Blogtour 1 t/m 7 juni 2019 – Het beste maken van de tijd die je hebt: Momentum opmerkelijke insteek met een intrigerend randje (Shelena Shorts)

Het is tijd voor een nieuwe reeks aan blogtours. Een helemaal nieuwe auteur bij Dutch Venture Publishing is Shelena Shorts, waarvan deze maand het eerste boek van de The Pace– serie uitkomt. Dit deel draagt de titel Momentum en is meteen al een ware eyecatcher.
Shelena Shorts is afgestudeerd aan de George Mason University met een diploma in Engels en onderwijs. Als voormalig docent gebruikt ze haar passie voor lezen en schrijven om jonge lezers te vermaken door te schrijven en te publiceren. Als ze niet werkt, is ze te vinden op de softbalvelden met haar twee dochters of de tennisbanen met haar superactieve zoon. Shelena woont in Virginia.

Momentum (Synopsis via Bol.com)
Als je onsterfelijk bent, wat is het leven je dan waard..?
Sophie Slone is net naar San Francisco verhuisd en heeft er geen zin in om ‘het nieuwe meisje’ op school te moeten zijn. Gelukkig mag ze van haar moeder, die op de universiteit van San Francisco werkt, haar laatste schooljaar via thuisstudie afmaken. Als ze tijdens een bezoekje aan haar moeder de knappe eerstejaarsstudent Weston ramt met haar auto, heeft ze er nog geen idee van hoe hij haar leven op z’n kop zal zetten. Wes slaat haar aanbod om de schade te betalen af. Al snel komt Sophie erachter dat Wes een aanzienlijk fortuin heeft dat hij van zijn ouders heeft geërfd.
Hoe beter ze hem echter leert kennen, hoe meer ze het gevoel heeft dat er dingen aan het verhaal over zijn tragische verleden niet kloppen. En Sophie is vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Heeft Weston op de een of andere manier geleerd om de dood te slim af te zijn?

Bevindingen

De zandloper op de cover is meteen al een ding waardoor boekenliefhebbers van opmerkelijke verhalen geïnspireerd worden Momentum te willen lezen. Shelena Shorts weet hoe ze zich in een jongvolwassene moet verplaatsen en dat laat ze zien door de bloemrijke beschrijvingen die haar personage geeft. Er schemert al snel door waar de schrijfster vandaan komt en het boek voelt dan ook Amerikaans aan.
Het is een verhaal dat vanuit de achttienjarige Sophie wordt laten zien en is doorspekt met de nodige details om bepaalde dingen meteen helder te hebben. Vooral jonge lezers zullen zich een voelen met het hoofdpersonage.
De manier van schrijven is ondanks de uitgebreide omschrijvingen niet stroef. Het leest als een trein en lezers zullen het moeilijk weg kunnen leggen. Van sommige details gaat de lezer denken waarom deze belangrijk voor het verhaal zijn. Hoewel de lezer kostte wat het kost het fijne wil weten, krijgt de lezer het idee dat sommige stukjes wat langdradig overkomen, terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet zijn. Ze horen hoe dan ook bij het verhaal. Momentum is een intrigerend verhaal over reïncarnatie die goed in elkaar zit en daarnaast een briljante, misschien wat opmerkelijke insteek heeft. Het is niet een heel gebruikelijk onderwerp, een met een serieus randje dat de lezer gegarandeerd aan het denken zet. Om deze reden moet het lezers wel liggen. Heeft zeker nog een vervolg nodig, want het voelt nog niet af. Een boek dat bepaalde verwachtingen schept, die je beter maar niet kunt hebben. Toch nog vier, en vooruit een extra halve ster waardig.

Op Bol.com (SJMschrijft)

“Als eerste deel van een serie, komt Momentum al binnen. Het verhaal heeft een duister randje en een intrigerend, niet al te dagelijks onderwerp. Het is wel eentje die de lezer moet liggen, want ondanks dat het vlot leest, gaan lezer zo nu en dan wel denken of bepaalde details wel relevant voor het verhaal zijn. Lezers krijgen het gevoel dat de auteur alles meteen over de personages voor de voeten gooit, deze mensen al helemaal uitgewerkt hebben. Een typisch Amerikaans dingetje? De verhaallijn heeft wel een opmerkelijke en briljante insteek. Dat is zeker iets wat lezers tegenwoordig nog zelden tegen lijken te komen. Een boek dat echt nog wel een vervolg kan gebruiken. Vier-en-een-halve ster.” – 1 juni 2019

Op Hebban (Saskia Boree)

“Het begin van een nieuwe serie en nu komt deze al binnen. Momentum bevat een duister en intrigerend niet al te dagelijks onderwerp, eentje waarvan durf nodig is, om het erover te hebben. Het moet de lezer om deze reden wel liggen, anders zou het weleens niet kunnen werken. De verhaallijn heeft een opmerkelijke, briljante insteek welke met reïncarnatie te maken heeft en het leest ondanks de misschien overbodige details heel vlot. Het lijkt alsof Shelena Shorts de personages in een keer uitgewerkt wilde hebben. Van sommige details gaat de lezer wel nadenken over de relevantie ervan. Hierdoor dreigt het wat af te remmen, echter is het wel een boek dat voldoende inspireert om uit te willen lezen en alsnog vier-en-een-halve ster waardig wordt bevonden. Een boek dat nog niet af aanvoelt en zeker nog een vervolg nodig heeft.” – 3 juni 2019

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.