Kies voor haar (Stefanie van Mol) laat lezers nog even aan de Fullmoon- serie gekluisterd zijn

Dutch Venture Publishing heeft onlangs een blogtour voor de Fullmoon- serie van Stefanie van Mol afgesloten. Deze keer duikt recensent en beginnend auteur in Kies voor haar welke het derde deel is. Het verscheen na de delen Kies voor mij en Kies voor ons. Liefhebbers van concerten en ondeugende New Adults zullen geen genoeg van de serie krijgen, dus wees gewaarschuwd…

Kies voor haar (Synopsis via Bol.com)
Het enige wat zij wil, is opnieuw vrij zijn.
Jolien De Graeves leven verandert van de ene op de andere dag. Door de dood van haar ouders wordt ze gedwongen om bij haar broer te wonen. Haar broer is met zijn band op tournee, en er is geen andere mogelijkheid dan mee te gaan.
Hij breekt alle regels om bij haar te zijn.
Als gitarist van de succesvolle band Full Moon heeft John alles voor elkaar. Maar wanneer het kleine zusje van zanger Max bij de band verblijft, zet die kleine, vurige dame zijn hele leven op zijn kop.
Kies voor haar is het derde deel in de Full Moon serie.

Bevindingen
Waar de vorige delen het om de drummer van Full Moon draaide, gaat het in Kies voor haar over de gitarist van de band. Zoals in tot nu toe elk deel binnen deze serie, word je meteen in de proloog geconfronteerd met de harde werkelijkheid van de personages en wekt weer de hoognodige interesse en nieuwsgierigheid bij de lezer op. Wat is de connectie met de eerdere delen? Is er wel een connectie of staat dit deel los van de andere delen? Deze vragen komen naar boven drijven wanneer je de vorige boeken al verslonden had.
Van Mol heeft net als bij zijn twee voorgangers het verhaal vanuit meerdere personage oogpunten verteld. De perspectieven lopen naadloos in elkaar over en vormt zo een mooi geheel. De lezer wil ongetwijfeld weten waar de plot eindigt en vraagt zich af of het met de personages eigenlijk wel goed komt. De scenes zijn, zoals we van de schrijfster inmiddels kunnen verwachten, erg levendig en ze werken je naar een zinderend einde met een prikkelende plot. Er is ook nu weer sprake van een plotselinge wending, maar deze is niet zo krachtig als in de voorafgaande delen. Toch zorgt het ervoor dat de lezer aan de serie gekluisterd blijft.

Op Bol.com (SJMschrijft)

“Zoals we van de voorgaande twee delen in de Fullmoon- serie gewend zijn, wordt de verhaallijn vanuit meerdere oogpunten verteld. Deze keer gaat het niet over de drummer van de band. In Kies voor haar is de gitarist aan de beurt. Uiteraard is er een connectie met de eerdere verhaallijnen en komen de eerdere personages ook weer even in beeld.
Omdat het is gebleken dan Van Mol een ster is in plotselinge wendingen, ga je hier ook weer naar uitkijken. Een wending komt er wel, alleen is deze duidelijk minder krachtig dan in de eerdere delen. Toch houdt de plot de lezer enigszins bezig en kan je niets anders dan naar het volgende deel uitkijken. Het is tot nu toe een heerlijke serie om mee te ontspannen.” – 5 mei 2018

Op Hebban (Saskia Boree)

“De vorige delen in de Fullmoon- serie lieten je uitkijken naar meer verhalen van deze opmerkelijke band. Met Kies voor haar krijgt de lezer weer een zinderend en prikkelend verhaal, welke in dezelfde stijl is geschreven. Doordat er wordt afgewisseld tussen de betrokken personages en er zo nu en dan een personage uit de eerdere delen opduikt, blijft het boeien.
De schrijfster houdt van plotselinge wendingen en verzint steeds nieuwe invalshoeken om het New Adult genre interessant te houden, waardoor het een niet te groot Bouquet- gehalte krijgt. De wending in dit deel is iets minder krachtig dan dat we inmiddels gewend zijn. Toch laat ook dit deel de lezer snakken naar meer en kan je niets anders dan doorlezen. Heerlijk om mee te ontspannen.” – 5 mei 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.