Foto Fictie – Tik, krak, glup

Tik, krak, glup
19 april 2019

Ga lekker iets met je handen doen, zeiden ze. De praktische zin van het leven ontdekken… Leila schrikt op uit haar gemijmer.
‘Gelieve te controleren of jullie alles hebben…’ Hij tikt even op het bord. ‘… zodat de het proces straks soepel verloopt.’
Ja, want hij heeft natuurlijk al jaren ervaring als het om Verwerking van Agrarische Producten gaat, denkt Leila zuur. Zo uitgebreid gaat het nou nooit met Halloween.
Ze sjokt naar haar plekje in het lokaal. Vluchtig laat ze haar ogen over de ingrediënten glijden. Meel. Check. Gist. Check. Eieren… oh.
‘Je kunt wel even langs meneer Kesteren van dierverzorging als je eieren nodig hebt.’
Ze springt bijna een gat in de lucht. Kon hij een keertje zijn leerlingen niet zo besluipen?
‘Niet nodig meneer,’ zegt Daan. ‘Kesteren heeft zonet nog een doos eieren gebracht.’ Met zijn duim wijst hij in de richting van de tafel waar alle benodigdheden staan.
‘Fantastisch.’ De docent loopt verder, schenkt geen aandacht meer aan haar.
Wanneer ze haar eieren heeft verzameld, begint ze met het afwegen van het meel. Bijna laat ze het witte poeder te hard in de kom vallen, waardoor het spul natuurlijk ongegeneerd omhoog stuift. Nu de eieren.
Tik, krak, glup. Tik, krak, glup. Tik, krak…
Plof. Leila slaakt een gilletje. Een gelig lijfje staart haar vanuit de kom aan, het snaveltje in een vreemde knik. Ga lekker iets met je handen doen. Natuurlijk. Maar goed ook dat ze het ei in kwestie niet een kleurtje hadden gegeven.
🥚🐣🥧

~ Saskia Boree ~

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Foto Fictie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.