Blogtour 1 t/m 7 mei 2018 – Kies voor ons ontroerend vervolg in Fullmoon- serie (Stefanie van Mol)

Dutch Venture Publishing organiseert deze maand een blogtour voor het tweede deel in de Full Moon- serie van Stefanie van Mol. Voordat Kies voor ons uitkwam, verscheen het eerste deel in deze serie dat de titel Kies voor mij heeft en al enkele onthutsende wendingen bevatte. Tijd voor recensent en auteur Saskia Boree om weer eens de sfeer van concert en festival op te snuiven.

Kies voor ons (Synopsis via Bol.com)
Jonathan is Camille nooit vergeten.
Ook al ging er een hele tijd voorbij, hij denkt nog elke dag aan haar. Als hij met de band Full Moon terugkeert naar België gaat hij op zoek naar haar. Hij wil antwoorden. Maar is hij klaar voor de waarheid?
Camille had nooit verwacht Jonathan terug te zien.
Maar zodra hij terug in beeld is, verandert haar leven van het ene moment op het andere. De wonden uit het verleden zijn diep. Kunnen ze elkaar terugvinden? Of heelt tijd dan toch niet alle wonden?
Kies voor ons is het tweede deel in de Full Moon serie.

Bevindingen
Kies voor ons valt maar meteen met de deur in huis en houdt de lezer meteen in zijn ban. Van de situatie die er geschept is, wil men dan ook het fijne van weten, waardoor het boek wegleggen eigenlijk helemaal geen optie is.
Het verhaal speelt zich afwisselend tussen het heden en verleden af, waarbij men tussen de diverse betrokken personages heen en weer wordt geslingerd. De lezer zit er zeg maar middenin. De vlotte schrijfstijl draagt er ook aan bij dat uit het verhaal ontsnappen onmogelijk wordt en voor je het weet zit je op de helft. De personages zijn boeiend en de verhaallijn pakkend.
Zoals we mogen verwachten komt de wending onverwacht en snel. Ergens stond dit ook te gebeuren. Hoewel je deze wending niet ziet aankomen, heeft de lezer vermoedelijk wel door wie erachter zit. Het verhaal weet de lezer ook te ontroeren. Kies voor ons is hoe dan ook een Young Adult met een feelgood– einde en is door zijn eenvoud in de opzet heerlijk om te lezen. De andere delen in deze Fullmoon- serie zal je daarom ook snel willen verslinden.

Op Bol.com (SJMschrijft)

“Het tweede deel van de Fullmoon- serie houdt de lezer direct in zijn ban. Het roept vragen bij de lezer op, doordat er een opmerkelijke situatie is geschept. Wegleggen is daardoor geen optie.
Men wordt tussen de betrokken personages heen en weer geslingerd en de verhaallijn is vlot neergezet. De personages zijn boeiend. Kortom, de lezer zit er middenin.
Net zoals zijn voorganger komt de onverwachte wending in Kies voor ons snel en weet de lezer te ontroeren. Dit maakt het dat menig Young Adult-fan de Fullmoon- serie tot het einde wil lezen. Een absolute blijver.” – 22 april 2018

Op Hebban (Saskia Boree)

“In Kies voor ons wordt de lezer heen en weer geslingerd tussen de verschillende betrokken personages. Men wordt in dit tweede deel van de Fullmoon- serie snel geprikkeld, waardoor wegleggen steeds moeilijker wordt.
De personages zijn boeiend en de verhaallijn is vlot geschreven. Het is tegelijkertijd een serieus en ook uitermate sexy verhaal, die onder je huid gaat zitten, omdat je graag wilt weten hoe het deze keer gaat aflopen. Het ontroerd tot het diepst in je ziel. Zoals we van deze serie gewend zijn, komt de wending genadeloos en ondanks dat is het einde helemaal in Young Adult stijl. Weer eentje die je niet mag missen.” – 23 april 2018

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Blogtour 1 t/m 7 mei 2018 – Kies voor ons ontroerend vervolg in Fullmoon- serie (Stefanie van Mol)

  1. Pingback: Blogtour: Full-moon serie – boekenvirus

Reacties zijn gesloten.