SJM’s Personages : Tiepjes uit studentenhuis/ internaat/ jongerenopvang “Het Web”

Omdat het tot dusver nog onbekend is welke leeftijd Carmina in Schimmen&Schaduwen heeft, is het eigenlijk ook nog onbekend wat “Het Web” eigenlijk voor een instantie is. In de eerste versie van 1 snavel, 8 poten, 6 snorharen (Deel 2 Zwarte nacht, oranje gloed) werd “Het Web” als een studentenhuis bestempeld, maar omdat er zo vaak gerommeld is met de leeftijd van Carmina is het eigenlijk niet echt bekend in wat voor een soort instantie ze uiteindelijk is terecht gekomen na de aanvaring met Maria Schut, haar moeder.
Hoe dan ook, Saskia Boree verteld ook hier weer over een aantal personages uit dit gedeelte van Carmina’s verhaal.

53179_Women_Women_-_Gothic_Wallpaper

Tiepjes uit studentenhuis/ internaat/ jongerenopvang “Het Web”

Nina Post
Nina is de spil van “Het Web”, de leider van de groep. We kunnen Nina als een soort ambtenaartje zien, die een groep jongeren onder haar vleugels neemt. Zij is degene die het reilen en zeilen regelt, kamers toewijst en ervoor zorgt dat de lieve vrede binnen de groep blijft gehandhaafd.

Merel
Carmina leert Merel kennen in “Het Web” en er bloeit zich dan ook meteen een hechte vriendschap op. Zij is degene die Carmina dan ook een rondleiding geeft.

Freddie & Rita (Freaky & Sneaky)
Twee opvallende types waarmee we gedurende het tweede deel van 186 mee te maken krijgen.
Freddie is helemaal in de ban van gitaren en alles wat maar heavy metal klinkt. Zijn bijnaam is niet voor niets Freaky, ook omdat Nina helemaal gestoord wordt van zijn snoeiharde gitaarklanken.
Rita is de zus van Freddie en is het enge typetje. Ze heeft een liefde voor alles wat gothic is en heeft een zieke interesse in alles wat Wiccan, Pagan, Voodoo en Occult is. Omdat je nooit zeker van haar kan zijn en haar eigenlijk niet moet vertrouwen, wordt ze Sneaky genoemd.

Roy (Rasta)
Roy is het personage dat helemaal door het vuur voor Bob Marley zou gaan. R&B is helemaal zijn ding en zijn broek op halfzeven zijn kledingstijl. Wil nog wel eens indruk maken op Freddie en is een ster met bijnamen. Hij probeert ook altijd origineel hiermee te zijn.

Dorien & Nel (De Gezusters Garen)
Dorien en Nel zijn zussen van elkaar en volgen samen een opleiding Mode. Ze zijn gek op experimenteren met stofjes, draad en zitten tot diep achter de naaimachine. Meteen ook de reden van hun bijnaam De Gezusters Garen.
Nel is het magerst van de twee, en ook het nuchterst. Dorien is het mollige type dat nog wel eens dreigt weg te dromen.

Larry (Lar)
Van Larry is vrij weinig bekend.  Behalve dan dat hij de blondie van het stel is en overkomt als een soort van meneer Grey.

Tamara (Tammy)
Tamara is het meisje waarmee Carmina zich naast Merel het meeste voelt aangetrokken qua vriendschap. Tammy heeft een talent voor tekenen en schilderen en zit dan ook altijd wel iets te schetsen.

Tom (Sproet)
Tom wordt Sproet genoemd, omdat hij sproetjes heeft. Dat niemand hem vanwege zijn rode haar Ginger noemt, blijft verbazend. Misschien vonden ze dat wel een beetje afgezaagd. Alleen Roy zal hem wel in stilte Vuurtoren noemen.

Rachel
Rachel is het personage waar we vrij weinig van meekrijgen omdat ze met Carmina van woning heeft geruild. Rachel zou namelijk tijdelijk bij Ellen intrekken en alle personages uit Het Web schijnen niet veel over haar te kunnen vertellen wanneer Carmina haar beter probeert te leren kennen. Ze is blijkbaar al bijna net zo mysterieus als Rita.

David (Bolle)
David wordt Bolle genoemd omdat hij de voorkeur heeft om lekker te eten. Tot ergernis van Roy, die hem nog wel eens beschuldigt wanneer er zomaar etenswaren uit de gezamenlijke koelkast verdwijnt.

misery-goth

Volgende Personage: Hazel Burkhart (Zijdelings)

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Carmina's Trilogie, SJM's Personages. Bookmark de permalink .