Een ondertoon van liefde is smaakvol en ontspannen: Kate Paris is meer dan een chicklit

Recensent en beginnend auteur Saskia Boree mocht voor het eerst met een blogtour van Tinteling Romance meedoen. Het verhaal van Kate Paris, Een ondertoon van liefde, wordt tijdens deze tour uitgebreid onder de loep gelegd.
De auteur schreef eerder de novelle Het Verleidingseffect, welke in de gelijknamige bundel van Tinteling Romance verscheen. Een ondertoon van liefde verscheen eerder in twee delen onder Zoet verlangen en Volle overgave.

Een ondertoon van liefde (Synopsis via Hebban)
De dag waarop Ivy Jansen haar grootste ambitie waar zou maken, werd de dag waarop ze alles verloor. Haar toekomstdroom. Haar grote liefde. Haar zelfvertrouwen. Gebroken vlucht ze vanuit Amerika terug naar Nederland, waar ze veiligheid zoekt in de nachtclub van jeugdvriend Bernd. Haar collega’s ontdekken al snel dat ze een bijzondere gave heeft als het aankomt op het herkennen van wijn en verleiden haar tot het spel ‘The kiss of the bottle’.
Ongewild trekt ze hierbij de aandacht van Alexander Ford, manager van het exclusieve Hotel Ford. Hij biedt Ivy een baan aan als sommelier in zijn restaurant. Al snel gaat ze niet alleen helemaal op in haar werk, maar ook in de relatie met Alexander, die haar precies geeft wat ze nodig heeft. Tot een echo uit Ivy’s verleden doordringt in haar nieuwe leven en de geschiedenis zich dreigt te herhalen.

Bevindingen
De lezer wordt tijdens het lezen van enkel de eerste bladzijden overrompeld door de zwoele sfeer die het boek uitstraalt. Deze spat uiteen als een vochtige zeepbel, wanneer het verhaal kalm vordert. Of het door het intrigerende spel The kiss of the bottle in het verhaal komt, de romantische namen van de personages, of door de vasthoudende schrijfstijl, Een ondertoon van liefde straalt ontspannenheid uit. Het is een verhaal dat je meteen in je strandtas wil stoppen, om het tussen de zandkorrels in de zon te kunnen lezen.
De afwisselende flashbacks geven de indruk dat Ivy, het hoofdpersonage, al een bruisend verleden achter de rug heeft en dat merk je ook aan het feit dat ze twijfelt aan een baan als sommelier, die haar bijna te gemakkelijk komt aanwaaien. Ze laten de lezer nadenken over hoe deze verhaallijnen in elkaar over zullen vloeien. Het is zelfs op sommige momenten een beetje creepy: Alexander, Ivy’s toekomstige baas, eist haar namelijk vrijwel meteen als zijn bezit op.
Ondanks dat de schrijfster vooral erotisch getinte verhalen schrijft, gaat het duidelijk niet alleen om de relatie tussen Alexander en Ivy. Het is veel meer dan een verhaal waarin lichamelijk genot voorkomt. Al lezende krijg je dan ook de indruk dat de auteur een brede kennis over wijn heeft, vermoedelijk zelfs zelf sommelier is geweest. Wie Kate Paris ook is, ze heeft met Een ondertoon van liefde een smaakvol boek neergezet, met een verrassend interessant plot.

Op Hebban (Saskia Boree)

“Wat Vijftig Tinten Grijs miste, schijnt Een ondertoon van liefde wel te hebben en dat is stijl. Kate Paris bewandeld nog niet zo lang de wereld van de chicklits en toch voelt het vertrouwd. Hoewel de chemie tussen de personages duidelijk aanwezig is, is het veel meer dan een verhaal over twee geliefden met een happy end. Ze laat een ongekende indruk van wijnkennis achter, wat de lezer doet denken dat ze ooit zelf sommelier is geweest. Ze schrijft hoe dan ook met veel passie en smaak, waardoor haar schrijfstijl volwassen en ontspannen overkomt. Het is een boek dat je wel naar het strand mee moet nemen en met een grote portie vitamine D wilt nuttigen.” – 13 juli 2017

Op Bol.com (SJMSchrijft)

“Met Een ondertoon van liefde bestormd schrijfster Kate Paris ongegeneerd de chicklit– markt. Het verhaal smaakt een beetje als Vijftig Tinten Grijs, maar dan veel stijlvoller. De auteur is vermoedelijk een wijnkenner. Hoe dan ook, ze schrijft er smaakvol en met passie over, waardoor de chemie tussen de personages van de pagina’s af spatten. De verhaallijn is meer dan slechts een gepassioneerde relatie tussen twee hoofdpersonages. Een ondertoon van liefde is een heerlijk ontspannen en volwassen verhaal, welke niet alleen liefhebbers van goede verhalen kunnen bekoren. Wijnliefhebbers hebben vanaf nu er ook een favoriete schrijfster bij.” – 17 juli 2017

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) - Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 - Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden - Futurum (Een paranormale novelle), huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden - Nog onbekende titel, huidig schrijfproject Dystopisch/ Sciencefiction/ Sciencefaction 2020 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Een ondertoon van liefde is smaakvol en ontspannen: Kate Paris is meer dan een chicklit

  1. Pingback: Tinteling Romance Een ondertoon van liefde- Blogtour Juli 2017: E-book versus papieren boek | SJM Schrijft

  2. Pingback: Blogtour: dag 4 – Kate Paris

  3. Pingback: Zaterdag 20 oktober 2018 | SJM Schrijft

Reacties zijn gesloten.