The Person Behind The Blog Book Tag

Nou vooruit, ik zal deze tag ook eens invullen, welke werd bedacht door Denise en als eerste gepubliceerd werd op Confessions Of A Serial Reader. Als Dutch Venture Publishing recensent mag deze tag hier eigenlijk ook niet ontbreken.

1 Kies een personage uit een boek waar je van houdt om je eigen persoonlijkheid te beschrijven.
Ik ben nog geen enkel personage zoals mij tegengekomen. Dat zou ook niet best zijn, want dat zou betekenen dat de schrijver mij gestalkt heeft… Oké oké, misschien heb ik iets weg van Miss Perigrine, dat zou zomaar kunnen. Manlief opperde ook dat ik dicht in de buurt zit van Mazekeen (Ze komt oorspronkelijk uit een stripboek en we kennen haar van Lucifer, gebaseerd op de karakters van Neil Gaiman, Sam Kieth en Mike Dringenberg), dus ja, who knows, haha. En om nou exact dingen van mijzelf in mijn eigen personages te verwerken…. vul dat zelf maar in. 😉

2 Als je leeftijd zou bepalen welk personage je was in een YA boek, wat voor soort personage zou je dan zijn?
Uhhh moet het per se YA zijn? Leeftijd is maar een nummer… wacht, dat heb ik niet uit een boek…


3 Je mag één fictieve wereld uitkiezen waar je voor de rest van je leven door mag brengen. Welke wereld kies je?
Ik zou naar het middelpunt van de aarde verhuizen, want van daaruit kan je overal komen… (Jules Verne) en indien dat me te heet onder de voeten wordt, stappen we gewoon in de TARDIS. Die schijnt je ook naar een heleboel werelden te brengen. Er bestaan boeken van Doctor Who, al dan niet door verschillende schrijvers geschreven. En ja, deze gaan niet alleen over hoe je een geweldige Timelord wordt….


4 Je mag maar drie boeken (standalones of complete series) houden en moet de rest van je boeken wegdoen. Welke drie hou je?
Waarom heb ik het idee dat de maker van deze tag ruzie wil… Nou oké: de complete serie die ik wil houden is de serie van Philip Reeve vanwege het steampunk gehalte (Levende steden, Jagersgoud en Helse Machines) Verder wil ik De ogen van de draak van Stephen King houden omdat dit boek een gift van m’n partner is waar hij moeite voor heeft gedaan. ❤ Eigenlijk zou ik al mijn Stephen Kings moeten houden… wait, ik heb ze voor het grootste deel in pocket formaat. Poema Pockets, die mag je toch ook als een complete serie rekenen, toch? 😉 😀


5 Je mag met één fictief personage uit eten. Welk personage kies je en wat eten jullie samen?
Met ehm… Hannibal Lecter (Thomas Harris) natuurlijk! Die man weet echt alles van uhhhh culinaire hoogstandjes! 😉 Nou wilde ik niet meteen luguber doen, maar ja. Theedrinken met Special Agent Pendergast (Preston&Child) klinkt dan ook niet erg opwindend…. en dat zegt een echte theeleut en Pendergast-fan, hahaha.


6 Welk dierlijk personage uit een boek zou jij als huisdier willen hebben omdat je dat personage geweldig vond?
De Chessire Cat uit Alice in Wonderland… wat is ie schattig! Hoewel ik de rups uit hetzelfde verhaal ook wel leuk vind, hah. Die doet me dan weer denken aan dat te volwassen kinderboek dat ik jaren terug schreef. Familie Rups wordt beroemd, heette het. Tjah.

7 Stel je zou in een verhaal geschreven worden en je mocht het genre daarvan kiezen, welk genre zou dat dan zijn?
Tijdreizen en steampunk! Deze genres zijn zo ondergewaardeerd heb ik het idee… Tijd dat daar dus verandering in komt. 🙂

8 Je moet de wereld redden en kunt zes personages kiezen die je helpen. Welke personages kies je?
Hercule Poirot (Agatha Christie), vanwege zijn sarcasme en scherpheid. Bovendien is hij een klassieker. 😉


Het Monster van Frankenstein (Mary Shelley), omdat Hercule het niet alleen met zijn sarcasme kan. Soms heb je zoiets als lompe kracht nodig.


Miss Perigrine (Ransom Riggs), omdat elk team dat een poging doet de wereld te redden nou eenmaal een vrouwelijke krijger nodig heeft. Zij is gewoon de coolste… shapeshifting kan namelijk erg praktisch zijn. De tijd terugdraaien trouwens ook…


Cujo (Stephen King). Wat is er nou leuker voor de personages, om in het gezelschap van een hondsdolle hond te zijn? Never a dull moment… Ook een pluspunt, vijanden zullen direct gek worden, dus hij is ook nog eens een eh… praktisch wapen.


Odd Thomas (Dean Koontz) omdat hij geesten kan zien. Dus wanneer vijanden worden uitgeschakeld, ziet hij meteen of ze niet schijndood zijn. Als ze schijndood zijn, ziet hij de silhouetten ook niet ronddolen.


En tot slot de Madhatter (Lewis Carroll), voor dat extra beetje gestoordheid. Dat kan nooit kwaad natuurlijk.


9 Hoe heb jij je boekenkasten georganiseerd en wat zegt dit over jou?
Het zegt in ieder geval dat ik een hoge dosis OCD heb. Schrijver moet zoveel mogelijk bij schrijver. Als het op kleur zou moeten, zou ik gillend gek worden omdat de series nooit bij elkaar mogen staan.
Stephen King heeft bijna een kast voor zichzelf welke uiteraard op volgorde van uitkomen staat. Dan heb ik een blokje Dean Koontz, en in diezelfde kast een paar Joe Hill, met daaronder Preston&Child, Sallie Bissell, dat soort dingen. En daar weer onder een aantal fantasy hardcovers. M’n tweede boekenkast is een chaotisch georganiseerde bende van (Poema) pockets, de grotere boeken met genres als steampunk, fantasy horror, thriller, suspense, recensieboeken en de kleurrijke Maven boeken. Damn, ik moet een paar nieuwe kasten erbij kopen, want dit is zo niet te doen natuurlijk … 🙂


Foto’s zijn eigenlijk niet meer zo up to date… vooral de kast links heeft alweer een aardverschuiving gehad. De Stephen King- kast is ook veel voller. Toen deze foto genomen werd, was ik ze ook nog aan het indelen volgens mij. En jish, m’n yogamatje staat er ook tussen, plus extra boekenplanken, die er dus volgens mijn hoofd niet meer in pasten,  sssttt. 😉 Het is voor het idee uiteraard… 😉 ~ Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Tags en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op The Person Behind The Blog Book Tag

  1. Pingback: Tien jaar SJM Schrijft… | SJM Schrijft

Reacties zijn gesloten.