Nieuwe roman Erik le Romancier: Liefde, lust en andere ongemakken bevat diepgang… en uiteraard humor

Recensent en beginnend schrijfster Saskia Boree werd nogmaals benaderd door auteur Erik le Romancier. Zijn nieuwe roman Liefde, lust en andere ongemakken lag 20 juli al in de boekhandel. Het boek werd, net zoals zijn eerste werk, wederom uitgegeven door Boektriomf. We kennen Erik dan ook van zijn succesvolle verhalenbundel Stilte graag! een bundel met veertien opvallende verhalen.
Liefde, lust en andere ongemakken verschilt van zijn verhalenbundel, maar is, zoals we van de schrijver gewend zijn, net zo vermakelijk.

Liefde, lust en andere ongemakken (Synopsis via Bol.com)
Vier vriendinnen strijden voor geluk en zijn onlosmakelijk verbonden.
Het lot bracht hen samen, waar ze van elkaar getuige zijn van soms hartverscheurende drama’s en onzekerheden.
Ontmoet Jeanine: mooi, jong, geslaagd en succesvol. Ze heeft het allemaal, behalve de liefde waarnaar ze hunkert. Kiest ze voor haar leidinggevende Victor? Voor badboy Samuel? Of toch voor Pelle, haar ex? Haar queeste naar liefde wordt voor Jeanine een ontdekkingsreis vol verrassingen, emoties, erotiek en bizarre wendingen. Loopt ze blind het ravijn in? Raakt ze de weg kwijt door de intriges van de sinistere Messaline de Beaumont?
Of blijft ze overeind dankzij haar hartsvriendinnen:
Mireille, lief en grappig, maar chronisch onzeker over haar uiterlijk. Leert ze van zichzelf houden? Of maakt ze een drastische keuze voor zichzelf?
Florine, gezegend met een verguld leven maar haar onvervulde kinderwens drijft haar tot wanhoopsdaden en buitenechtelijke seks. Zet ze hiermee alles op het spel?
Velma, robuust en nuchter. Zij wordt na jaren opeens onverwacht geconfronteerd met haar terminale zieke hippiemoeder. Laat ze haar toe in haar hart en leven?
Vier hartsvriendinnen. Vier levens vol intriges, seks en bizarre maar ook ontroerende ervaringen.

Bevindingen
Sprankelende personages spatten van de bladzijden af wanneer de lezers in Liefde, lust en andere ongemakken zullen duiken. Ze sprankelen niet alleen, ze zijn ook nog eens vermakelijk en buitengewoon interessant neergezet. Le Romanciers taalgebruik is weer ronduit heerlijk. Vlot en niet mooier gemaakt dan het is.
Naast humor krijg je ook een leuke verhaallijn met een vleugje spanning. Zal het de “slechterik” lukken het leven zuur te maken van de vriendinnen bijvoorbeeld?
Een doorgewinterde lezer zal ook enige boodschap in het verhaal kunnen ontdekken, eentje die misschien niet zo uitbundig besproken wordt. Ondanks dat de auteur er alles aan doet je aan het lachen te maken, schuilen er meerdere, krachtige moralen binnenin dit verhaal. Het is een ontspannend boek met een duidelijke knipoog naar zijn vorige werk.

Op Hebban (Saskia Boree)

“Met Liefde, lust en andere ongemakken heeft Le Romancier wederom een ontspannen boek geschreven. Deze keer krijgt de lezer een compleet verhaal met heerlijke personages, een dosis spanning en een plot wat je enigszins aan het denken zet. Ondanks de meerdere moralen binnen het verhaal blijft zijn stijl vlot, humoristisch en verveeld het geen moment. Het is eentje waar zelfs de meest zure lezer van gaat lachen. Iedereen kan tenslotte van tijd tot tijd wel wat luchtigs gebruiken. Er wordt hier in ieder geval met smart gewacht op zijn volgende boek. Het lijkt erop dat Liefde, lust en andere ongemakken het begin van een spraakmakende nieuwe reeks is.” – 1 september 2017

Op BOL.com (SJMSchrijft)

“Zoals we al eerder hebben ervaren van zijn verhalenbundel, is Erik Le Romancier een kei in het ontplooien van een droge en humoristische schrijfstijl. Dit geldt zeker ook voor zijn roman Liefde, lust en andere ongemakken. De personages hebben zo hun eigen flair en zijn daardoor zeker niet saai of plat. Ze vullen elkaar naadloos in het geheel aan en laten de lezer van tijd tot tijd lachen. Naast een ongekende humor bevat het boek ook een zekere spanning en uitgelezen moraal, waardoor Liefde, lust en andere ongemakken tot de categorie “moet je gelezen hebben” behoord. Lekker voor als je nog gaat na zomeren.” – 28 augustus 2017

Tekst: Saskia Boree

Advertenties

Over Saskia Boree

Journalist - (boeken) Recensent - (nieuws) Redacteur - Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) ~ Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 ~ Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden ~ Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.