Nieuw van Tinteling Romance, de FEM-verhalenbundel: De Ontmaskering doorbreekt taboes rondom seksualiteit

Tinteling Romance komt dit najaar met de eerste Tinteling FEM-verhalenbundel. In De Ontmaskering zijn de verhalen van Kate Paris, Lily Frank en Tamara Haagmans opgenomen, welke allemaal een sexy thema hebben. In 2018 zullen er nog twee verhalenbundels binnen dit concept verschijnen bij deze uitgever, elk met een ander uitgesproken thema.

De Ontmaskering (Synopsis via Kobo)
De Ontmaskering bevat drie prachtige, grappige en sexy verhalen over en voor vrouwen die van vrouwen houden. In deze eerste verhalenbundel van Tinteling Fem staat de zoektocht naar echte liefde centraal.
In De Ontmaskering van Kate Paris stort het zorgvuldig opgebouwde leven van Maud als een kaartenhuis in elkaar als ze haar partner Viktor betrapt terwijl hij vreemdgaat met, hoe cliché, zijn secretaresse. Alles wat ze wilde, ziet ze op dat moment verdwijnen. Denkt ze. Voor één nacht verliest Maud zich in de armen van de prachtige Pimpernel. Als de volgende dag Viktor voor de deur staat om de draad weer op te pakken, wacht hem een verrassing. Maud is veranderd. Of is ze juist eindelijk zichzelf?
Als Lisa in Dit is liefde van Tamara Haagmans per toeval een parachutesprong wint, staat ze niet echt te trappelen ook daadwerkelijk het vliegtuig in te stappen. Toch geeft ze zich uiteindelijk over aan haar instructrice, Jonne, met wie ze de sprong in meerdere opzichten durft te wagen. Met beide benen weer op aarde, ziet Lisa in dat Jonne meer voor haar is gaan betekenen dan een snelle flirt. Jonne wil ook meer, maar is Lisa daar zelf wel aan toe?
Pandora, leadzangeres van de band Dark Mist Rising, ziet in Foutief Verliefd van Lily Frank haar droomvrouw Dore vlak voor ze moet optreden op een groot muziekfestival. Bandlid Olaf is haar echter te snel af. Pandora laat het er niet bij zitten en zet alles op alles om Dore voor zich te winnen. Ze dreigt zich echter bijna te verliezen in haar eigen onzekerheid en mist daardoor alle signalen die eventmanager-in-opleiding Naomi haar kant uit stuurt.

Bevindingen
Deze drie verhalen passen qua schrijfstijl naadloos in elkaar. De lezer heeft niet het idee dat ze eigenlijk van drie totaal verschillende auteurs afkomstig zijn. De verhalen zijn ieder op hun eigen manier uniek en zeer vermakelijk om tussen de sleur van alle dag te lezen.
Tamara Haagmans – Dit is liefde is het eerste verhaal van de bundel. Als lezer ben je meteen al geboeid, want de manier waarop Lisa haar nieuwe vlam ontmoet is nogal onverwacht met een originele twist. Het heeft een plot met een als belangrijke boodschap dat alles wel uitkomt, of je nou klaar voor de waarheid bent of niet.
Lily Frank schrijft in Foutief Verliefd over een lesbische leadzangeres met een roerig verleden. Het heeft vanaf de eerste alinea een mysterieus tintje en de interessante personages met een intimiderend karakter maken het een levendig geheel. Het houdt de vaart van deze bundel er nonchalant in. Van dit verhaal zal de lezer leren dat gemeen zijn niet altijd rechtvaardig uitpakt en dat het in de liefde niet per se om het uiterlijk hoeft te gaan.
Tenslotte het verhaal van Kate Paris. De Ontmaskering is zodanig neergezet, dat de lezer afwisselend tussen 31 december en 1 januari geslingerd wordt. Hierdoor is er een bepaalde spanning voelbaar en zal men zich afvragen wat er toch gaande is in zo’n kort tijdsbestek. Het houdt de lezers gegarandeerd bij de les. Het gaat over keuzes maken, loslaten en het maken van een nieuw begin. In De Ontmaskering wordt duidelijk waar je genen echt vandaan komen.
Deze verhalenbundel zal ongetwijfeld het taboe rondom homoseksualiteit laten afnemen en dan speciaal rondom het vrouwelijke geslacht. Het onderwerp wordt op een humoristische, maar tegelijkertijd ook serieuze manier onder de aandacht gebracht. Een bundel die op verschillende manieren laat kennis maken met een steeds minder onbekend fenomeen.

Rating: ♥♥♥♥♥

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nieuw van Tinteling Romance, de FEM-verhalenbundel: De Ontmaskering doorbreekt taboes rondom seksualiteit

  1. Pingback: Voorspelbare humor en onnozele acties in Verblind door hem: humor of tenenkrommend (Tamara Haagmans) | SJM Schrijft

Reacties zijn gesloten.