Tweede deel Sommelier Serie: Kate Paris niet meer uit genre weg te denken met Een omweg naar geluk

Een omweg naar geluk is het nieuwe boek van Kate Paris en is deze maand uitgekomen bij Tinteling Romance. Het is een vervolg op Een ondertoon van liefde, waarin het onderwerp wijn niet te missen is. Tevens gaat het in dit nieuwe deel even iets verder dan alleen de wijn. Deze keer staat er namelijk ook een hele bijzondere “sport” in de spotlights, in de letterlijke zin van het woord. Daarnaast stond de schrijfster in de FEM- verhalenbundel van de uitgever met haar verhaal De ontmaskering. Kate Paris is een creatieve persoonlijkheid, die je dan ook niet meer kunt missen.

Een omweg naar geluk (Synopsis via Bol.com)
Soms heb je iemand anders nodig om jezelf te vinden.
Het geluk lijkt Olivier Philipe eindelijk weer een beetje toe te lachen. Hij heeft schoon schip gemaakt en de grote fout die hij maakte en waarbij hij iemand van wie hij hield, kwetste, zo goed mogelijk hersteld. Nu werkt hij als Master Sommelier in het sterrenrestaurant van zijn ouders en de vrouwen liggen aan zijn voeten. Dan komt er een bericht uit zijn verleden en staat binnen no time alles waar hij in geloofde, op zijn kop. Hij verliest zijn baan en zijn thuis en moet toezien hoe zijn geliefde restaurant bijna ten onder gaat. Op dat moment valt Fee in zijn leven, een weggelopen bruid met wie hij meer blijkt te delen dan hem lief is. Er rest hem niets anders dan samen met haar Frankrijk te doorkruisen in een poging zijn leven weer op orde te krijgen. Maar wie is Fee eigenlijk? Hoe langer Olivier met haar samen is, des te meer ontdekt hij wat hij belangrijk vindt en voor wat – of wie – hij uiteindelijk echt wil gaan.
Tweede deel uit de Sommelier Serie. Losstaand te lezen. Eerste deel gaat over Ivy en heet ‘Een Ondertoon van Liefde.’

Bevindingen
Kate Paris weet in Een omweg naar geluk de lezer al meteen zodanig nieuwsgierig te maken, dat wegleggen een moeilijke optie wordt. Eenmaal begonnen, wil men het liefst aan een stuk onverstoorbaar door kunnen lezen. Dit omdat het boek een prikkelende binnenkomer heeft.
De lezer volgt een weggelopen bruid met de naam Fee, wie het nichtje van Ivy uit Een ondertoon van liefde is. Zij belandt bij Olivier, een persoon die een verleden met Ivy heeft. De personages die de schrijfster gecreëerd heeft, hebben stuk voor stuk dus een interessante en levendige achtergrond, waarvan de lezer ongetwijfeld het fijne van wil weten. Daarnaast is het een boek dat op meerdere punten van goede spanning is voorzien.
Zoals we eerder in Een ondertoon van liefde hebben ervaren, zijn ook de New Adult scenes in Een omweg naar geluk smaakvol neergezet. Het is geen moment te ordinair of te plat aanwezig. Het is gewoon op een relaxte manier neergezet.
Op een eigen manier leidt Kate Paris de lezer naar een zeer boeiend en fascinerend einde, waarin strakke onthullingen worden gedaan. Daarnaast zal de lezer wederom weer aangenaam verrast worden. Kate Paris is een auteur die langzaam maar zeker niet meer uit het genre weg te denken is en dan ook gerust mag blijven. Het is een serie dat ongetwijfeld naar meer smaakt.

Op Bol.com (SJMSchrijft)

“Met Een ondertoon van liefde wist Kate Paris de lezer al voor zich te winnen. Met Een omweg naar geluk gaat ze daarmee verder. Een boeiende binnenkomer zorgt ervoor dat de lezer het boek wederom moeilijk weg kan leggen. De uitgelichte personages Fee en Olivier hebben beiden een fascinerende achtergrond en deze worden langzaam maar zeker onthuld. Zoals meestal in een serie, hebben de personages een connectie met de personages uit het vorige boek. Het verhaal bevat daarnaast ook nog eens een fijne dosis spanning, waardoor het geheel niet te plat is. Net zoals in Een ondertoon van liefde zijn de pikantere scenes niet te ordinair of banaal. De schrijfster leidt de lezer naar een aangenaam einde. De boeken van Paris smaken gegarandeerd naar meer. De schrijfster is dan ook niet meer weg te denken in het genre. Ze is een absolute blijver.” – 11 oktober 2018

Op Hebban (Saskia Boree)

“Kate Paris is een pseudoniem en inmiddels niet meer weg te denken in het genre van Tinteling Romance. Net zoals in Een ondertoon van liefde, weet de schrijfster ook in de opvolger Een omweg naar geluk de toon te zetten en de aandacht van de lezer vast te houden. Dit komt omdat de personages stuk voor stuk een interessante achtergrond hebben en verbonden zijn met de personages uit het vorige deel in de serie. En, net zoals zijn voorganger, zijn de pikantere scenes niet te ordinair neergezet. Deze gebeurtenissen vallen geen seconde uit de toon. Het boek is ook nog eens van een mooie dosis spanning voorzien, waardoor het boek moeilijk valt weg te leggen. Paris weet de lezer weer naar een aangenaam einde te brengen en het boek is dan ook een heerlijk verhaal die naar meer smaakt. Het is eentje waarvan de lezer gegarandeerd gaat uitkijken naar het volgende deel.” – 25 oktober 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.