipogen naar “Zijdelings”.

~ In 2015 liet Saskia Boree “Schimmen&Schaduwen” signeren door Paul van Loon.

~ In 2014 deed Saskia Boree mee aan So you wanna be a newslezer in de Croisandershow van Sander Hoogendoorn. (3FM) Ze werd niet verkozen tot stand-in nieuwslezeres. De footage hiervan bestaat inmiddels niet meer voor het publiek.

 

 

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Schrijfsels en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.