Emotie, mysterie, diepgang en spanning gaan goed samen met New Adult: Actrices zijn ook gewoon mensen in De actrice in mij (Sanne Hillemans)

Op 29 september komt het vierde boek van Sanne Hillemans De actrice in mij bij Sunny Hill Books uit. Eerder verscheen het aangrijpende en goed doordachte boek Voor altijd twintig. Haar twee boeken, Circus Cesaria en Ave Cesaria, spelen zich af in en rondom een circus. Voor altijd twintig is nog steeds als e-pub gratis te verkrijgen via de site van Sanne Hillemans.

De actrice in mij (Synopsis via Sanne Hillemans.com)
Lindsey Lanning staat bekend als een van de succesvolste actrices van deze tijd. Haar imago is belangrijker dan haar persoonlijke leven, tot ze een nacht met Nick doorbrengt.
Het liefst houdt Lindsey de charmante advocaat op afstand, maar naarmate ze elkaar vaker zien, brokkelt haar stevig opgebouwde muur stukje bij beetje af en leert Nick wie Lindsey is. De échte Lindsey, niet de glimlachende actrice die ze laat zien als er camera’s in de buurt zijn.
Welk geheim gaat er schuil achter haar façade en is hun prille relatie sterk genoeg om te overleven als het verleden het heden inhaalt?

Bevindingen
De lezer kan merken dat de manier hoe Sanne Hillemans schrijft sterk verbeterd is in vergelijking met haar eerdere werk. In De actrice in mij beschrijft ze op een aannemelijke manier het leven van een actrice en hapert hierin geen moment. Het begin belooft in ieder geval al een sterk verhaal, zo met het oog op de kleine details die zich al direct voordoen en daardoor weet het personage Lindsey de aandacht van de lezer op zich gevestigd te krijgen en vast te houden. Er schemert zogezegd al het een en ander door en haar karakter laat dit ook zien.
Hoewel de lezer mysterie rondom het personage proeft, blijft Hillemans voornamelijk in het New Adult genre vertoeven. Niet direct een genre dat voor iedereen is weggelegd, hoewel het niet te banaal is geschreven. Daarnaast bevat het ook een bepaalde diepgang en daarmee zal de lezer mee kunnen leven. Dit beetje spanning zorgt ervoor dat men wil weten wat er nou echt binnen de familie van Lindsey heeft afgespeeld of nog gaande is. Kortom, de schrijfster weet haar lezers genadeloos vast te houden en lijkt de tijd te nemen als het om haar personages gaat. Interessant is het om te zien hoe de schrijfster kleine brokjes informatie over Lindsey en Nick serveert. Het houdt lezers bij de les en dat is dan ook ongetwijfeld de kracht van De actrice in mij. De emoties spatten er gedurende het hele verhaal vanaf.
Lezers voelen al snel een plottwist aankomen, want de indruk wordt gewekt dat de dingen voor Lindsey ineens beter gaan. In zo’n geval staat er meestal nog iets te wachten en daarin krijgt men gelijk. Van het plot zal de lezer dan ook eerst even moeten bijkomen voordat het verhaal daadwerkelijk uitgelezen kan worden. Dit omdat het einde het meest emotievolle deel is. Werkelijk schitterend gedaan. Sterren zijn dubbel en dwars verdiend en dit boek mag je eigenlijk ook niet missen als New Adult je ding is.

Op Bol.com (SJMSchrijft)

“Het schrijven van Sanne Hillemans is door de jaren heen sterk gegroeid en dat ziet de lezer terug in De actrice in mij. Het is na een hoofdstuk dan ook een veelbelovend verhaal, waarin de auteur op geloofwaardige manier het leven van een actrice heeft gecreëerd. Lezers worden gefascineerd en geprikkeld door personage Lindsey. Wat steekt er achter haar tegenspeler? Ook actrices schijnen gewone mensen te zijn, zo bewijst de schrijfster. Het is overduidelijk een New Adult, een genre dat wel moet liggen. Ondanks dat weet Hillemans het genre te combineren met mysterie, diepgang, emotie en spanning, iets dat haar goed is afgegaan. Hiermee weet ze haar lezers vast te houden. Wegleggen is dan ook moeilijk, zeker met de goed doordachte plottwist. Dikke aanrader.” – 25 september 2019

Op Hebban (Saskia Boree)

“Door de jaren heen is de manier van Sanne Hillemans schrijven sterk gegroeid en dit ziet de lezer terug in De actrice in mij. Het heeft een veelbelovende start, waarin een geloofwaardige verhaallijn rondom actrice Lindsey wordt geschept. De personages zijn ronduit fascinerend en deze blijven lezers prikkelen. Er sijpelt naast een grote portie New Adult ook mysterie, emotie, spanning en diepgang in door. Deze ingrediënten gaan heel goed samen, zo bewijst de auteur. Hoewel New Adult de lezer wel moet liggen, weet Hillemans haar lezers zonder genade vast te houden, waardoor wegleggen geen optie wordt. Eenmaal begonnen, dan wil je gewoon weten wat er nog meer achter steekt. En wat steekt erachter haar tegenspeler? Ook actrices schijnen gewoon mensen te zijn en dat is iets wat de schrijfster heel mooi laat zien. Een plottwist kan men al snel aan voelen komen, al weet men niet direct de vinger erop te leggen. Een schitterend boek in de letterlijke zin van het woord.” – 28 september 2019

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.