Voorlopig laatste boek Roos Boum: Elfde boek bij Droomvallei Uitgeverij een feit

Omslag-versie-2-voorkant-e1467047638944Van Roos Boum Representative/ SJM Schrijft Journaliste Saskia Boree – Op maandag 27 juni 2016 werd via de Roos Boum Fanclub bekend dat een elfde boek van Roos Boum bij Droomvallei Uitgeverij een feit is. Voorlopig ook meteen haar laatste boek. David en de roze strikjes heeft als onderwerp genderdysforie, een onderwerp waarbij mensen ontevreden zijn over hun biologische seksuele identiteit.

 Menig Roos Boum fan is het niet ontgaan. In augustus 2015 “verdween” de auteur na het opzetten van de fanclub van het internet. Haar mail ging op zwart en op haar site werd aan de hand van een triest afscheid bekend dat Roos voorlopig wilde stoppen met schrijven. Dit houdt wel de optie open voor een comeback. Laten we voor nu nog maar niet op de zaken vooruitlopen. Op het moment is haar laatste boek dus een feit.

Boum gaf in 2006 door middel van haar boek Als vraagtekens uitroeptekens worden aandacht aan Münchhausen by Proxy. Dit boek werd later in 2007 heruitgegeven onder Valse salie.

De auteur staat er om bekend dat ze qua genre bijna van alle markten thuis is. Zo schreef ze Dode mannen moorden niet, een beklemmende thrillerachtige whodunit en De kennisbewaarder, welke een op feiten gebaseerde fictie (faction) is.
Ook verscheen ze in diverse bundels, zoals Gebaande paden met haar Macaronihondje en schreef ze voor Limonadeliefde Vreemd spel.

Eerder verscheen bij Droomvallei Uitgeverij Het verborgen paleis van Narada, een jeugdig en interactief boek, waarbij de lezer de verhaallijn bepaald en Plukplanten voor als de pleuris uitpreekt. David en de roze strikjes is tevens geïllustreerd door Manon Pons.*

*Sommige van de genoemde boeken zullen inmiddels niet meer te vinden zijn.

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Nieuws Archief en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.