SJM’s Personages : Maria Schut

Dit jaar gaat auteur Saskia Boree een aantal personages uit haar verhalen proberen uit te diepen. Een soort van “Maak nu kennis met…” maar dan met een aantal fictieve personen. Opvolgend gaan we het hebben over de moeder van Carmina

Maria Schut

Nu te koop bij boekscout.nl

Maria Schut duikt enkel op in Schimmen&Schaduwen (Verkrijgbaar van 26 juni 2009 tot 25 mei 2015) en verdwijnt eigenlijk uit het beeld wanneer deel 2 (Zwarte nacht, oranje gloed) zich aandient in 1 snavel, 8 poten, 6 snorharen.
Zoals met de meeste leeftijden, is er ook weer gerommeld met die van Maria. Ze was in één van de eerste versies (welke zich in de jaren negentig afspeelde) tussen de 40 en 50 jaar, maar zoals al gezegd werd op Carmina’s pagina, vond de auteur de leeftijden van de meisjes te oud voor personages uit een kinderboek, dus moest ze ook het geboortejaar van de moeder veranderen om het kloppende te houden. Het verhaal werd later als Young Adult bestempeld, en had geen grote gevolgen voor Maria’s leeftijd. Hoewel er momenteel een blijvende verwarring is ontstaan omtrent de werkelijke leeftijden, is deze leeftijd hetzelfde rekensommetje gebleven, maar dan met een andere tijd van afspelen. In de laatst bekende opzet is Maria nog gewoon 40-50 gebleven.
Maria is de moeder van Carmina. Of toch niet? Haar gedrag is namelijk buitengewoon vreemd te noemen.

Naam: Maria Schut
Geboortedatum eerste (uitgegeven) versie: 13 januari 1955
Later veranderd in: 13 januari 1965 (volgens onleesbare aantekeningen)
Laatst bekende geboortedatum: 13 januari 1965 (duidelijk leesbaar in aantekeningen)
Ideale geboortedatum (gezien de tijd van afspelen 2013 is): 13 januari 1970 (dan zou haar leeftijd waarmee ze begint uiteindelijk hetzelfde zijn, ze zou dan 43 zijn)
Tijd van afspelen: Eerste versie in de late jaren negentig, begin 2000. Latere versie wordt gestart in 2013.
Haar kleur: Ravenzwart
Kleur ogen: IJsblauw, kil
Karakter: Heel erg vreemd.
Dochter: Carmina Schut
Volgende personage: Tiepjes uit studentenhuis/ internaat/ jongerenopvang “Het Web”. 

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Personages. Bookmark de permalink .