Brain Tracy over Eat that frog: “De enige manier om de baas te blijven over je tijd en je leven is dat je anders leert denken.”

eat-that-frog-brian-tracy-boek-cover-9789492493071Op 1 januari 2017 is de Nederlandse versie van Eat that frog bij Maven Publishing verschenen. Deze klassieker, welke uit Brain Tracy’s pen kwam rollen, laat zien hoe je spreekwoordelijk de kikker doorslikt. De auteur is ook een gewilde spreker over de hele wereld. In eenentwintig handige tips laat hij zien hoe je kunt stoppen met het uitstellen van taken en het laat zien hoe je productiever kunt zijn. Laten we alvast een ding vertellen: auteur en recensent Saskia Boree ging er in ieder geval meteen mee aan de slag.

Eat that frog
Hoe kun jet het uitstellen van taken voorkomen? Hoe kun je productiever en efficiënter met je tijd omspringen? In eenentwintig handige tips laat Brain Tracy het zien.
Volgens Mark Twain is het namelijk zo, dat wanneer je elke ochtend een levende kikker zou eten, je voor de rest van de dag een “makkie” hebt. Simpel gezegd, het is een trucje om jezelf tot de taken aan te zetten waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. De taken die je steeds voor je uitschuift schijnen de grootste en meest positieve impact op je werk en leven te geven.
Van “het dekken van de tafel” tot het verbeteren van je skills, aan het einde van de tunnel zal je merken dat alles lukt, als je het maar doorpakt. Je zult de kracht van lijstjes omarmen en leren de grootste taak eerst te verslaan.
Door deze methodes en technieken steeds opnieuw te oefenen en toe te passen, geef je een geweldig positieve draai aan je leven,” aldus de auteur.

Bevindingen
Bij het openslaan van het boek valt je oog meteen op een overzichtelijke inhoudsopgave, welke een structureel plan van aanpak weergeeft. Stap voor stap legt Tracy de grondbeginselen uit van het productiever en efficiënter worden. De nuttige tips laten je niet alleen zien hoe je doelen kunt bereiken, ze zullen je blijven motiveren tot het bittere eind.
Een naslagwerk dat je maar beter altijd bij de hand kunt hebben, zodat je de methodes uit deze klassieker kunt blijven oefenen. Zeker als zich er een dipje voordoet. Deze mag niet in je collectie met behulpzame boeken ontbreken.

Op Hebban (Saskia Boree)

“Eindelijk hebben ze Eat that frog voor ons vertaald. Het is het boek dat je maar beter altijd bij je kunt hebben, want de eenentwintig heldere tips van Brain Tracy, een gewild spreker, zullen daadwerkelijk zijn vruchten afwerpen. Het zal je helpen lastige taken op te pakken en niet uit te stellen. De structurele, heldere tips laten je stap voor stap zien hoe je doelen kunt bereiken en hoe je motivatie vasthoudt. Een erg behulpzaam boek.” – 9 januari 2017

 Op Bol.com (SJMSchrijft)

Eat that frog is een handig naslagwerk dat je productiever met de tijd om laat springen. Het is een structureel boek met een helder plan van aanpak. Tracy geeft goede tips om jezelf aan te zetten datgene te doen waar je het hardst tegenop ziet. Het geeft je voldoende inspiratie om te plannen, jezelf te blijven pushen, motiveren en het leert je door te pakken voor het beste resultaat. Een aanrader voor in elke boekenkast.” – 5 januari 2017

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) - Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 - Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden - Futurum (Een paranormale novelle), huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden - Nog onbekende titel, huidig schrijfproject Dystopisch/ Sciencefiction/ Sciencefaction 2020 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Brain Tracy over Eat that frog: “De enige manier om de baas te blijven over je tijd en je leven is dat je anders leert denken.”

  1. Pingback: Zondag 15 januari 2017 | SJM Schrijft

Reacties zijn gesloten.