Foto Fictie – Observatie fascinatie

Observatie fascinatie
22 april 2019

Sinds kort was er een nieuwe bezienswaardigheid, waarvan ik me de hype niet kon voorstellen. Volgens de meer betrouwbare ooggetuigen was er een merkwaardig natuurverschijnsel vanuit het niets opgedoken.
En daarom zit ik nu onhandig te prutsen om de batterijen in mijn provisorisch in elkaar gezette vliegtuigje te krijgen, dat waarschijnlijk de grootheidswaanzin van een drone heeft.
Ik controleer nog even het cameraatje zodat ie wat mij betreft de lucht in kan. Zodra het apparaat los is, rommel ik wat met het beeld van de laptop. Eerst zie ik enkel het eindeloze blauw. Dan worden mijn ogen groot.
Ik bedenk me dat dit verschijnsel niet zomaar uit het niets ontsproten kan zijn. Een absurd idee van de gemeente misschien? Net zoals eerder. Ze dachten toen grappig te zijn met het plaatsen van die spiegeleieren. Je moest er je ogen voor dicht knijpen om niet pertinent blind te worden.
Ik knipper met mijn ogen. Het gevaarte heeft in ieder geval al de kleur van een rottende dooier. Dan weet ik het zeker. De twee enorme oren doen het ‘m…
Vanuit het niets komt er ineens razendsnel iets groots in beeld. Gegiechel en vervolgens een misselijkmakend gekraak. Dan niets meer, behalve een oorverdovend geruis.
Ik zucht. De Culturele Hoofdstad en ik zullen nooit vriendjes zijn. De gasten worden gelukkig wel goed verzorgd. Zo te zien hadden ze van het spelen een reuzehonger gekregen, want de eieren waren ineens verdwenen. Ik glimlach. Verblind worden is ineens niet meer zo vervelend.

🐰🏙🛩

~ Saskia Boree ~

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Foto Fictie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.