“Wat de redacteuren van Quest uniek maakt, is dat ze goed zijn in het vertalen van complexe wetenschappelijke materie tot toegankelijke, inhoudelijke artikelen.” (Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur Quest)

Dat Maven Publishing altijd heel veelzijdig is, laten ze nu ook weer zien. In samenwerking met Hearst Media Nederland CV. Amsterdam werd van de Quest Redactie Best of Quest: 75 hoogtepunten uit 15 jaar Quest uitgebracht. In dit naslagwerk zijn de beste artikelen van het magazine verzameld.

Best of Quest: 75 hoogtepunten uit 15 jaar Quest (Synopsis via Bol.com)
Hoe kreeg Quest het voor elkaar dat een nieuwe keversoort naar het blad werd vernoemd? Waarom viel een reportage over drenkelingen bijna in het water? Hoe verging het de labmuis Flits die door Quest werd gevolgd?
Al vijftien jaar lang reizen de makers van het tijdschrift Quest stad en land af, op zoek naar de opvallendste verhalen uit de wetenschap. Ze komen op de gekste locaties en spreken fascinerende mensen. Dat heeft vele honderden artikelen opgeleverd. Daar gaat veel voorbereiding aan vooraf. En natuurlijk verloopt niet alles volgens plan.
Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van Quest maakten de redacteuren een keuze uit hun beste verhalen. En dat niet alleen: ze vertellen ook hoe die tot stand zijn gekomen. Zo bieden ze een uniek kijkje achter de schermen van de typische Quest-verhalen die veel mensen met plezier lezen.
Best of Quest is een prachtig bewaarboek dat je een blik gunt in de keuken van het grootste populairwetenschappelijke tijdschrift van Nederland.

Bevindingen
Bij het eerste doorbladeren van Best of Quest:75 hoogtepunten uit 15 jaar Quest zal de lezer meteen denken dat het typisch Quest is. Men zal er zo af en toe graag even in lezen. Het is in feite een extra dik jubileummagazine, die ook iets van een coffeetablebook weg heeft. Wanneer je zomaar een stapeltje Quests op de tafel laat liggen, wordt dit al snel een rommeltje. Nu heb je een dik magazine voor echt iedereen die geïnteresseerd is in allerlei soorten kennis, maar tegelijkertijd meer visueel is ingesteld en dus liever leert via een kleurrijk medium.
Het boek is opgedeeld in verschillende jaartallen en onderwerpen. Zo komen psychologie, natuur, voeding en geschiedenis aan bod. Onder het kopje Vraag & Antwoord zal Quest verdergaan dan het simpele daarom. De lezer zal merken dat de redacteuren die de artikelen hebben geschreven echt zeer kundig zijn in het hapklaar vertellen. Er is geen enkel moment dat je denkt een leerboek in handen te hebben.
Het is werkelijk een naslagwerk voor iedereen en we kunnen het dan ook niet anders dan het aanraden.

 Op Bol.com (SJM Schrijft)

“De jubileum editie Best of Quest: 75 hoogtepunten uit 15 jaar Quest is een handig en kleurrijk naslagwerk, zoals je van het blad kunt verwachten. De zeer kundige redacteuren schrijven over complexe onderwerpen die ze voor iedereen toegankelijk hebben weten te maken. Het boek profileert tegelijkertijd als een coffeetablebook en is opgedeeld in diverse onderwerpen zoals psychologie, natuur, voeding en geschiedenis. Quest zal nooit vragen afdoen als dat iets nou eenmaal zo is. Lezers krijgen namelijk altijd een antwoord om over na te denken in de ronde van Vraag & Antwoord. Het boek is vooral zeer geschikt voor mensen die meer visueel zijn ingesteld en dat maakt dit boek eigenlijk onmisbaar.” – 10 november 2018

Op Hebban (Saskia Boree)

“Een kruising tussen een coffeetablebook en een extra dik glossy magazine, dat is Best of Quest: 75 hoogtepunten uit 15 jaar Quest. Hierin zijn alleen de beste artikelen opgenomen, waarin het al snel duidelijk is dat de redacteuren zeer kundig zijn in het zo toegankelijk mogelijk maken van wetenschappelijke issues. De Quest- kenner zal beamen dat het dan ook typisch Quest is. Opgedeeld in de jaren dat het blad bestaat en onderwerpen zoals psychologie, natuur, voeding, en geschiedenis, is het een opmerkelijk leerzaam naslagwerk. In het stukje Vraag & Antwoord zal de lezer niet worden afgescheept met enkel daarom, ze krijgen een diepgaand antwoord dat aan het denken zet. Het is met name geschikt voor lezers die meer visueel zijn ingesteld. En ook leuk: er is zelfs een artikel in opgenomen uit de testoplage die Quest uiteindelijk deels heeft vernietigd. Kortom, dit boek is een musthave voor iedereen die even iets meer wil dan de tekst alleen.” – 10 november 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) - Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 - Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden - Futurum (Een paranormale novelle), huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden - Nog onbekende titel, huidig schrijfproject Dystopisch/ Sciencefiction/ Sciencefaction 2020 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.