Zilveren vleugels: Een luchtig vervolg op Tweedehands vleugels (Vanessa Gerrits)

Afgelopen maand is Zilveren vleugels van schrijfster Vanessa Gerrits in geheel nieuw jasje uitgekomen. Het is een vervolg van Tweedehands vleugels en kwam al eerder in 2014 bij Brave New Books uit. Dutch Venture Publishing nam wederom de rechten van het boek over en publiceerde het opnieuw. Niemand minder dan Jen Minkman en Chinouk Thijssen namen de redactie voor hun rekening. Auteur en recensent Saskia Boree nam het tweede deel van de Vleugel-trilogie onder haar kritische pen.

Zilveren vleugels
Een jaar nadat Max de vleugels van Lucy stal, wil hij niets liever dat haar vleugels bij de rechtmatige eigenaar terugkomen. Deze opmerkelijke attributen wil hij dan ook op haar verjaardag aan haar teruggeven. Lucy heeft namelijk ongenadig zijn hart gestolen.
Er wordt ondertussen een mechanisch prototype van angellicumzilver ontwikkeld, zodat de Engel en de Kraai uiteindelijk samen kunnen vliegen.
Terwijl het gedwongen huwelijk van Lucy met beschermengel J.J. de kop opsteekt, speelt Max ongewild een rol in een machtsspelletje tussen de Tribalkraaien en de Alpha’s, waarbij een gruwelijke moord op een van zijn soort niet uitgesloten blijft. Hierdoor wordt het gevleugelde liefdesgeluk tussen de twee wreed verstoord. Als ook nog een oude bekende zich opwerpt als onverwachte nieuwe vijand, staan Lucy en Max recht in het kruisvuur van zijn wraaklust.
De werelden van Engelen en Kraaien zijn nog nooit zo nauw met elkaar in aanraking gekomen – zullen ze verenigd worden of elkaar vernietigen? Heeft de tribal tattoo in Max’ nek hier misschien iets mee te maken? Kan Lucy het geschil met Ben, de weduwnaar van haar Bestemmelinge Cathyryn nog goed maken? En zal ze een band met Lukas, de zoon van Cathyryn, aangesterkt worden?

Op Bol.com (SJMschrijft)

“Ondanks dat er wat tijd tussen het eerste deel van de Vleugelserie en Zilveren vleugels zit, kan de lezer gemakkelijk de gebeurtenissen uit Tweedehands vleugels oproepen en moeiteloos het verhaal oppakken waar het geëindigd was.
Het boek wordt onder romantiek ingedeeld, wat je misschien niet meteen zult denken, gezien de hoofdpersonage wat geloofwaardige tegenslagen in haar Engelenleventje te verduren heeft gehad en nog krijgt. Toch zal het aan de hoognodige romantische momenten niet ontbreken. Het zal zelfs rijkelijk vloeien.
Gerritsen weet wederom op magische wijze de lezer terug te roepen, waarbij ze haar soepele schrijfstijl hanteert. De manier waarop Zilveren vleugels wordt verteld, is plechtig, naadloos en tegelijkertijd zorgeloos.” – 8 maart 2017

Op Hebban (Saskia Boree)

“Hoewel het al een tijdje geleden is dat het eerste boek gelezen werd, zit je er toch meteen weer helemaal in. Feilloos draaien de radartjes terug naar het eerste deel en waar dat eindigde. De schrijfstijl doet hierin ook zijn werk: Gerrits weet weer een prachtige setting te creëren. Dit doet ze door middel van een dans tussen de twee hoofdpersonages, waarbij de gedachten van beide figuren de revue passeren. Ze schrijft dus vanuit twee oogpunten.
Hoewel het boek als romantisch wordt omschreven, gaat het Lucy, de spil waar het om draait, niet echt voor de wind. Je vraagt je bijna af of engelen eigenlijk niet gewoon mensen zijn, zo met het oog op haar problematiek en de manier waarop het verteld wordt. Ondanks deze kenmerken wordt het verhaal onbezorgd, op een bijna luchtige manier verteld. Eentje die na het eerste deel zeker nog de moeite van het lezen waard is.” – 10 maart 2017

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) - Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 - Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden - Futurum (Een paranormale novelle), huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden - Nog onbekende titel, huidig schrijfproject Dystopisch/ Sciencefiction/ Sciencefaction 2020 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.