Gewenst of niet: Flirten met de baas bezorgt de lezer lachstuipen (Natasha Madison)

SVM-Publishing bracht onlangs Flirten met de baas van Natasha Madison uit. De boeken van deze schrijfster worden vertaald vanuit het Engels door Olga Hoekstra en binnenkort zal het tweede boek Flirten met de Playboy in deze serie uitkomen. Recensent en beginnend auteur Saskia Boree werd geselecteerd om deze boeken te lezen en te recenseren.

Flirten met de baas (Synopsis via Bol.com)
Eén blik, één aanraking. Eén nacht. Als we de regels breken, zal ons leven nooit meer hetzelfde zijn. Dus het is een goede zaak, dat regels werden gemaakt om te verbreken.

Bevindingen
Olga Hoekstra is met Flirten met de baas verantwoordelijk voor een humoristisch staaltje vertaalwerk. De titel mag dan wel een inkoppertje zijn van wat er komen gaat, het is altijd weer een verrassing of de titel daadwerkelijk in het geheel past. De verhaallijn doet denken aan Vijftig Tinten, maar dan eigenlijk veel grappiger. Er zijn nog aardig wat subtiele overeenkomsten.
Het spelletje dat tussen de personages gespeeld wordt, kan misschien wat kinderachtig zijn. Ondanks dat zorgt het voor een grote lach op het gezicht, omdat het allemaal zo lekker droog overkomt. Daarnaast is het duidelijk veel beter geschreven. Niet stroef of te veel herhaling van dezelfde beschrijvingen.
De plot is eentje die je kunt verwachten, al is het deze keer in een iets ander jasje gegoten. Een boek dat misschien niet iedereen zal bekoren. Toch zullen fans van het genre ervan smullen. Al met al een lekker luchtig boek die je, of je het nou wil of niet, de nodige lachstuipen bezorgt.

Op Hebban (Saskia Boree)

“Toegegeven: Je moet wel het genre van Flirten met de baas kunnen waarderen. Aan vertaalster Olga Hoekstra zal het niet liggen, zij heeft er in ieder geval alles aan gedaan om de lezer de nodige lachstuipen te bezorgen. Met de nodige subtiele hints naar Vijftig tinten, dat wel. Het spelletje tussen de hoofdpersonages kan wat kinderachtig overkomen. Toch zal de lezer, of deze het nou leuk vindt of niet, erom moeten glimlachen, omdat het zo droog overkomt. Ondanks dat je dit type plot kunt verwachten, is er wel moeite gedaan hier een eigen draai aan te geven en leest het boek als een trein. Het is gegarandeerd heerlijke zomerlectuur voor de fans van het genre.” – 1 juli 2018

Op Bol.com (SJMSchrijft)

“Met Flirten met de baas heeft Natasha Madison een luchtig boek geschreven, die met name de fans van het genre de nodige lachstuipen zal bezorgen. Hoewel het wat subtiele knipogen naar Vijftig tinten bevat, heeft het verhaal ook zo zijn eigen charmes. Zo is het veel beter geschreven en ondanks dat de plot iets is dat je verwachten kan, is ook daar nog een eigen draai aan gegeven. Niet elke lezer zal de misschien kinderachtige praktijken tussen de personages in het begin waarderen, maar het kan tenminste een glimlach opleveren.” – 1 juli 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.