Op wintertocht met De legende van de Vuurvogel: Femke Dekker prikkelt en inspireert

vuurvogelIn oktober 2016 verscheen bij Dutch Venture Publishing De legende van de Vuurvogel van auteur Femke Dekker. De schrijfster publiceerde al eerder een boek voor jonge kinderen en enkele boeken voor pubers, waar Argadwyn een van is. Met De legende van de Vuurvogel zal ze niet alleen het jonge publiek raken. Ook volwassenen zullen het concept prachtig vinden. Alleen al de cover van het boek is prachtig. Voor auteur en recensent Saskia Boree is het dan ook de hoogste tijd zich in het verhaal te verdiepen.

De legende van de Vuurvogel
Het is middenin de winter wanneer Ravian het vindt, de magische veer uit de legende over de Vuurvogel. Deze legende zegt dat de vinder van de veer hem naar de Gele Steen moet brengen, welke ver in de bergen ligt. Dat schijnt de enige manier te zijn om voor zijn dorp voorspoed en geluk te krijgen.
Er zit er niets anders op deze barre tocht te maken. Zijn zusje is ernstig ziek en zijn dorp niet bepaald rijk. Omdat hij zijn familie niet in de steek wil laten, vertrekt hij in het geheim. Snel komt hij erachter dat de tocht niet makkelijk is. Kwaadwillige mensen en magische wezens kruisen zijn pad. Het gevaar ligt overal op de loer, maar gelukkig komt hij ook wonderlijke dingen tegen.
Zal het hem lukken de veer veilig bij de Gele Steen te brengen? Zal hij de bizarre beproeving doorstaan?

Bevindingen
Met De legende van de Vuurvogel probeert auteur Femke Dekker de fantasie van jonge kinderen op magische wijze te prikkelen. Iets wat haar zal lukken, gezien het verhaal geen seconde verveeld. Haar schrijfstijl is ronduit heerlijk en zeer toegankelijk voor de doelgroep. Tegelijkertijd is het boek niet overdreven dik, waardoor men niet de neiging krijgt het boek snel aan de kant te willen leggen. Voor de iets jongere lezer kunnen sommige woorden misschien nog onbegrijpelijk zijn. Toch is dat niet hinderlijk en is het verhaal prima te volgen.
Niet alleen is het een wonderlijk verhaal voor kinderen vanaf negen jaar, het is zeker een inspirerende fantasy voor de volwassen mens. Het verhaal zal je boeien tot de laatste bladzijde, omdat je geprikkeld wordt. Je wilt hoe dan ook weten of het Ravian zal lukken zijn dorp voorspoed te brengen. Een heerlijk verhaal om tijdens de koude winterdagen te lezen.

Op Hebban (Saskia Boree)

“Het opvallendste bij het zien van De legende van de Vuurvogel is de voorkant. Wat is deze prachtig gedaan. Het roept om gelezen te worden. En het is niet alleen de voorkant. Het verhaal schijnt er naadloos mee te versmelten.
Dekker heeft een heerlijke schrijfstijl. Ik heb niet de neiging de zinnen in mijn hoofd anders te formuleren dan dat ze zijn geschreven, wat fantastisch is. Een boek dat zowel de doelgroep weet te prikkelen en volwassenen zal inspireren. Zo wil ik ze vaker lezen.” – 5 januari 2017

 

Op Bol.com (SJMSchrijft)

“Fantastisch voor de koude winterdagen. Door de winterse sfeer komt het verhaal prachtig tot zijn recht. Ook mag het even gezegd worden dat de cover van het boek eruit springt. Niet alleen om jonge kinderen de fantasie te prikkelen, ook voor volwassenen die wel wat extra inspiratie kunnen gebruiken is dit een fantastisch boek. Een toegankelijk verhaal waar iedereen van kan genieten.” – 5 januari 2017

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.