Blogtour 17 december t/m 22 december 2018 – Eerste deel Chicago Syndicate- serie: Maffia versus feelgood, een opmerkelijke combinatie in Fallon (Soraya Naomi)

In november 2018 verscheen in het Nederlands bij Dutch Venture Publishing Fallon, het eerste deel in de Chicago Syndicate-serie, welke Soraya Naomi oorspronkelijk in het Engels schreef. De schrijfster debuteerde met For Fallon, deel 1 van de serie, op 26 juli 2014. Het boek won de “Best Breakout Novel 2014” in de Novel Grounds Annual Literary Awards. Naomi leest vele genres, maar houdt het meest van intense, verleidelijke en uitdagende verhalen waarin de mannelijke hoofdpersoon krachtig en zonder terughoudendheid of grenzen liefheeft. Ze heeft een bevlogen passie voor het geschreven woord en geeft veel te vaak toe aan de verleiding van chocoladelekkernijen.

Fallon (Synopsis via Bruna.nl)
Fallon heeft nooit een masker hoeven dragen om zich anders voor te doen dan ze is. Haar wereld is prachtig: ze is opgegroeid in een warm gezin in Chicago, heeft een mooi diploma behaald en heeft een baan waar ze dol op is. Maar die onschuldige wereld wordt op zijn kop gezet als Luca op haar pad komt. Luca draagt een masker dat hij nooit af kan zetten. Nooit af mág zetten. Wantrouwen, rivaliteit en geweld beheersen zijn leven. Fallon valt als een blok voor hem omdat zij als enige voorbij zijn façade kan kijken. Zelfs als hij probeert zich anders voor te doen bij haar. Zelfs als haar leven uit elkaar valt en ze niet begrijpt waarom. Kunnen Fallon en Luca samen hun onzekerheden overwinnen als iedereen om hen heen duistere bedoelingen lijkt te hebben? Wie kun je vertrouwen als werkelijk iedereen een masker draagt?

Bevindingen
De intro van Fallon, eigenlijk de proloog, is kort maar krachtig. Er is hierin geen woordje te veel gebruikt terwijl er een standpunt over de liefde wordt gemaakt en smaakt daarom meteen naar meer. Het wordt pas echt interessant als de lezer het verhaal vanuit het perspectief van Luca ziet en de auteur enkele details uit de maffiawereld beschrijft. Of deze omschrijvingen een kern van waarheid bevatten, is voor een buitenstaander moeilijk te peilen. Hierdoor zou men kunnen zeggen dat Soraya Naomi een geloofwaardige vertelster is, met een vlotte schrijfstijl. De personages horen bij het harde onderwerp waar het in Fallon om gaat. Geen enkel karakter is te gevoelig en dit zorgt dat ze naadloos in het geheel en bij het verhaal passen. Van het hoofdpersonage gaan boekenfans automatisch houden, omdat lezers zichzelf tegenkomen door haar gedrag dat ze als boekenliefhebster laat zien.
Hoewel het een boek is dat zich onder New Adult profileert, bevat het ook een dosis spanning dat naar de kant van een thriller neigt. De omschrijvingen van de afrekeningen waar de maffia zich in dit boek schuldig aan maakt, worden niet bepaald als lieflijk omschreven. Deze zijn op sommige punten gerust bloederig te noemen. Naast deze gegevens rollen de puzzelstukjes vakkundig langzaam maar zeker op zijn plaats. Voor de oplettende lezer zal de wending niet echt een plotselinge verrassing zijn. De spanning neemt op dat punt zienderogen toe.
Soraya stuurt de lezer op een spannende missie en leid de lezer naar een cliffhanger die je wel of niet zal zien aankomen. En ook fijn om te weten: het vervolg zal medio 2019 in het Nederlands verschijnen.

Op Hebban (Saskia Boree)

“Een opvallend gegeven is dat, ondanks dat Soraya Naomi uit Nederland komt, Fallon eerst in het Engels heeft geschreven. Het verhaal is het eerste deel van de Chicago Syndicate– serie. Je zou kunnen zeggen dat ze een vakkundige kijk op de maffia heeft. Geloofwaardig weet ze het een en ander over dit opvallende onderwerp te vertellen en dat terwijl ze het verhaal in een feelgood– setting weet te gieten, waardoor er een subgroep binnen het genre is ontstaan. Hoewel de personages de lezer enigszins hoort te prikkelen, hebben deze stuk voor stuk ook een harde kant en dat zorgt ervoor dat er een spannende missie werd gecreëerd. Op sommige momenten komen er ook de trekjes van een snoeiharde thriller naar boven drijven, eentje dat zich overduidelijk in een onderwereld afspeelt. Een wending en een cliffhanger, welke typerend binnen een serie is, wordt ook niet uitgesloten. Deze kunnen voor oplettende lezers niet echt als een verrassing komen. Fans van het genre zullen deze boeken hoe dan ook in de toekomst zeker verder verslinden.” – 15 december 2018

Op Bol.com (SJMSchrijft)

Fallon werd eerst in het Engels geschreven. Opvallend, want de schrijfster komt oorspronkelijk uit Nederland. Het verhaal is onderdeel van de Chicago Syndicate– serie, een serie die in het teken van de maffia staat. Interessant, want Soraya doet een geloofwaardig boekje hierover open. Naadloos weet ze dit onderwerp met het feelgood– genre te verweven, waardoor er een nieuwe subgroep binnen het genre is ontstaan. De personages passen ondanks het karakter van het verhaal goed in het geheel. Ze zijn geen van allen te soft. Sommigen zijn zelfs meedogenloos te noemen en hierdoor neigt het ook naar een thriller dat zich in de onderwereld afspeelt. Oplettende lezers zullen niet helemaal verrast zijn als er zich een wending opdoemt en de auteur de lezer op een spannende missie stuurt. Ook niet onverwacht is de cliffhanger, die typerend voor een serie als deze is. Fallon is een unieke mix van spanning en feelgood. Een waarvan fans ongetwijfeld alle delen zullen verslinden.” – 10 december 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.