Sanne Hillemans geeft fysiek boek Voor altijd twintig een diepe betekenis

voor-altijd-twintig-klein-188x300Wanneer SJM Schrijft dit E-book onder ogen krijgt, heeft auteur Sanne Hillemans er nog geen uitgever voor. Je kunt Voor altijd twintig dan ook momenteel gratis lezen via de site van de schrijfster. Zo bij het lezen van de synopsis en de eerste hoofdstukken, krijgen we de indruk dat dit verhaal een platform verdient. Hillemans heeft al aangegeven dat er in april iets nieuws van haar hand verschijnt. Ook dit werk zal ze fysiek uitbrengen. We zijn in ieder geval geprikkeld door dit interessante debuut.

Voor altijd twintig (Synopsis via Sanne Hillemans.com)
Als de twintigjarige Julia haar dode tweelingbroer op de vloer van zijn slaapkamer in hun ouderlijk huis vindt, staat haar wereld op zijn kop. Zonder enige voortekenen heeft hij zelfmoord gepleegd en in haar zoektocht naar een verklaring treft ze zichzelf op het spoor, starend naar de koplampen van een naderende trein. Voor haar staat een onbekende jongen, die hetzelfde doel lijkt te hebben. Terwijl de twee elkaar beter leren kennen, probeert Julia de puzzelstukjes op hun plaats te leggen om de enige vraag die haar vanaf dat moment bezighoudt te beantwoorden: waarom?

Bevindingen
Je merkt het al in de proloog. De vastberaden grimmigheid die Hillemans met zachte hand omschrijft. Voor altijd twintig weerspiegelt namelijk een van de meest lastige en pijnlijke onderwerpen. Hoe kun je als nabestaande van een zelfmoord verder gaan met je leven? Hoe laat je het verdriet stukje bij beetje los? Is dat eigenlijk wel mogelijk? Vragen waarmee de nabestaande in dit verhaal ongetwijfeld worstelt.
Gepresenteerd vanuit het oogpunt van de hoofdpersonage, tevens achtergebleven familielid, wordt de lezer meegezogen op een bloemlezing van diepgewortelde gedachten. Hoewel het om een pittig onderwerp gaat, zal de tekst niet al te moeilijk door te komen zijn. Of het daardoor vlot zal lezen, dat is voor iedereen anders. Er is sprake van het veelvuldig herhalen van een en hetzelfde woord bijvoorbeeld en dat gebeurd dusdanig dat de lezer er niet omheen kan. Ondanks dat zijn er verder geen andere vervelende aspecten opgevallen die je het lezen “belemmeren”. Met de hulp van een goede redacteur zijn verdere schoonheidsfoutjes uiteraard op te lossen.
Het is soms raadzaam om tussendoor even iets anders te doen, vanwege het macabere aspect dat door het boek zit verweven. Voor altijd twintig is daarmee een gevoelig verhaal, dat weleens geïnspireerd en gebaseerd kan zijn op een echte gebeurtenis. Dit debuut zal je hoe dan ook over het leven laten nadenken waarvoor het werkelijk bedoeld is. Een boek dat iets weg heeft van het werk van Piet Baete, maar toch een eigen randje heeft. Het is op een eigen, nogal scherpe manier mooi.

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.