“De Pomodoro-techniek helpt je voortdurend met jezelf in gesprek te gaan, jezelf te observeren en jezelf niet voor de gek te houden.” (Francesco Cirillo)

Ook deze maand heeft Maven Publishing weer een opmerkzaam boek uitgebracht dat de titel De Pomodoro-techniek draagt. De besproken methode is ontwikkeld door Francesco Cirillo. Het gaat om een echte klassieker. De techniek die in dit naslagwerk wordt beschreven is al door 2 miljoen mensen gebruikt. Het is niet een techniek om te meten hoeveel tijd je hebt verspilt, het is een techniek om te meten hoeveel pomodoro’s (kookwekkers) je kunt voltooien.

De Pomodoro-techniek (Synopsis via Bol.com)
Het geheim van de populaire pomodoro-techniek: laat tijd voor je werken, niet tegen je. Met deze productiviteitstechniek deel je je dag op in korte tijdseenheden van 25 minuten (de “pomodoro’s’), waarin je onafgebroken aan één bepaalde taak werkt, en neem je tussendoor een pauze van 5 minuten. Het resultaat: je krijgt meer gedaan, je verbetert de kwaliteit van je werk drastisch én je versterkt je focus.
De grondlegger van deze techniek, Francesco Cirillo, heeft hier wereldwijd al miljoenen mensen mee geholpen. Nu bundelt hij zijn kennis en ervaring in ‘De pomodoro-techniek’, dat bomvol effectief tijdsmanagementadvies staat, ook voor teams. Leer met dit gebruiksvriendelijke boek hoe je de techniek aan kunt passen aan jouw behoeften en haal het maximale uit jezelf!

Bevindingen
Al sinds 1992 werd De Pomodoro- techniek door Francesco Cirillo ontwikkeld. Hij werd hier al voor geïnspireerd in 1987.
Zoals Jim Stolze al in zijn voorwoord oppert: “Mensen hebben deadlines nodig anders blijven ze maar voor zich uitschuiven.” De kunst om deadlines te halen is dus om niet telkens onderbroken te worden en hoe je dat kunt doen wordt in dit leuke naslagwerk uitgelegd. Het boek is opgedeeld in vier leerzame delen, waarin de grondslagen, persoonlijke doelen, teamdoelen en resultaten worden besproken. Aan de hand van voorbeelden en tabellen wordt duidelijk hoe men dit kan aanpakken.
Tijdens het lezen is er opgevallen dat men deze techniek echt moet oefenen. Omdat het uit kruisjes, komma’s, streepjes, vierkantjes en rondjes bestaat, wordt het een ware kunst om de betekenis van deze symbolen te onthouden en niet per ongeluk door elkaar te halen. Er komt ook het nodige rekenwerk bij kijken en dit kan het er in de eerste instantie niet eenvoudiger op maken. Ondanks deze puntjes zal de lezer gaan begrijpen dat dit naslagwerk toch een mooie aanwinst is. Het is een interessant en leerzaam boek dat men ongetwijfeld van pas gaat komen en inzicht zal geven.

Op Bol.com (SJM Schrijft)

“Met De Pomodoro-techniek wekt auteur Francesco Cirillo al snel de interesse van de lezer op met dit opmerkelijke boek. Het is opgedeeld in vier handige delen, waarin de auteur uitlegt hoe deze techniek in zijn werk gaat. Omdat er nogal wat rekenwerk en symbolen bij komen kijken, kan deze techniek in de eerste plaats als niet al te eenvoudig worden ervaren. Ondanks dat zal de lezer toch de waarde van dit boek gaan inzien en vroeg of laat zal dit boek dan ook van pas gaan komen. Maven Publishing heeft wederom een leuk en leerzaam naslagwerk gelanceerd.” – 4 oktober 2018

Op Hebban (Saskia Boree)

“Opnieuw is er een opvallend boek uitgekomen. Deze keer gaat het om De Pomodoro-techniek van Francesco Cirillo. In dit boek leert de lezer aan de hand van een kookwekker, de pomodoro, zijn of haar tijd beter in te delen. Het gaat er niet zozeer om hoeveel tijd je verknoeit, het gaat erom hoeveel kookwekker ronden men kan voltooien. Omdat er bij deze techniek rekenwerk komt kijken en er van symbolen gebruik wordt gemaakt, kan deze techniek niet meteen als eenvoudig worden ervaren. De lezer zal gaan inzien dat deze techniek uiteindelijk toch waardig gaat zijn. De boeken van Maven Publishing zijn hoe dan ook keer op keer weer een feest om te lezen en zijn altijd behulpzaam.” – 4 oktober 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.