Blogtour 4 t/m 11 juni 2018 – Verstrengelde vleugels: verrassende invalshoek met bevredigend einde Vleugels- trilogie (Vanessa Gerrits)

Eerder las recensent en beginnend auteur Saskia Boree de boeken Tweedehands vleugels en Zilveren vleugels van Vlaams schrijfster Vanessa Gerrits. Voor het derde boek in deze serie organiseerde Dutch Venture Publishing een blogtour. De titel voor dit laatste deel is Verstrengelde vleugels.

Verstrengelde vleugels
Negentien jaar nadat Max Lucy’s vleugels stal, is er een nieuwe vleugeldief aan het werk in Nieuw-Anvers. Terwijl de Engel en de Kraai jacht maken op de mysterieuze dader balanceert hun levensgeluk meer dan ooit op de rand van een mes.
Want de vendetta van ‘de Krijger’? Die is persoonlijk.
In een race tegen de klok zullen Lucy en Max dingen moeten doen die ze nooit voor mogelijk hielden. Met een alliantie van nieuwe vrienden en oude vijanden proberen ze hun wereld te beschermen, maar ver weg van de Korf drijven onbekende volkeren en onzekere tijden hun tot het uiterste.
Wanneer vergiffenis verleden tijd is, is de toekomst misschien wel wankeler dan ooit …

Bevindingen
Eigenlijk had men al in de voorafgaande twee delen kunnen vermoeden dat Verstrengelde vleugels veel meer is dan een romantische Young Adult, waarin niet alleen engelen en kraaien centraal staan. Deze keer speelt het zich vele jaren later af, waardoor niet alleen de eerdere personages ouder zullen zijn. Als lezer zou je ook al een klein beetje moeten proeven dat daar meer achter steekt.
Bij het lezen van de eerste bladzijden zit de lezer, indien de vorige delen zijn gelezen, direct terug in het verhaal. Normaal gesproken moet men bij een serie even een kleine opfrissing hebben en kijken hoe het ook alweer zat. Dat is nu niet echt nodig: bij het lezen over de kraaiendokter komen de passages uit de vorige delen weer perfect naar boven drijven en wie iedereen ook alweer was.
Naast het gebruikelijke onderwerp heeft de schrijfster er deze keer een andere kwestie bij genomen. Het is een subject die doordat het bijna twintig jaar later afspeelt, een logische nieuwe invalshoek wordt. Het levert hoe dan ook een bijzondere combinatie op en is een aangename verrassing voor liefhebbers van dit buitengewone topic.
Max en Lucy vliegen je letterlijk al tuimelend naar een hartverwarmend einde en spannend plot. Het is een bovennatuurlijk verhaal die, net zoals zijn voorgangers, de lezers nog makkelijk zullen bijblijven.

Op Bol.com (SJMschrijft)

“De Vleugel- trilogie van Vanessa Gerrits is veel meer dan een romantische Youg Adult. Verstrengelde vleugels is het derde deel en speelt zich deze keer vele jaren later af, wat direct doet vermoeden dat hier een unieke reden voor is.
Altijd mooi aan deze serie is dat het niets uit maakt hoe lang geleden de vorige delen al gelezen zijn: De lezer zal zo weer in het verhaal rollen, mits Tweedehands vleugels en Zilveren vleugels ook zijn gelezen.
Een andere kwestie in het verhaal zorgt voor een verfrissende nieuwe insteek en is een aangename verrassing voor liefhebbers van dit buitengewone topic.
De personages brengen je naar een voldaan en heerlijk einde, precies zoals je van het genre mag verwachten. Een trilogie die de lezers nog lang zullen bijblijven.” – 31 mei 2018

Op Hebban (Saskia Boree)

“De Vleugel-trilogie blijft menig lezer steeds weer verbazen en verrassen. Zo ook met Verstrengelde vleugels. Al lezende merkt men dat erin komen geen moeite kost en als de voorafgaande delen gelezen zijn, weet je meteen weer wat er al eerder is voorafgegaan.
Deze keer gaat het verhaal van Max en Lucy vele jaren later verder, iets dat met een originele reden is gedaan. Deze insteek is verrassend voor fans van het nieuwe aangesneden onderwerp en vormt een mooie combinatie met de eerder gebruikte topics. De engel en de Kraai zorgen er samen voor dat de lezer met een voldaan gevoel het boek zal dichtslaan.” – 31 mei 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) - Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 - Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden - Futurum (Een paranormale novelle), huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden - Nog onbekende titel, huidig schrijfproject Dystopisch/ Sciencefiction/ Sciencefaction 2020 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Blogtour 4 t/m 11 juni 2018 – Verstrengelde vleugels: verrassende invalshoek met bevredigend einde Vleugels- trilogie (Vanessa Gerrits)

  1. Pingback: Blogtour ‘Verstrengelde Vleugels’ bloemlezing! – Mijn B.I.E.B.

Reacties zijn gesloten.