Stefanie van Mol kiest voor meer spanning in Kies voor elkaar (FullMoon5)

Het alweer vijfde deel in de Full Moon- serie Kies voor elkaar van Stefanie van Mol is onlangs bij Dutch Venture Publishing verschenen. Eerder verschenen er Kies voor mij, Kies voor ons, Kies voor haar en Kies voor hem. De serie in het teken van New Adult zet een aantal leden van de band Full Moon in de spotlights. Zeker in de tijd van festivals en concerten is dit een fijne serie om te lezen.

Kies voor elkaar (Synopsis via Bol.com)
Tim heeft relaties afgezworen.
Na het hele drama met Vanessa weet hij wel beter. Het laatste wat hij nodig heeft is een vrouw die gered moet worden.
Maar als Lize in zijn leven verschijnt, is de aantrekkingskracht zo groot dat hij niet anders kan dan voor haar vechten.
Lizes leven is een hel.
Ze heeft de zorg van haar moeder op zich genomen. Tussen twee banen door probeert Lize zo goed mogelijk voor haar te zorgen, maar haar stiefvader maakt dat bijna onmogelijk.
Lize heeft gezworen nooit meer te vertrouwen op een man, maar als ze in de armen van rockheld Tim valt, heeft ze het moeilijk om zich aan haar eigen regels te houden.
‘Kies voor elkaar’ is het vijfde deel in de Full Moon serie. Het is los van de andere boeken te lezen.

Bevindingen
Deze keer duikt schrijfster Stefanie van Mol met de Full Moon band in het leven van bassist Tim. Per ongeluk ontmoet hij in een stripteasebar Lize, een jonge moeder, welke problemen met haar baas heeft. Door dit gegeven weet van Mol de lezer meteen in het verhaal te trekken en een bepaalde spanning op te bouwen. Men wil meteen het fijne van dit alles weten.
Deze spanning komt hard en onverwacht terug wanneer de plot zich bijna aandient en niet op een manier hoe men het kan verwachten. Hierbij is slim gebruik gemaakt van een eerder scenario. Waar het even lief en kalm in de verhaallijn lijkt te zijn, hakt van Mol genadeloos naar het einde toe op een manier dat de lezer niets anders kan dan het uitlezen… Voor het eerst in de Full Moon serie is er sprake van een spannende cliffhanger, welke je zal bij blijven.

Op Bol.com (SJMschrijft)

“Wanneer je denkt dat een verhaallijn kalm voortkabbelt… en dat dit eigenlijk de perfecte dekmantel is om als schrijver genadeloos toe te slaan. In Kies voor elkaar is dat precies wat er gebeurd. Je denkt een redelijk vredig verhaal te krijgen en plotseling is daar een cliffhanger waar men U tegen zegt. Het mag duidelijk zijn dat Van Mol duidelijk meer spanning voor Full Moon wilde. Dat is haar dan gelukt. De lezer zal zich daarom ongetwijfeld nog meer gaan bezighouden met het slotdeel dat ze voor de fans in petto heeft. Hierbij vragen we ons uiteraard bij af of ze zichzelf na dit vijfde deel in de serie nog wel kan overtreffen…” – 19 juli 2018

Op Hebban (Saskia Boree)

“Net als je denkt het grootste deel van Full Moon gehad te hebben en half verwacht dat de band het wat rustiger krijgt, slaat het noodlot toe. Van Mol was duidelijk van plan meer spanning te gebruiken, waarbij ze een eerdere insteek uit de vorige delen heeft gebruikt. Net als je denkt dat iets in de serie is afgesloten, komt het ongegeneerd terug. Dit heeft voor het eerst in de geschiedenis van de Full Moon- boeken naast een onverwachte wending een cliffhanger opgeleverd, waardoor de diehard- fans nog reikhalzender naar het slotdeel gaan uitkijken. We vragen ons hierbij wel af: kan de schrijfster zichzelf hierna nog wel overtreffen? De tijd zal het leren.” – 19 juli 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.