SJM’s Personages : Ellen Vonk

Dit jaar gaat auteur Saskia Boree een aantal personages uit haar verhalen proberen uit te diepen. Een soort van “Maak nu kennis met…” maar dan met een aantal fictieve personen. Opvolgend gaan we het hebben over de vriendin van Carmina

Ellen Vonk

Nu te koop bij boekscout.nl

Ook Ellen Vonk duikt voor het eerst op in Schimmen&Schaduwen (Verkrijgbaar van 26 juni 2009 tot 25 mei 2015)
Ook met de leeftijd van Ellen is gerommeld. Haar leeftijd is momenteel dan wederom onbekend. Ellen’s leeftijd is ook nog niet definitief besloten. Ze was in één van de eerste versies (welke zich in de jaren negentig afspeelde) tussen de 21 en 25 jaar, maar zoals al gezegd werd op Carmina’s pagina, vond de auteur dat te oud voor personages uit een kinderboek, dus heeft ze de meisjes jonger gemaakt. Tot verbazing van haar proeflezers, want het verhaal werd later als Young Adult bestempeld. Dus zou de auteur de leeftijden wederom veranderen naar 20+, hoewel er momenteel een blijvende verwarring is ontstaan omtrent de werkelijke leeftijden. In de laatst bekende opzet is ze nog 17-19 gebleven.
Ellen kun je gerust Carmina’s beste vriendin noemen. Ze is ook wel een beetje haar sidekick, de steun en toeverlaat in het verhaal. Ze kennen elkaar van jongs af aan en leefden een vrij saai leven… totdat ze dus besluiten het huis uit te gaan. (waarschijnlijk ook Ellens idee) Ze is altijd ouder dan Carmina geweest. In de eerste versie slechts een paar maanden, de laatst bekende versie enkele jaren.

Naam: Ellen Vonk
Geboortedatum eerste (uitgegeven) versie: 11 april 1980
Later veranderd in: 11 april 1995/ 1996 (volgens onleesbare aantekeningen)
Laatst bekende geboortedatum: 11 april 1994 (duidelijk leesbaar in aantekeningen)
Ideale geboortedatum (gezien de tijd van afspelen 2013 is): 11 april 1988 (dan zou haar leeftijd waarmee ze begint uiteindelijk 25 zijn, nog steeds iets ouder dan Carmina)
Tijd van afspelen: Eerste versie in de late jaren negentig, begin 2000. Latere versie wordt gestart in 2013.
Haar kleur: Blond, krullerig
Kleur ogen: Blauw
Karakter: Behulpzaam. Steun en toeverlaat voor anderen. Sarcastisch. Soms wat zelfingenomen. Probeert soms grappig te zijn.
Vriendin: Carmina Schut
Volgende personage: Maria Schut

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Personages. Bookmark de permalink .