De Magische verhalenbundel van DVP: Stuk voor stuk briljante charmeurs in het (Urban) Fantasy en Paranormale genre

Deze maand komt er bij Dutch Venture Publishing een gloednieuwe verhalenbundel uit. Magisch bevat onder andere verhalen van Jen Minkman, Eva Moraal, Vanessa Gerrits en Mascha Schoonakker. De verhalen worden in de paranormale sfeer gepresenteerd en vormen hiermee de eerste verhalenbundel dat bij deze uitgever is uitgekomen. Voor auteur en recensent Saskia Boree een goede reden om van deze schrijfsters een beetje te mogen proeven.

Magisch (Samenvatting via Bol.com)
Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de Lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en eraan kon sterven?
In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje dat ineens blijkt te kunnen toveren?
Verhalen van de hand van Eva Moraal (Overstroomd), Jen Minkman (Schaduw van de tijd, Het boek van voorheen), Vanessa Gerrits (Tweedehands vleugels) en nog zes auteurs die al eerder verhalen in het Young Adult genre publiceerden. Stuk voor stuk zijn deze verhalen ‘Magisch’!

Bevindingen
Ondanks dat de titel Magisch is, zitten er ook ronduit vreemde verhalen in deze bundel. De verzameling biedt een breed scala aan verschillende schrijfstijlen en hoewel geen vertelling hetzelfde is, passen de auteurs feilloos bij elkaar.
Alledaagse gebeurtenissen worden in een buitengewoon jasje gestoken, iets waar je maar net op moet komen. Of er nou over woudwezens, vampiers of zonaanbidders wordt gesproken, ze hebben stuk voor stuk zo hun charme. En niet alleen de aantrekkelijkheid zal ervan afspatten, er zitten ook verhalen bij die de lezer toch laat nadenken. Je zou maar net daadwerkelijk een soulmate uit een vorig leven tegenkomen en dit ook nog herinneren.
Naast dit worden er ook zoiets als een dagelijks probleem als verslaving in een betoverend onderkomen gedompeld. Er wordt tevens aandacht geschonken aan de opwarming van de aarde en hoe verontrustend dat is.
Al deze verhalen, met wat voor boodschap ook, maakt het boek voor elk wezen magisch. Niet alleen zullen de auteurs terecht trots zijn op deze bundel, de lezers zullen vooral ook trots zijn dat Nederland zo’n mooi aantal aan Young Adult en Urban Fantasy schrijfsters rijk is.

Per verhaal

Vanessa Gerrits – De Lazarusprijs
Humoristische schrijfstijl, originele mix van griezelig en gewoontjes, met een ronduit vreemde plot.

Isabel Peters – Silvanima
Dit verhaal doet de titel van de bundel eer aan. Past naadloos in het geheel door de woudwezens.

Rianne Werring – Heksenzusje
Het idee dat Toverpoeder/ zand verslavend is en een knipoog naar deze problematiek is, is ronduit briljant. Je moet er maar op komen.

Eva Moraal – Jim Djin
Een modern sprookje met een dikke knipoog naar Disney’s Alladin.

Mascha Schoonakker – Hart van goud
De term een gebroken hart wordt hier wel erg letterlijk genomen.

Debora Elisabeth – Door de sterren verbonden
Een typisch Urban Fantasyverhaal: het begint normaal, gevolgd door een opmerkelijke wending en wijkt vervolgens af van een normale plot. Eentje met een romantisch tintje.

Daniëlle Dijkstra – Vergeten
Een verhaal met een lastig, maar heftig onderwerp als dit bewezen zou zijn. Reïncarnatie is iets namelijk een fenomeen dat ongetwijfeld meer met een mens zal doen. Een verhaal waarin het woord soulmate een erg letterlijke betekenis krijgt.

Marijke F Jansen – Koeienmeisje
Hierin staan de moeilijke tijden rondom een boerenbedrijf voorop. Samen met een opmerkelijke legende, is dit wel een heel apart verhaal.

Jen Minkman – Exodus
Een verontrustend verhaal dat zich in de toekomst afspeelt. De Aarde is dusdanig opgewarmd en de Derde Wereldoorlog is uitgebroken. Dit alles zorgt dat afreizen naar Mars en een nieuw leven daar vinden noodzakelijk wordt. Een nu nog unieke kijk in de toekomst, een toekomst dat al weleens heel dichtbij kan zijn.

Op Bol.com (SJMschrijft)

Magisch is een mooie verzameling Young Adult en Urban Fantasyverhalen, welke afkomstig zijn van diverse Nederlandse auteurs. Het is een mix van briljant uitgewerkte ideeën waar je maar net op moet komen, mooie verwijzingen naar bestaande sprookjes en tegelijkertijd op sommige momenten een beetje vreemd. De verschillende schrijfstijlen en onderwerpen vullen zich mooi aan. Dit geeft het een fijne afwisseling tussen de verhalen en maakt dit een zeer geschikt boek voor tijdens de vakantie. Eentje die de lezer graag, al dan niet als aanvulling, in zijn of haar fantasie collectie wil hebben.” – 13 april 2017

Op Hebban (Saskia Boree)

“Mocht de lezer op zoek zijn naar een mooie aanvulling op het Young Adult en Urban Fantasy genre, of wanneer men kennis wil maken met het aanbod in schrijfsters dat Nederland rijk is, dan is Magisch de perfecte verhalenbundel. Het bevat een mooie mengeling aan fantasierijke verhalen, met elk een vreemde twist of sprookjesachtige knipoog. In enkele verhalen worden dingen wel heel letterlijk genomen, zoals een gebroken hart of een soulmate hebben. Eentje die de lezer zal koesteren, steeds opnieuw wil herlezen, er zelfs niet over kunnen hoe briljant de alledaagse onderwerpen zijn verpakt. Aanrader van Nederlandse bodem. De auteurs mogen hier met recht trots op zijn.” – 15 april 2017

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) - Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 - Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden - Futurum (Een paranormale novelle), huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden - Nog onbekende titel, huidig schrijfproject Dystopisch/ Sciencefiction/ Sciencefaction 2020 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.