Eerste nieuwe plaat en tour a balladeer een feit sinds vier jaar

maxresdefaultVan SJM Schrijft Journaliste Saskia Boree – Op vrijdag 11 maart 2016 verschijnt na vier jaar het eerste album van a balladeer. Het schijfje zal A wolf at the door heten en in het najaar zal singer en songwriter Marinus De Goederen een clubtour doen met de band.

 A Wolf At The Door, zo heet het nieuwe album van a balladeer dus. Zanger en songschrijver Marinus de Goederen kreeg voor de gelijknamige single hulp van de begeleidingsband van Wende. Stef Classens nam de achtergrondvocalen voor zijn rekening. Ook andere bevriende muzikanten leverden bijdragen aan het album, waaronder Peter Slager (BLØF), Bart van der Weide (Racoon), Bertolf en Leonie Meijer. Het album werd in Berlijn gemixt door Maurizio Borgna (bekend van Sunday Sun en het met een Emmy bekroonde serie Transparent).

In het verleden verzorgde a balladeer de voorprogramma’s van Live, Keane, Saybia, Maria Mena, Gabriel Rios, Sarah Bettens (K’s Choice), Jay Brannan, Skik en BLØF. De laatste jaren trad De Goederen vooral solo in huiskamers op. De laatste keer dat er sprake was van een clubtour met band was in 2012. Dit najaar doet hij er eindelijk weer eentje. Naast songs van het nieuwe album A Wolf At The Door zal de Top 2000-hit ’Swim With Sam’ uiteraard ook voorbijkomen.

Naast songs van het nieuwe a balladeer album A Wolf At The Door zullen klassiekers als ‘Swim With Sam’ en ‘Robin II’ uiteraard ook voorbijkomen,’ aldus Marinus op de site van a balladeer.

A balladeer won de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. In 2003 brak a balladeer in 2006 definitief door met ‘Swim With Sam’. Datzelfde jaar werd de band genomineerd voor zowel een 3FM Award als een TMF Award en in 2007 kreeg a balladeer een Zilveren Harp opgespeld. Het tweede album, Where Are You, Bambi Woods? leverde in 2008 een Edison-nominatie op. ‘Swim With Sam’ staat nog elk jaar in de Top 2000.

De afgelopen jaren schreef Marinus de Goederen behalve aan zijn nieuwe album ook songs voor anderen, waaronder Dolf Jansen en Tania Kross. Hij geeft sinds een aantal jaar ook les op Rock City Institute, een mbo-artiestenopleiding. Het laatste a balladeer album, I Can’t Keep Track of Each Fallen Robin, verscheen vier jaar geleden.

a-balladeer-door-Corbino-e1456502338677

Voor de exacte dagen dat a balladeer optreedt, zie aballadeer.com

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Nieuws Archief en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.