Zelfacceptatie en doorzettingsvermogen in vervolg van Liefde in Twin Bridges: Rollercoaster van emoties voor Jacob en June (Debra Eliza Mane)

Bij Dutch Venture Publishing komt dit seizoen de nieuwe Liefde in Twin Bridges uit. Deze keer draait het om Jacob en June. Debra Eliza Mane ging met de nieuwe karakters alleen aan de slag. De schrijfster is het pseudoniem van Debora Elisabeth en tevens niet meer weg te denken als Nederlandse western romance auteur.

Liefde in Twin Bridges Jacob en June (Synopsis via Bol.com)
Jacob is de grootste womanizer van Twin Bridges. Wanneer hij een aanbod krijgt van producer Ray Gardner die zijn ranch wil huren voor een filmproductie, zegt hij geen nee. De goddelijke Eva Bates speelt namelijk de hoofdrol en zal wekenlang op zijn terrein ronddartelen. Jacob ziet de jacht op haar wel zitten.
Waar hij echter geen rekening mee heeft gehouden is dat June, de auteur van het boek dat verfilmd wordt, ook op de ranch aanwezig is en hem danig in de war brengt. Waarom voelt hij zich zo tot June aangetrokken? Is het medelijden wat hij voor haar voelt omdat ze als een hulpeloos vogeltje in een rolstoel zit, of iets anders?
Als Lucy-Jane vervolgens ook nog voor de deur staat met een klein jongetje aan haar hand weet Jacob niet meer waar hij het zoeken moet. Wie is het die hem helpt met al zijn verwarrende gevoelens?

Bevindingen
De Liefde in Twin Bridges zet zich voort. Deze keer zijn de hoofdrollen voor Jacob en June, welke allebei een erg verschillend leven hebben. Liefde in Twin Bridges zou niet een geheel vormen, als het geen nauwe verbondenheid heeft met het eerdere deel en daarom zien we Abby en Blake samen met een paar andere oude bekenden ook nog in beeld verschijnen.
Hoewel de verhaallijn een beladen onderwerp heeft met een serieus randje en een aantal beschamende momenten, schemeren er ook een aantal humoristische scenes in door. De balans tussen luchtig en ernst is daar waar het zijn moet. Er wordt precies genoeg gedoseerd, waardoor het niet gaat vervelen. Al snel rijst de vraag wie er zo’n hekel aan de schrijfster van romans heeft en waarom Lucy zo bang voor de politie is. Een kleine dosis spanning is hierdoor ook niet uitgesloten.
Doordat er veel personages bij het verhaal betrokken zijn, vergeet je soms een andere zijweg in het verhaal. Er gebeuren nogal wat dingen en de rollercoaster aan emoties is niet op een hand te tellen. Dit maakt het dat het misschien niet voor iedereen is weggelegd. Liefhebbers van eenvoud in het genre zullen misschien enige moeite ondervinden. In Jacob en June draait het uiteindelijk om overwinnen, zelfacceptatie, doorzettingsvermogen en de frustratie bij een ziekte die niet altijd van de buitenkant zichtbaar is.

Op Hebban (Saskia Boree)

“Een tweede serie binnen Liefde in Twin Bridges kon eigenlijk niet uitblijven en deze keer zijn de hoofdrollen voor Jacob en June. Aan eerdere personages is uiteraard ook gedacht. Onder andere Abby, Blake en Duke laten de lezer wederom merken dat we in Twin Bridges zijn en dat het allemaal een naadloos geheel vormt.
Voor Jacob en June is het echter iets minder rozengeur en maneschijn: het serieuze onderwerp gooit nog wel eens roet in het eten. Er zijn momenten die zelfs nogal beschamend zijn. Hoewel deze momenten in een licht sausje van humor worden gedoopt, is het eigenlijk ronduit vreemd dat de lezer soms moet glimlachen vanwege de droge manier van schrijven. Er is zelfs gedacht aan een kleine portie spanning: we willen tenslotte weten wat de personages op hun geweten hebben.
Een rolleroaster aan emoties brengt de lezer bij een logisch einde en mensen die dit genre vanwege eenvoud lezen, zullen enige moeite kunnen ondervinden. Ondanks het niveau van dit boek is het goed te volgen en de moeite waard. Zelfacceptatie en doorzettingsvermogen staan bij Jacob en June in ieder geval hoog in het vaandel en wekt respect.” – 19 mei 2018

Op Bol.com (SJMSchrijft)

Liefde in Twin Bridges gaat verder met een tweede serie, waarin het deze keer draait om Jacob en June. Uiteraard komen de eerdere personages zoals Abby en Blake ook nog om het hoekje kijken, dit om de lezer er nog even aan te herinneren dat het allemaal een groot geheel vormt.
De verhaallijn in Jacob en June heeft een beladen onderwerp met een serieuze insteek. Daarnaast heeft het een aantal beschamende momenten en ondanks dat bevat het wat droge humor om deze moeilijke ingrediënten wat te verzachten. Hierbij is er ook gedacht aan een vleugje spanning: de lezer wil koste wat het kost weten wat de personages op hun kerfstok hebben.
Het boek bevat een rollercoaster aan emoties en de lezer kan op een gegeven moment niet meer weten waar het gezocht moet worden. Liefhebbers van eenvoud binnen het genre kunnen het daardoor misschien minder vinden en halverwege afhaken. Toch is ook deze serie door de ontroerende onderwerpen de moeite van het lezen waard. Het gaat uiteindelijk om doorzettingsvermogen en zelfacceptatie, wat de lezer aan het denken zou kunnen zetten.” – 19 mei 2018

Tekst: Saskia Boree

Advertenties

Over Saskia Boree

Journalist - (boeken) Recensent - (nieuws) Redacteur - Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) ~ Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 ~ Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden ~ Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.