Colleen Cross schrijft uitmuntende verhaallijn: Met gelijke munt is griezelig geloofwaardig

Dutch Venture Publishing breidt met het boek Met gelijke munt het speciale podium binnen de uitgeverij, het straight-to-library platform dit jaar uit. Ook deze keer werd het werk van auteur Colleen Cross (pseudoniem Colleen Tompkins) goed genoeg bevonden om aandacht te krijgen, een platform te hebben. Auteur en recensent Saskia Boree ging nogmaals aan de slag om dit nieuwe platform in de schijnwerpers te zetten.

Met gelijke munt (Synopsis via Bol.com)
Als miljardair Zachary Barron fraudeonderzoeker Kat Carter inhuurt om onderzoek te doen naar mogelijke verduistering binnen zijn hedgefonds, ontdekt ze een verband met het geheimzinnige en machtige World Institute: een mondiaal bedrijf dat er alles aan doet om regeringen en zelfs de wereldwijde financiële markt in zijn macht wil krijgen.
Hoe dieper ze graaft naar hun onfrisse handelspraktijken, hoe meer ze beseft dat ze op het punt staat te verdwijnen in een ravijn vol duister bedrog, gewetenloze corruptie en keihard geweld. Met de levens van haar familie en vrienden op het spel en haar carrière in de waagschaal moet Kat de moeilijkste beslissing van haar leven nemen zodat ze de mensen van wie ze het meeste houdt kan beschermen. Want het sinistere World Institute gaat over lijken om ervoor te zorgen dat hun geheimen nooit aan het licht zullen komen. Kat speelt een dodelijk spel: ze moet een vijand die nooit verliest, geen getuigen in leven laat en Kat zelf met de dood bedreigt met gelijke munt terugbetalen.

Op Bol.com (SJMschrijft)

“Colleen Cross staat bekend om haar opvallende karakters en doordachte onderwerpen. In de zaak van Met gelijke munt is dit ook deze keer weer het geval. De valuta lijkt te worden bedreigd doordat er een bezwering gaande is, welke elke vorm van valuta zal vernietigen of het nou om euro’s of dollars gaat. Een opmerkelijke kant van de valutahandel wordt hiermee aangesneden.
Een thriller waar elke liefhebber van gaat houden. De auteur mag zich gelukkig prijzen met het straigt-to-library platform van Dutch Venture Publishing, waar dit soort uitmuntende pareltjes thuishoren. Het is absoluut de moeite om er je tijd en aandacht aan te spenderen.” – 12 maart 2017

Op Hebban (Saskia Boree)

“Door de levendige personages glijdt de lezer gemakkelijk het verhaal binnen, alsof men deze mensen al jaren kent. Het boek verteld niet alleen een spannend verhaal, het laat ook nog een interessante kant van de valutahandel zien. Hierbij lijkt het erop dat er een bezwering gaande is, om de valuta in de wereld te vernietigen, ongeacht of het om dollar, euro of de yen gaat.
Dutch Venture Publishing heeft met dit doordachte onderwerp nog eens een pareltje binnen weten te halen voor de straight-to-library, waar dit boek onder valt.
Indien de lezer van een goede thriller met veel actie houdt, dan mag ook deze niet in de digitale boekenkast ontbreken. Niet alleen bevat het verhaal een dosis actie, er wordt tegelijkertijd ook een griezelig geloofwaardige plot geschept, welke weleens dicht bij de waarheid kan liggen…” – 14 maart 2017

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.