Jancee Dunn over Liefde in tijden van luiers: “Een groot onderzoek wees uit dat de helft van de moeders meer stress kreeg van hun man dan van hun kinderen.”

Deze maand verscheen er bij Maven Publishing een boek over hoe je je relatie leuk kunt houden tijdens het ouderschap. Liefde in tijdens van luiers is daarmee niet alleen een behulpzaam naslagwerk, Jancee Dunn laat met dit vrolijke boek zien dat het ouderschap ook een zonnige, humoristische kant kan hebben.

Liefde in tijden van luiers
Journaliste en moeder Jancee Dunn doet in Liefde in tijden van luiers op geheel eigen wijze verslag over het kersverse ouderschap. Niet alleen je leven, ook je relatie wordt dusdanig op de proef gesteld, wanneer een kleine spruit zich aandient. Hoe ga je hiermee om? Kun je je relatie eigenlijk wel leuk houden, tijdens het verschonen van luiers, het warmen van flesjes en het knuffelen van het kleine wondertje dat jullie samen hebben gecreëerd?
In dit naslagwerk gaat het niet alleen om het redden van je huwelijk of relatie. Het gaat ook over hoe het weekend te overleven, je wederhelft bewust maken van de verandering in je vernieuwde leven en hoe beter met elkaar te communiceren, zonder dat de derde wereldoorlog uitbreekt. “Als we naar een gelijkwaardiger ouderschap toe willen, zullen vrouwen het toch allemaal een beetje loslaten,” aldus Chris Routly, een blogger uit Portland en fulltime zorgvader. Niet alleen het emotionle vlak komt uitgebreid aan bod. Er wordt ook gesproken over financiële therapie en hoe zal een heus Sekspiriment in zijn werk gaan? Dunn weet er allemaal luchtig en informatief over te schrijven in dit leuke boek.

Bevindingen
Bijna ongemerkt wordt je op een humoristische manier in dit naslagwerk getrokken, waarbij de schrijfster een verhalende lijn toepast. Dit maakt het eigenlijk al meteen plezierig en leuk om te lezen. Zeker als het onderwerp helemaal jouw ding is, maar ook als je enigszins interesse hebt. Na elk hoofdstuk is de lezer geneigd alles grinnikend te laten bezinken en zelfs wanneer je even niet met dit boek bezig bent, zal je ervan genieten: ongemerkt spookt de humor nog in je hoofd na.
Er worden realistische voorbeelden van echte situaties laten zien en hoe je hiermee om kunt gaan. De handige communicatietips geven je handvatten en een goede basis om je relatie daadwerkelijk te verbeteren en verdraagzaam te houden tijdens de veranderlijke tijden met je kind(eren). En dat niet alleen: er wordt ook uit de doeken gedaan over financiën, want wie wil er na al deze bochten nog ruzie krijgen over hoe duur een kind wel niet kan zijn?
Liefde in tijden van luiers is een heerlijk naslagwerk dat tegelijkertijd een eyeopener voor de meeste stellen zal zijn. Een mooie aanvulling tussen alle tijdschriften voor (jonge) ouders en mag eigenlijk niet ontbreken in je boeken over het ouderschap.

Op Bol.com (SJM Schrijft)

“Dunn schrijft in Liefde in tijden van luiers op een luchtige manier over hoe je je relatie of huwelijk leuk kunt houden. Wie doet wat tijdens het ouderschap? Moet het allemaal wel alleen op de schouders van de vrouw komen, of kan de man ook niet uit zichzelf een handje helpen? Allemaal vragen die je misschien niet meteen aan jezelf zou stellen, wanneer een klein wondertje zich eenmaal aandient. Daarom is dit leuke naslagwerk nu al het nieuwe kraam cadeau van het moment en een must-have voor elke ouder en toekomstige ouder. Eentje die gegarandeerd al snel favoriet zal zijn.” – 16 mei 2017

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.