Jamie Bartlett (Dark Net): “Ik vond de mensen uit de digitale onderwereld in werkelijkheid sympathieker.”

 

5687-1000-800Auteur en recensent Saskia Boree mocht wederom voor Maven Publishing een interessant naslagwerk onder handen nemen, deze keer betreft het een werk van Jamie Bartlett, welke als een vlotlezend verhaal werd neergezet. Dark Net is een onthulling van een moeilijk te bereiken deel op het internet, welke letterlijk niet met een gewone browser te bereiken is. Interessant voor de mensen die dagelijks met computers te maken hebben, een fantastisch boek voor iedereen die zich in de andere kant van het internet willen verdiepen.

Dark Net
Jamie Bartlett heeft voor zijn boek Dark Net de mensen achter het trollen en hacken online getraceerd en ging daarna offline met ze in gesprek. Hij ontdekte een levendige en ondernemende wereld van pornoproducenten, drugshandelaren en idealistische bitcoinontwikkelaars, welke een paar klikken van het internet zoals de gewone burger die nu kent, verwijderd is. De meesten onder ons hebben deze andere kant van het internet zelfs nog nooit bezocht.

Het begint al in de inleiding waarin Jamie vertelt over een duister deel online, waarin men bepaalde personen op een lijst kunt zetten en voorspellen wanneer die persoon zal sterven. Wie de correcte datum voorspelt wint de pot. Dit is uiteraard een extreem voorbeeld van wat je online kunt doen.

Van hieruit gaat Bartlett vloeiend over in onderwerpen zoals doxen en trollen. Ook schrijft hij over flaming en alles omtrent hoe deze oorlogen in zijn werk gaan. Het boek gaat al vertellende soepel over in de wereld van The Lone Wolf, het online kopen van drugs en de wereld achter de bruisende webcam-modellen. Tenslotte doet de auteur een boekje open over het Werther-effect en trekt hij op geheel eigen manier een spraakmakende conclusie.

“Daal af in de digitale onderwereld van hackers, seks, bitcoins en wapens” luid de ondertitel in gifgroen. En dat is exact waar het over gaat.

Op Bol.com plaatste Saskia onder SJMschrijft het volgende

“Jamie Bartlett heeft voor zijn boek Dark Net verschillende mensen aan de duistere kant van het internet getraceerd en gesproken, wat resulteerde in een boeiend verhalend naslagwerk voor zowel de leken als de meer ervaren ICT- mensen onder ons.

Bartlett schrijft intrigerend vanaf de eerste bladzijde. Het boek mag dan voornamelijk informatief zijn, het leest aangenaam en als een trein. Onderwerpen die anders voor de gewone internetgebruiker taboe zijn, worden uitgebreid besproken en uitgelegd. De auteur heeft zelfs zijn eigen levendige research gedaan door online drugs te kopen om vanuit de ervaring zijn verhaal te kunnen doen.

Intelligent en waardevol voor iedereen die een zekere interesse heeft in de andere kant van het wereldwijde web.”

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.