Stalen zenuwen: “Wil je beter presteren? Denk als een topsporter.” (Ger Post)

VP-Stalen-zenuwen-defMaven Publishing brengt opnieuw een interessant naslagwerk uit. Ger Post (1981) schreef Stalen zenuwen: Hoe topsporters presteren onder druk. Hij schrijft als journalist over psychologie en hersenonderzoek. Zijn stukken verschenen onder andere in de Volkskrant en Vrij Nederland. Een absolute toevoeging voor ieders informatieve boekenkast.

Stalen zenuwen
Hoe kon het dat Gerard Kempers tijdens de Olympische Spelen van Vancouver voor de hele wereld bezweek? Waarom is het Nederlandse Elftal niet bijster goed in het nemen van strafschoppen?
Aan de hand van deze voorbeelden wordt er uitleg gedaan over het hebben van stalen zenuwen en hoe je zelf beter kunt presteren. Want ook al ben je geen topsporter, het helpt om te denken als een topsporter. Voor hen draait namelijk alles om presteren op het beslissende moment.
Ger Post doet in dit boek onderzoek naar wat er met ons gebeurt wanneer we onder druk staan. Daarbij combineert hij de nieuwste inzichten uit biologie en psychologie. Voor Stalen zenuwen ging de auteur in gesprek met filosofen, politieagenten cabaretiers en sportpsychologen. Cabaretier Freek de Jonge vertelde hem bijvoorbeeld dat hij liever met topsporters praat over “de verhoogde staat van bewustzijn” op momenten dat er gepresteerd moet worden, dan dat hij met zijn collega’s uit zijn vak spreekt.
In twee delen wordt er een boekje opengedaan over hoe topsporters onder druk bezwijken, boven zich uitstijgen en over hoe je stalen zenuwen nou eigenlijk kweekt.

Op Bol.com plaatste Saskia onder SJMschrijft het volgende

“Maven Publishing brengt weer een opvallend naslagwerk uit. Stalen zenuwen is niet alleen handig en leerzaam, het geeft de lezer een beter beeld van hoe er efficiënter gepresteerd kan worden. Hierbij worden feiten uit het verleden gehanteerd om een beter inzicht over het onder druk staan en jezelf overstijgen te krijgen. Post verteld nou net wat je helemaal niet moet doen en wat weer wel. Een must have voor iedereen die beter wil presteren.”

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) - Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 - Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden - Futurum (Een paranormale novelle), huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden - Nog onbekende titel, huidig schrijfproject Dystopisch/ Sciencefiction/ Sciencefaction 2020 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.