Een broeierige Zomer op niveau met Lis Lucassen: Roem, zegen of niet?

In april dit jaar verschijnt Zomer, het derde deel in de Hitte-serie van auteur Lis Lucassen, pseudoniem Olga Hoekstra. Eerder bracht de schrijfster Hitte en daaropvolgend Razend uit. Al haar Young Adult en New Adult boeken verschijnen bij Storm Publishers.
Onder haar echte naam won ze in 2014 de Coffee Company Book Award en schreef ze diverse thrillers zoals Dodenweg en Nevel. Voor auteur en recensent Saskia Boree hoog tijd om zich in deze lang aangewakkerde New Adult sensatie te verdiepen.

Zomer (via persbericht)
De wereld lag aan Audrey’s voeten, maar de druk bleek te groot en ze moest gedwongen afscheid nemen van haar zangcarrière.
Nu vier jaar later is het tijd voor een comeback. Alleen is Audrey het vertrouwen in zichzelf kwijt. Iedere noot die ze zingt voelt als bedrog. Meestal kan ze alleen optreden als ze pillen heeft geslikt en amper doorheeft dat ze bestaat.
Wanneer ze Alec ontmoet, maakt hij er geen geheim van compleet voor haar te willen gaan. Maar alleen als zij bereid is zichzelf helemaal aan hem te geven.
Alec is vastbesloten zijn leven op de rails te houden nu hij weer op vrije voeten is. Maar op een fatale avond knalt alles kapot wat hij zo zorgvuldig heeft opgebouwd. Samen met Audrey slaat hij op de vlucht, maar hun reis wordt veel meer dan ze voor ogen hadden.

Bevindingen
Hoewel je van Zomer verwacht dat het een luchtig staaltje literatuur is, merk je dat het meer is dan dat. Hoe de tekst wordt beschreven, doet vermoeden dat het van een hoger niveau afkomstig moet zijn. Het is niet zoals een gebruikelijk Bouquet romannetje, zoals de omslag in de eerste plaats doet vermoeden.
Als lezer rol je er dan ook lekker in. Lucassen zorgt er persoonlijk voor dat je aandacht niet verslapt en dat je bij de les blijft. Dit doet ze door de afwisseling tussen de twee belangrijkste personages en hoewel Hitte en Razend niet vooraf gelezen zijn, zijn deze verhalen ongetwijfeld los te lezen, ook al zijn ze geniaal met elkaar verweven.
Zomer is een verhaal dat je doet nadenken over het onderwerp beroemd zijn. Want hoe zou het zijn wanneer iedereen zoals jij wilt zijn, behalve jijzelf? Het werpt een hele nieuwe blik op de andere kant van de medaille, een kant dat je weleens sceptisch kan maken. Een boek dat de lezer laat inzien dat je maar beter kunt omarmen wie je echt bent.

Op Hebban (Saskia Boree)

“Wanneer je beroemd bent, is dat dan een zegen of… niet? Een vraag dat de lezer door het hoofd spookt, tijdens het lezen van Zomer, het derde boek in de New Adult Hitte– serie. Ondanks dat de omslag doet vermoeden dat het weleens kan gaan om het zoveelste romannetje, slaat Lucassen zeker niet de plank mis wanneer ze het verhaal brengt. Een boek waarbij je even heerlijk het verstand op nul kunt zetten, terwijl je van de Zomer geniet. Zelfs wanneer dit broeierige seizoen niet echt jouw ding is.” – 26 maart 2017

 Op Bol.com (SJMSchrijft)

“Met Zomer raakt Storm Publishers wederom de spijker op de kop. Het is niet een standaard roman die je in de supermarkt zult vinden, al doet de omslag anders vermoeden. Lis Lucassen zorgt ervoor dat de aandacht van de lezer geen enkel moment verslapt, dit dankzij de ronduit fijne schrijfstijl. Het is een heerlijk verstand op nul verhaal, maar dan van een hoger niveau. Een boek dat je in een ruk uitleest en waardoor je reikhalzend naar de zomer gaat uitkijken, ook al is de zomer niet je favoriete seizoen.” – 24 maart 2017

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.