Eerste deel Full- Moon serie: Tweede onthutsende wending in Kies voor mij zie je niet aankomen door eerste hartverwarmende wending … (Stefanie van Mol)

Bij Dutch Venture Publishing verscheen Kies voor mij van schrijfster Stefanie van Mol. Ze maakte haar debuut met de Verlangen– reeks, welke ze bij Brave New Books uitbracht. Met Kies voor mij heeft ze de titel Brave New Book van het jaar 2016 gekregen en daarmee werd de Full Moon– serie geboren. De auteur is woonachtig in Waasmunster bij het familiebedrijf van haar ouders.

Kies voor mij (Synopsis via Bol.com)
Jonathan werd gedwongen harde keuzes te maken. Muziek of zijn familie. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds geen spijt van zijn keuze voor muziek. Hij had gezworen om zich nooit meer emotioneel te binden aan anderen. Maar wanneer een knappe, zwartharige dame in zijn armen valt, is hij op slag verloren. Hij wil haar en doet alles wat in zijn macht ligt om haar voor zich te winnen.
Camille kwam hier naartoe met een missie. Camille verloor enkele jaren geleden haar moeder aan kanker. Net voor ze aan haar studie gaat beginnen, gaat ze met haar beste vriendin Karen op vakantie. Daar gaan ze naar een rockconcert van Full Moon.
Wie had ooit gedacht dat haar leven zo zou veranderen?

Bevindingen
Kies voor mij is een boek waar je makkelijk inrolt. Afwisselend wordt er vanuit Camille en Jonathan het eerste verhaal binnen deze Full Moon– serie verteld. Op die manier leert de lezer snel de personages kennen en merk je hoe ze op elkaar zijn afgesteld. En voor de verandering staat er in dit verhaal de drummer eens in de spotlights, in plaats van wat meestal voor de hand ligt, de zanger van de band. Leuk detail.
De chemie tussen de hoofdpersonages is mooi om te zien en prikkelt de lezer voldoende om door te willen lezen, omdat je toch gaat afvragen waarom Camille Jonathan steeds afwijst. Waarom zegt ze bijvoorbeeld dingen als dat Jonathan niet weet wie ze is? Ze was toch ooit zijn buurmeisje? Hij was ooit haar crush toen ze jonger waren? Al deze dingen maken het verhaal een boeiend geheel. Zelfs een ervaren plotliefhebber zal de plotselinge wending na een aantal gebeurtenissen die bijna gewoontjes lijken te zijn, niet meteen zien aankomen binnen dit genre. Door de eerste wending vergeet je een beetje dat ene binnen de verhaallijn… waardoor een tweede wending plotseling ongemerkt naar binnen sluipt. Kies voor mij is daardoor een verrassende en volwassen Young Adult met een onthutsende verhaallijn en plot.

Op Hebban (Saskia Boree)

Kies voor mij is veel meer dan een standaardverhaal dat de lezer behoort te prikkelen. Dat maar meteen de wereld uit geholpen te hebben: de plot is niet alleen hartverwarmend, maar ook een tikkeltje onthutsend. Oké, toegegeven. Je denkt nog “daar gaan we weer, een boek in het kader van dat seks verkoopt”. En inderdaad, er worden heftige liefdesperikelen beschreven. Deze maken de verhaallijn niet onnodig plat of bekrompen. Ze voegen meer toe dan in de eerste plaats doet vermoeden. Het laat op een realistische manier zien wie de hoofdpersonages zijn. Dit is belangrijk omdat er later een totaal andere kant van hen zal worden laten zien. De chemie wordt rustig opgebouwd, om naar een interessante wending toe te werken en vandaar uit naar het ontroerende plot te werken. Een verhaallijn die met dit boek zeker niet zal ophouden.” – 26 juli 2017

Op Bol.com (SJMSchrijft)

“Verhalen die vanuit twee perspectieven wordt verteld zijn altijd interessant om in te rollen. Kies voor mij is niet anders. Zoals je van een chicklit- achtig Young Adult verhaal kunt verwachten, komen er pikante scenes voorbij. De chemie tussen de hoofdpersonen prikkelt de lezer en een plotselinge wending binnen de verhaallijn laat de lezer op het puntje van de stoel zitten. De plot is aangrijpend en onthutsend, zeker niet iets dat je als doorsnee kunt opvatten. Het is tegelijkertijd ontroerend en hartverwarmend. Eentje dat smaakt naar meer.” – 22 juli 2017

Tekst: Saskia Boree

Advertenties

Over Saskia Boree

Journalist - (boeken) Recensent - (nieuws) Redacteur - Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) ~ Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 ~ Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden ~ Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.