In de kijker: Auteur Lizzie van den Ham

Voor Dutch Venture Publishing mocht auteur en recensent Saskia Boree twee boeken van een nieuw talent Lizzie van der Ham lezen. In ieder geval is ze voor SJM Schrijft is een nieuwe ontdekking. Eigenaresse Jen Minkman stuurde De zomer dat ik je vond en Laat me sterren zien. Beide boeken zijn onderdeel van twee totaal verschillende series: Verliefd en verloren en Tussen de sterren.

9200000049847449De zomer dat ik je vond (Verliefd en verloren #1)

Gemma Visser heeft net een allesbehalve leuke zomer achter de rug. Daarom nodigt haar zus haar uit voor een avondje bij een rockconcert van Fallen Angel. Gedurende dat concert wordt ze als een magneet getrokken door basgitarist Julian Hoving, die haar de nodige vlinders in haar buik bezorgd en waarmee ze al snel vriendschap via Facebook sluit.
Wanneer ze hem bij haar in de klas krijgt tijdens haar eerste jaar als docente Engels, weet ze niet zo goed hoe deze vriendschap verder moet. Naar mate ze elkaar op school meer meemaken, broeit er met de dagen meer en meer iets tussen die twee. Maar meent Julian het wel zo serieus met Gemma? Is het waard om haar baan hiervoor op het spel te zetten?

Op Bol.com plaatste Saskia onder SJMschrijft het volgende over De zomer dat ik je vond

“Een verhaal met een onderwerp dat misschien nog wel taboe is op de meeste scholengemeenschappen, ondanks dat het in de realiteit zeker kan gebeuren. Dit eerste deel voelt een beetje aan de korte kant, als een tussendoortje dat naar meer smaakt. Als lezer wil je gewoon weten of Gemma afstand kan bewaren, professioneel kan blijven in het leraren vak. Een vlot vertelsel, dat snel wegleest, maar waar zeker nog eens op terug kan worden gekomen.”

9200000054313868Laat me sterren zien (Tussen de sterren #1)

Tori is een rijke ambassadeursdochter en woont op Mars. Vastbesloten om een nieuw leven te beginnen zonder haar bemoeizuchtige ouders, accepteert ze een stageplaats op een ruimtestation vlakbij Saturnus. Ze heeft wel een cruciaal detail gemist: Hoe kun je een nieuw leven starten, zonder met de geesten uit het verleden af te rekenen?
Nog steeds bang voor mannen die geen “nee” accepteren, leert ze Alan, een sexy hoofd van de beveiligingsdienst kennen, die ook nog eens interesse in haar toont. Hij is niet alleen arrogant, maar heeft ook nog eens een duister verleden.
Zal het Tori lukken haar hart weer open te stellen aan een man die het verdient?

Op Bol.com plaatste Saskia onder SJMschrijft het volgende over Laat me sterren zien

“Zonder dat we ook maar een letter van Laat me sterren zien hadden gelezen, zaten we tijdens de research al van, ‘Dat klinkt eigenlijk erg leuk.’ Het heeft geresulteerd dat de inwinning van informatie abrupt werd beëindigd, met andere woorden, we stonden te popelen om aan het verhaal te beginnen. En dat is natuurlijk altijd een goed teken.
Vanaf de eerste bladzijde wordt er ook al direct een interessante omgeving geschept. Deze doet denken aan Starwars, alsof er een draaikolk voor je opent. Zoals met de meeste korte verhalen, zou je willen dat ook deze wat langer duurde. Wanneer dan de cliffhanger om de hoek komt kijken, blijft het open einde nog wel even in je hoofd spoken.”

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.