Grenzeloos genieten: nieuwe Lis Lucassen zal lezer onverwachts raken en is geen moment te oppervlakkig

Bij Zomer&Keuning verschijnt in augustus dit jaar het nieuwe tweeluik van Lis Lucassen. Het eerste deel in dit tweeluik heet Grenzeloos. De auteur is het pseudoniem van Olga Hoekstra, die bekend werd door onder andere Dodenweg en Nevel. Daarnaast vertaalt ze het werk van buitenlandse collega-auteurs. Onder Lis Lucassen publiceerde ze eerder Hitte, Razend en Zomer.

Grenzeloos (Synopsis via Zomer&Keuning)
De Nederlandse Rebecca gaat naar Californië om een semester te studeren, maar vooral om weg te vluchten van haar leven in Nederland. Op haar eerste dag ontmoet ze de eigenzinnige Dee, die bij de fietsverhuur op de campus werkt. Niet veel later wordt Rebecca op de fiets bijna aangereden door een jongen die aangeschoten achter het stuur zit. Een van zijn vrienden is Thor, stiefbroer van Dee en ster van het footballteam. Hij maakt een vuur in haar los dat ze nooit eerder heeft gevoeld – zelfs niet voor David, de man met wie ze in Nederland nog altijd getrouwd is.
Lis Lucassen, de populairste New Adult-auteur van Nederland, brengt met “Grenzeloos’ het eerste deel van een tweeluik over de eenentwintigjarige Rebecca. Zij verruilt het leven in Nederland voor dat aan een Amerikaanse universiteit. Lis Lucassen schreef met veel vaart een spannend en sexy boek. “Grenzeloos’ is New Adult met een Amerikaanse setting en een Nederlands sausje.

Bevindingen
In de verhalen van Lis Lucassen worden lezers meestal meteen betrokken in de levens van de hoofdpersonages. Met Grenzeloos is dat niet anders. Het is dan ook moeilijk om, als je eenmaal begonnen bent, te stoppen.
De schrijfster is een ster in het beschrijven, en later nog, verder uit te diepen van de personages waardoor de sfeer snel gezet is. Ze weet scenes te scheppen, die de lezer nog lang zullen bijblijven. Ook deze keer weet ze de lezer op verschillende manieren te raken en dat op momenten dat men het niet verwacht. Het is naast een heerlijk ontspannen verhaal ook eentje die ongetwijfeld zal aankomen en hierbij zal wel even geslikt moeten worden. Het is ook geen moment te oppervlakkig of te banaal. Het heeft zelfs een diepgaande boodschap, zoals alleen Lis Lucassen ze op papier krijgt. Het maakt de lezer razend benieuwd naar hoe dit verhaal uiteindelijk zal aflopen en, zoals je mag verwachten binnen dit genre, of deze personages nog in een ander boek zullen opduiken.
Al deze punten hebben voor een verrassend verhaal gezorgd, welke de lezer zeker laat uitkijken naar zijn opvolger. Genadeloos zal dan ook in februari 2019 verschijnen.

Op Hebban (Saskia Boree)

“Met Grenzeloos slaat pseudoniem Lucassen wederom een bekende weg in. Zoals altijd weet de schrijfster de lezer in het verhaal te krijgen, waardoor wegleggen geen optie wordt. Ze weet je helemaal in het leven van de personages te betrekken, waardoor de toon van het verhaal al snel gezet is. Daarnaast weet ze hoe men het beste een scene kan scheppen en dit zal de lezer vanuit een onverwachte hoek kunnen raken. De auteur weet niet alleen een luchtige toon aan te slaan, ze kan ook feilloos de meer serieuzere dingen beschrijven. Het is niet te banaal of oppervlakkig en ze weet er zelfs een boodschap uit te slepen. Er wordt naar een karakteristiek einde gewerkt, waardoor je toch nieuwsgierig naar het vervolg wordt. Ze schreef een sexy verhaal met een serieuze insteek. Lis Lucassen deed het ‘m weer.” – 19 augustus 2018

Op Bol.com (SJMSchrijft)

“Bij Zomer&Keuning is de nieuwe Lis Lucassen verschenen. Ook weer met Grenzeloos weet de schrijfster de lezer bij de personages te betrekken. Ze weet deze mensen zo levendig neer te zetten, dat de sfeer voelbaar is. Op vloeiende wijze weet de auteur ook nog eens een scene te scheppen die je gegarandeerd bij blijft. De lezer wordt op de meest onverwachte manier binnen dit genre geraakt, waarbij even slikken niet uitgesloten kan blijven. Het is niet alleen een verhaal met een serieus randje, het is ook eentje om bij te ontspannen. Daarnaast heeft dit eerste deel in deze serie al een diepgaande boodschap. Al lezende wordt er naar een goed einde gewerkt, waardoor naar het volgende deel uitkijken niet uitgesloten is.” – 17 augustus 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.