Eerste deel van Eiland in de mist – trilogie genomineerd voor Beste Nederlandstalige Fantasy

Eilandindemist-1-final5De boekpresentatie van De roep van de Avalon, het tweede deel van de Eiland in de mist- trilogie is nog maar nauwelijks voorbij, wanneer er een persbericht rondgaat over De stem van de zee. Het eerste deel uit deze serie, naar de hand van auteur Mara Li, blijkt namelijk genomineerd te zijn voor Beste Nederlandstalige Fantasy.

Ik werd gebeld door Martijn Lindeboom met het nieuws dat De stem van de zee op de shortlist stond. Ik was zo ontzettend verrast! Als kleine en jonge uitgeverij kun je van zoiets alleen maar dromen. Het is in de huidige economie niet gemakkelijk om tussen de grote uitgevers op te vallen. Een plek op de shortlist van de beste Nederlandse fantasy van 2015 is dan ook een fantastische beloning,’ aldus Natasja Storm, een trotse eigenaresse van Storm Publishers waar De stem van de zee vorig jaar nog verscheen.

Een plekje op deze shortlist is zeker een mooie beloning. Wanneer De stem van de zee namelijk wint, wordt er een sculptuur en een geldbedrag van €2.500,- uitgereikt. Deze uitreiking vindt plaats op 2 april 2016 tijdens het Gala van het Fantastische Boek in Amsterdam, waar de jury wordt bemand door 3FM- dj Eva Koreman, boekverkoper van het jaar Lisa Snijders, NRC-boekrecensent Roderick Nieuwenhuis, VN-journalist Marijn van der Jagt en fantasyauteur Adrian Stone.

De shortlist kwam tot stand door 41 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen. Het is de eerste keer in 2016 dat de Harland Award romanprijs wordt uitgereikt voor beste Nederlandstalige fantasyroman.

Lees de recensie van De stem van de zee hier.

Advertenties

Over Saskia Boree

Journalist - (boeken) Recensent - (nieuws) Redacteur - Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) ~ Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 ~ Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden ~ Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Nieuws Archief en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.