IJskoud verlangen typische formule welke weer heerlijk hilarisch is: fans van dit genre mogen het niet missen (S.R. Grey)

Bij Tinteling Romance is onlangs het eerste deel in de Boys of Winter– serie verschenen. Hoewel de winter momenteel al even achter ons ligt, is IJskoud verlangen (Destiny on Ice) ook prima leesvoer voor in de zomer. Deze serie bevat acht boeken, waarvan Resistance on Ice, Complications on Ice, Caution on Ice, Player on Ice, Vows on Ice, Illusion on Ice en Forbidden on Ice nog niet in het Nederlands zijn verschenen. Schrijfster S.R. Grey werkt naast de Boys of Winter– serie ook aan onder andere de Judge me not– serie en de Laid bare– serie. Ze heeft daardoor al veel boeken op haar naam staan.

IJskoud verlangen (Synopsis via Bol.com)
Na één avond flink uit de band springen, wordt Aubrey wakker in een vreemd bed, naast een onbekende, maar daardoor niet minder aantrekkelijke man. Hij blijkt haar nieuwe cliënt te zijn; hockeylegende Brent Oliver. Als ‘lifestylecoach van de sterren’ heeft Aubrey vaker te maken gehad met lastige beroemdheden, maar ze is nog nooit gestuit op zo’n extreem exemplaar als Brent Oliver. Hij maakt haar knettergek. Van verlangen. Maar dat gaat ze dus mooi niet toegeven!
Sexy hockysuperster Brent Oliver heeft het allemaal. Hij is knap, charmant en heeft het talent en de ervaring om de beste speler op het ijs te zijn. Maar dat is hij niet (meer). Hij komt niet goed in zijn spel en kan niet verklaren wat er mis is. Als zijn teamleiding besluit dat hij aan de slag moet met een life coach, had hij niet gerekend op Aubrey. De vrouw die hij na een feestje in zijn bed vond en hij sindsdien niet meer uit zijn hoofd krijgt. Met Aubrey wil Brent meer. Maar dat gaat hij haar zeker niet vertellen!

Bevindingen
S.R. Grey heeft met IJskoud verlangen een verhaal geschreven waarin de levens van twee personages in elkaar vloeien. Brent komt over als een nonchalante gozer die de touwtjes in handen denkt te hebben en graag feest, terwijl Aubrey een carrière en routinegericht leven leidt. Opvallend is meteen de sprankelende schrijfstijl die de lezers bij de les houden.
Het is een luchtig boek waarvan de lezer snel de puntjes met elkaar weten te verbinden en ondanks dat het daardoor te voorspellen valt, blijft het verhaal heerlijk hilarisch. Het lijkt alsof de schrijfster fan is van Stephen King, want ze heeft het begrip Tommyknockers een wel hele nieuwe betekenis gegeven…
Uiteraard ontpopt er zich een kleine wending die alles anders maakt en dat zorgt er weer voor dat de lezer wil weten hoe het verhaal eindigt, ook al weten we met dit genre dat het altijd wel goed afloopt. Het is een typische New Adult met een opvallende formule en fans van dit genre zullen hier geen genoeg van kunnen krijgen. IJskoud verlangen is het begin van een grote serie, dus kunnen lezers de komende tijd weer het hart ophalen.

Op Bol.com (SJMSchrijft)

“In IJskoud verlangen volgt de lezer twee personages, die beiden zo hun eigen karakter hebben en dit dan ook niet onder banken schuiven. De een is nonchalant, de ander is meer het serieuze type. Een sprankelende schrijfstijl zorgt voor een vlotte lezerservaring en hoewel men de puntjes makkelijk kan verbinden waardoor het misschien wat voorspelbaar dreigt te zijn, spat de humor ervan af. Een grinnik zal je dan ook moeilijk kunnen onderdrukken. Hoewel lezers al kunnen weten dat het goed eindigt, gaat er nogal wat aan vooraf en is een subtiele wending ook onvermijdbaar. Voor fans van het genre is dit zeker het begin van een grote serie om niet te missen.” – 17 mei 2019

Op Hebban (Saskia Boree)

“Een opmerkelijke manier van schrijven welke IJskoud verlangen hanteert, is inmiddels al een veelgebruikt handelsmerk van het genre. Twee personages vertellen elk hun eigen deel en laat hun levens in elkaar overvloeien. Een sprankelende, lekker weg lezende schrijfstijl zorgen voor fijne uurtjes leesgenot. Het is een luchtig verhaal, waarin de puntjes makkelijk met elkaar in verbinding zijn te brengen en hoewel het daardoor voorspelbaar dreigt te worden, wordt de lezer toch weer met een subtiele wending verrast. Lezers weten vrijwel meteen dat het een verhaal met een happy end is en tot die tijd wordt men beziggehouden met de nodige humor dat je gegarandeerd doet laten grinniken. Het lijkt erop dat Grey een wel hele aparte obsessie voor Stephen King heeft. Ze weet dan ook een hele andere betekenis aan de Tommyknockers te geven. Fans van het genre kunnen de spreekwoordelijke borst dan ook natmaken: IJskoud verlangen is het begin van een grote serie over deze Boys of Winter.” – 17 mei 2019

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.