Blogtour 1 februari 2019 t/m 8 februari: Spanning en feelgood gaan goed samen in maffiaverhaal over Cole (Bestselling auteur Tijan)

Bij Tinteling Romance komt begin maart Cole uit. Het is geschreven door New York Times Bestselling auteur Tijan en het e-book is al een tijdje verkrijgbaar. De auteur schrijft sinds 2013 en werd onder andere bekend met Carter Creed, de Fallen Crest– serie, de Screwed– serie en de Jade– serie. Een primeur dus voor Tinteling Romance.

Cole (Synopsis via Bol.com)
Hij was gewoon een man die een restaurant binnenstapte. Ik wist niet wie hij was of hoe hij heette. We keken elkaar niet eens aan. Niets verbond ons met elkaar. Toch kon ik zijn aanwezigheid tot in mijn ziel voelen, liep er een tinteling langs mijn ruggengraat. Hij straalde gezag uit. De lucht om hem heen leek te knetteren. Dat was de eerste keer dat ik hem zag en ik raakte betoverd.
Die tweede keer was anders.
Hij stond in de mysterieuze privélift aan het einde van de gang in mijn appartementencomplex. Een vluchtig moment raakten onze blikken elkaar, toen schoven de deuren dicht. Ik was totaal overdonderd. De adem stokte in mijn keel. Mijn zintuigen stonden op scherp. Mijn lichaam leek te zoemen.
Dat was nog maar het begin.
Hij was het hoofd van de maffia. Ik stond op het punt om hopeloos verliefd op hem te worden.
Zijn naam?
Cole Mauricio.

Bevindingen
De lezers maken kennis met hoofdpersonage Addison, wat al meteen een indrukwekkende binnenkomer is. Uit de herinneringen die ze vanuit de ik-vorm deelt, kunnen we opmaken dat ze iets heftigs heeft meegemaakt, iets dat haar niet makkelijk kan loslaten. Dit gegeven zorgt ervoor dat het verhaal je, of je het wilt of niet, bij je spreekwoordelijke nekvel grijpt. Het boek is dan ook moeilijk weg te leggen. Een boodschap lurkt al in het eerste hoofdstuk door: het verhaal laat al snel blijken dat rijkdom met een prijs komt. Een waarschuwing vooraf?
Wanneer Tijan de lezer met de mysterieuze Cole laat kennismaken, blijkt al snel dat niet alleen Addison een verhaal heeft. Ook aan hem is iets boeiends. Het lijkt alsof hij hoofdpersonage Addison moeiteloos voor zich kan winnen. De auteur heeft een vlotte en sprankelende schrijfstijl met interessante personages die stuk voor stuk iets hebben te vertellen. Halverwege wordt de lezer zelfs zodanig van speldenprikjes voorzien, dat je al lezende niets anders dan vermoedens kunt ontwikkelen. Heeft Liams dood iets te maken met Cole? Gedurende de hele verhaallijn is er dan ook sprake van een gezonde dosis spanning en zeker wanneer het verhaal even vanuit het oogpunt van Cole verdergaat.
Ondanks dat het een genre is waar de lezer van moet houden om het te kunnen waarderen, zorgt Tijan voor niet alleen emotie. De spanning spat ervan af en niet alleen tijdens de lichamelijke momenten. Ze leidt haar lezers vakkundig naar een bevredigend en goed sluitend einde. Fijne uurtjes voor de fans van het genre en succes verzekerd.

Op Bol.com (SJMSchrijft)

“Een interessante binnenkomer als het om de herinneringen van personage Addison gaat, want in Cole wordt er vanuit het hoofdpersonage zelf verteld. Wanneer het ook nog eens spannend wordt, neem Cole de regie zelf even over en niet alleen spannend zoals een New Adult betaamt, nee ook nog eens nagelbijtend spannend. Alsof je tegelijkertijd in een thriller bent gestapt. Het verhaal heeft vanaf de eerste bladzijde al een boodschap die lezers aan het denken zet. Tijan houdt er de vaart lekker in en zet haar personages ongenadig op de kaart. Een verhaal waarbij je hoogstwaarschijnlijk gaat speculeren en het daardoor moeilijk kunt wegleggen. Aangename uurtjes gegarandeerd. Tinteling Romance mag zich gelukkig prijzen met New York Times Bestselling auteur Tijan.” – 23 januari 2019

Op Hebban (Saskia Boree)

“Lezers zullen meteen al worden geconfronteerd met de heftige herinneringen van hoofdpersonage Addison in Cole. Het blijkt ook snel dat bestselling auteur Tijan haar personages genadeloos op de kaart zet en een boodschap sijpelt al in het eerste hoofdstuk door. De vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat de lezer bij de les blijft en wanneer Cole zelf even de regie overneemt, lijkt het alsof je ongemerkt tegelijkertijd in een thriller bent beland. Dit zorgt voor een beklemmende sfeer, terwijl het onderwerp al voldoende spanning bij de lezer oproept. De schrijfster weet de lezer naar een bevredigend einde te brengen, waar alle antwoorden samensmelten. Het zou dan ook kunnen dat je onbewust aan het speculeren bent. Hoe het allemaal daadwerkelijk voor Addison in elkaar steekt valt uiteindelijk nog te bezien. Cole blijkt een hele mooie aanwinst voor Tinteling Romance te zijn.” – 24 januari 2019

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.