Stefan van der Stigchel in Concentratie: “Door het vele multitasken en de vele prikkels concentreren velen van ons zich niet optimaal.”

Deze maand komt er bij Maven Publishing opnieuw een opvallend naslagwerk uit. Met Concentratie probeert Stefan van der Stigchel mensen bewuster om te laten gaan met concentratieproblemen. In deze tijden zijn we namelijk sneller afgeleid. Tijd om erachter te komen wat nou echt aandacht verdient. Van der Stigchel is hoogleraar cognitieve psychologie en eerder verscheen er van zijn hand bij Maven Publishing Zo werkt aandacht.

Concentratie (Synopsis via Bol.com)
Mails, appjes, banners, pushberichten, trending topics en kattenfilmpjes – het is tegenwoordig moeilijk dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want concentratie is onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken. Tijd voor de wetenschap op met oplossingen te komen.
Aandachtsexpert en cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel helpt je om als winnaar uit de strijd te komen. Hij laat zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit. Maar bovenal geeft hij technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden.
Kortom: met dit boek kies jíj wat jouw aandacht verdient.
Stefan van der Stigchel is hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht en hoofd van het AttentionLab, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie van de wereld beïnvloeden. Hij is een veelgevraagd spreker, zowel voor lezingen als in de media, en is daarnaast lid van De Jonge Akademie. Eerder schreef hij het boek Zo werkt aandacht.

Bevindingen
Met Concentratie heeft Stefan van der Stigchel een soort van vervolg op Zo werkt aandacht geschreven. Hiermee wordt de vraag hoe het met de concentratie in tijden van aandacht zit beantwoordt.
Dit heldere boek is opgedeeld in handige gedeelten, die de onderwerpen rondom concentratie bespreekbaar maakt. Wanneer kun je het beste multitasken? Waarom is het zo moeilijk om je te concentreren en hoe speelt de toekomst hierin een rol? Daarnaast probeert de auteur en hoogleraar op een bepaalde manier tot de mensen door te dringen: Waarom is concentratie zo belangrijk in het verkeer? De heldere manier van schrijven helpt de lezer deze zaken optimaal te begrijpen. De problematiek binnen dit subject wordt op deze manier niet alleen bespreekbaar gemaakt. Het wordt vooral ook zichtbaar. Met dit kleurrijke naslagwerk heeft Maven Publishing nog eens een handige eyeopener op de markt gebracht.

Op Bol.com (SJM Schrijft)

“Maven Publishing heeft opnieuw een kleurrijke eyeopener op de markt gebracht. Met Concentratie maakt hoogleraar Stefan van der Stigchel concentratieproblemen bespreekbaar en zichtbaar. Het boek is zoals met veel boeken van Maven opgedeeld in handige en begrijpbare delen, waarin de belangrijkste zaken rondom dit onderwerp aan bod komen. Een helder naslagwerk die niet in de Maven boekenkast mag ontbreken.” – 5 november 2018

Op Hebban (Saskia Boree)

“Hoogleraar en auteur Stefan van der Stigchel maakt in zijn heldere betoog over Concentratie duidelijk wat de problematiek binnen dit onderwerp is en maakt dit niet alleen zichtbaar, ook bespreekbaar. Het naslagwerk is niet moeilijk te begrijpen en is opgedeeld in handige gedeelten. Zo legt hij uit waarom multitasken niet goed is voor de concentratie en waarom de wet rondom verkeersregels aangepast moet worden. Wat speelt de toekomst voor rol en waarom is het in het algemeen moeilijk om je te concentreren? Dit boek geeft wellicht antwoord op deze vragen. Maven Publishing heeft wederom een kleurrijk en zeer leerzaam boek op de markt gebracht. Een musthave voor als je je niet goed kunt concentreren.” – 5 november 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.