Het bloed van Cheiroon mythisch verhaal in opvallende combinatie met horror: pseudoniem M.G. Crow blijft opmerkelijk verschijnsel

Vlaams auteur Martine Pauwels schrijft niet alleen onder haar eigen naam, ze schrijft ook onder haar pseudoniem M.G. Crow. Het bloed van Cheiroon is haar vierde aanwinst als M.G. Crow en eerder publiceerde de al onder haar pseudoniem De komst van de zwarte eenhoorn, De wolvin van Germania, en Verteerd door vuur.
Onder Martine Pauwels publiceerde ze onder andere Hoogland Mutanten, Rode maneschijn, De hamer en het kruis, en Achter maskers. Daarnaast was zij degene die verantwoordelijk was voor een fanfictie, welke de titel De Zaden der Hoop 3.75 Sparren-eliminatie draagt. Deze schreef ze samen met Owan Drake, van wie het Zaden der Hoop– universum officieel afkomstig is.

Het bloed van Cheiroon (Synopsis via Kobo)
De wankele verhouding tussen mensen en centauren verzuurt helemaal, als Herakles hun oorspronkelijk onsterfelijke stamvader Cheiroon vermoordt en Deianeira, de verloofde van diens jongste zoon Nessos, kaapt.
In het kielzog van deze gebeurtenissen sluiten twee compleet verschillende jongens een geheime vriendschap, die samen met hun loyaliteit zwaar op de proef gesteld wordt, zeker als er liefde in het spel geraakt.

Bevindingen
Zoals we inmiddels weten heeft Vlaams auteur M.G. Crow/ Martine Pauwels een typerende schrijfstijl, waarin heel duidelijk haar afkomst naar voren komt. Ondanks dat haar taal doorschemert, is het verhaal heel goed te volgen en te begrijpen. Ook deze keer heeft de auteur een opmerkelijk onderwerp gekozen, een inmiddels bekend handelsmerk van de schrijfster. Daarnaast is ze een fervent en gepassioneerd vertelster van haar verhalen.
Het bloed van Cheiroon is een verhaal met hele opmerkelijke personages en zoals altijd weet Crow deze personages dingen mee te laten maken die nog opmerkelijker zijn. Haar verhalen hebben ook altijd een historische en mythische knipoog, welke naar bloederige gruwel neigen. Een vleugje horror ontlopen haar lezers daardoor meestal ook niet.
Ondanks dat de auteur in haar schrijven zeer zeker gegroeid is, zijn er toch nog kleine snelheidsfoutjes in het verhaal geslopen. Nou is geen enkel boek in zijn geheel foutloos, echter vielen deze foutjes in dit geval toch nog op. We hopen dat deze in een volgende druk verholpen zijn. Ondanks dat is het verhaal de moeite van het lezen waard bevonden en voor de liefhebber van hele speciale verhalen, mag dit boek dan ook niet in de verzameling ontbreken.

Op Bol.com (SJMSchrijft)

“Een typerende schrijfstijl is kenmerkend als we het over M.G. Crow, het pseudoniem van Martine Pauwels hebben. Hierbij wordt haar roots niet onder stoelen of banken geschoven: het Vlaams schemert er in alle opzichten door. Dit heeft zo zijn charme en blijft goed te volgen. De auteur is ongetwijfeld een gepassioneerd vertelster van haar verhalen, en dit geld ook weer voor Het bloed van Cheiroon. Haar verhalen hebben altijd een historische en mythische knipoog. De personages zijn ook deze keer ronduit opmerkelijk en het neigt naar bloederige gruwel en daardoor kun je dit verhaal ook bij horror onderbrengen. Ondanks dat er toch nog wat snelheidsfoutjes in zijn geslopen, is ook dit verhaal weer de moeite van het lezen waard.” – 1 juni 2019

Op Hebban (Saskia Boree)

“M.G. Crow, pseudoniem van Martine Pauwels, heeft nogmaals een opmerkelijk verhaal geschreven met ronduit opvallende personages, die naar bloederige gruwel neigen. Met Het bloed van Cheiroon bewijst ze nog maar eens dat ze van geschiedenis en mythen houdt. De schrijfster staat erom bekend dat ze haar Vlaamse roots niet onder stoelen en banken schuift, waardoor haar verhalen nog meer charme hebben gekregen. Ondanks dat de taal soms een dingetje is, en hierdoor snelheidsfoutjes kunnen ontstaan, zijn haar verhalen altijd goed te volgen. Crows verhalen zijn altijd weer bijzonder en voor de liefhebber van typerende wezens is dit boek ook deze keer weer een ware mustread. Een auteur waar met name ook de fantasy- en horrorliefhebbers van gaat houden.” – 1 juni 2019

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.